Zullen we in de toekomst ‘TikTok’ in plaats van ‘Google’?

0
83


Hoe haalt TikTok snel de gevestigde, traditionele bronnen van nieuws, inhoud en zoeken in, en waarom moeten merken zich aanpassen om bij te blijven?

De snelheid van innovatie tussen services en apps gaat steeds sneller naarmate de wereld meer verbonden is dan ooit tevoren, maar daarmee komt ook verstoring en de noodzaak om opnieuw na te denken over hoe we inhoud en informatie leveren. Sinds het internet snel genoeg en goedkoop genoeg is geworden voor elk huishouden om verbonden te zijn, hebben we snelle stijgingen en dalingen gezien in de traditionele methoden van zowel het kopen als verkopen van producten, evenals in de manier waarop we ons nieuws consumeren.

Het stijgende tij van sociale media

Terwijl de gedrukte media in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 oppermachtig waren, dwong het internet uitgeverijen om hun nieuws naar digitale platforms te verplaatsen. Facebook werd een bestemming voor het consumeren van nieuws, waardoor uitgeverijen moesten nadenken over hoe sociale media het beste kunnen worden gebruikt als een belangrijk medium om belangrijke doelgroepen te bereiken en te betrekken en gemeenschappen van gelijkgestemde mensen te creëren.

Het is niet alleen nieuws dat is ingehaald door sociale media, het is een integraal onderdeel geworden van elke consumentenervaring. Net als Facebook voor hen, zijn TikTok en Instagram focale bestemmingen geworden voor consumenten die op zoek zijn naar nieuws, entertainment, aanbevelingen – noem maar op, deze visuele sociale-mediaplatforms zijn de go-to geworden voor alles, nu zelfs voor zoeken.

Al vele jaren ‘googlen’ we informatie, maar het wordt steeds duidelijker dat TikTok nu ook de manier waarop we zoeken overneemt, waarbij bijna 40% van Gen Z TikTok gebruikt als hun primaire zoekmethode in de VS. Hoewel dit wat vragen kan oproepen over de nauwkeurigheid van de informatie die ze ontvangen, is het duidelijk dat Gen Z op zoek is naar iets anders dan het aanbod van de gevestigde exploitanten. Maar waarom?

Visueel, betrouwbaar en herkenbaar

Het antwoord ligt waarschijnlijk in zowel de aard van de beschikbare inhoud als de mensen die deze leveren. De hedendaagse consument wil horen over echte ervaringen. Ze willen content waarvan ze denken dat deze ‘authentiek’ is, afkomstig van mensen zoals zij. Vertrouwen is absoluut cruciaal voor de jongere generatie, of het nu gaat om het feit dat 82% niet koopt van merken die ze niet vertrouwen, om echte beoordelingen van collega’s, of de behoefte om te horen over alledaagse gebeurtenissen van mensen waarmee ze zich identificeren. Ook het medium is belangrijk. De zeer visuele en hapklare aard van de inhoud op TikTok spreekt vooral Gen Z aan. Deze generatie is veel minder bekend met gedrukte tijdschriften of kaarten, of zelfs advertenties. Ze zijn online opgegroeid en zijn goed thuis in de formaten die het internet dicteert en mogelijk maakt – het is niet nodig om oude inhoud te emuleren om de overgang van oudere, pre-internetshoppers te vergemakkelijken.

Alles in de app houden

Het is de evolutie van zoeken die echt interessant is. Online zoeken verdwijnt al een tijdje van zoekmachines en zelfs al in april 2021 bleek uit onderzoek dat slechts 40% van de productzoekopdrachten begon bij zoekmachines. Marktplaatsen hebben dit aantal snel ingehaald met sociale media op de voet gevolgd en gezien de toegenomen hoeveelheid tijd die op TikTok wordt besteed, moet elk slim merk goed nadenken over hoe het tegemoetkomt aan consumenten die op zoek zijn naar hun volgende aankoop.

Hoewel de inspanningen van TikTok op het gebied van e-commerce voor uitdagingen stonden, heeft #tiktokmademebuyit meer dan 18,5 miljard klikken gegenereerd en is er een groeiende golf van ondernemers die via het platform verkopen. De onlineconsumenten van vandaag willen een end-to-end-ervaring, waarbij ze alle fasen van de koopervaring beginnen zonder de app te verlaten – te beginnen met ontdekking. TikTok wordt die plek en moet serieus worden genomen door consumentenmerken die concurrerend willen blijven.

Voor merken die contact willen maken met jongere consumenten en merkloyaliteit willen stimuleren, is deze verschuiving belangrijk. Hoewel het misschien wat heroverweging van marketingstrategieën vereist, biedt het geweldige kansen om een ​​publiek beter te bereiken en merkadvocaten van hen te maken. Het biedt ook de mogelijkheid om maximale waarde uit budgetten te wringen. Zonder de noodzaak van dure gedrukte advertenties, gecombineerd met de wens van consumenten naar inhoud die peer-geproduceerd is of erop lijkt, kunnen budgetten worden verlaagd en hetzelfde bereik behouden. Sterker nog, veel merken omarmen dit al. We hebben meer oprechte, luchtige Twitter-interacties gezien en er zijn niet veel consumentenmerken die niet op zijn minst overwegen of al actief zijn op zeer visuele platforms zoals TikTok of Instagram.

Er is voortdurend innovatie in apps en services; er ontstaan ​​voortdurend nieuwe platforms die inspelen op de veranderende eisen van consumenten. Het is niet onwaarschijnlijk dat we een platform zullen zien opkomen om TikTok te verduisteren, maar de principes zullen hetzelfde blijven. Consumenten willen een naadloze ervaring waarmee ze een product kunnen vinden, onderzoeken en kopen, op één plek en van mensen die ze vertrouwen.

Nu we de uitdrukking TikToking beginnen te gebruiken, net zoals we Googlen gebruiken, moeten bedrijven aan boord gaan.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in