Zuid-Afrikaanse TikTok-sensatie Whitney April tekent wereldwijde deal

0
10


Zuid-Afrika’s Tik Tok-sensatie Whitney April.

Het Chinese sociale-mediaplatform TikTok is de go-to-app geworden voor het vinden van nieuwe en opwindende artiesten. En een TikTok-gebruiker in Zuid-Afrika lijkt goed op weg naar het sterrendom.

Zuid-Afrika’s Tik Tok-sensatie Whitney April.

De 25-jarige Whitney April begon naam te maken na het uploaden van acapella-uitvoeringen die meer dan 1,2 miljoen likes vergaarden op TikTok.

“Dus tijdens de lockdown van 2020 besloot ik me bij TikTok aan te sluiten. Ik besloot, oké, ik ga eigenlijk gewoon iets van mezelf in de app posten, zegt ze. “En dat heb ik gedaan. Uiteindelijk sloot ik me aan bij een acapellagroep. Het is gewoon voor de lol, we zouden van over de hele wereld samen zingen.”

De video’s van de in Bothasig gevestigde zanger gingen viraal en trokken uiteindelijk de aandacht van een in de VS gevestigd artiestenmanagementteam. April zegt Wade Martin, die de Grammy-bekroonde muzikant PJ Morton leidt, vertelde haar dat ze “opviel”.

Een jaar later tekende April bij Mortons managementteam.

“Tik Tok heeft mijn leven tot nu toe enorm veranderd. Het is nog maar het begin. Maar daarvoor was ik leraar en had ik gewoon een routine. En ik denk niet dat het mogelijk was geweest zonder de TikTok-app. Als ik eerlijk ben, wat ik vooral leuk vind aan de app, is dat je op ieders pagina komt’, legt ze uit.

April breidt zich nu uit buiten de wereld van TikTok en heeft zojuist haar vertolking van “The Prayer” met tenor Rodrick Dixon uitgebracht.

“Als ik zing, wil ik dat mensen echt voelen wat ik zing. En dan de boodschap, natuurlijk, het is een boodschap van hoop. Het inspireert mensen. Het is gewoon zo’n warme boodschap.”

Whitney’s broer, Kurt, is zelf dj en muziekproducent en heeft ontzag voor zijn zus.

“Whitney is gewoon een ongelooflijk talent en het is gewoon zo hartverwarmend”, zegt Kurt. “Toen ze jonger was, was ze de meest verlegen persoon. Dus om haar nu uit een schulp te zien kruipen en daadwerkelijk de studio in te gaan om op te nemen en ik heb het gevoel dat alle verschillende studioruimtes het ook echt uit haar schulp halen. Ze heeft haar potentieel nog niet voor 100 procent bereikt. Dus als ze dat toppotentieel bereikt, wordt het geweldig.”

April zegt dat zingen echt is waar ze van houdt en haar status als TikTok-sensatie inspireert anderen.

“Ik hoop misschien op een groot podium te staan. Ik hoop dat er over tien jaar mensen zijn die volgen die ook doen wat ze wilden doen omdat ze mijn reis hebben gezien.”

Volgens gegevens van het in Duitsland gevestigde marketing- en consumentengegevensbedrijf Statista, had TikTok wereldwijd ongeveer 656 miljoen gebruikers. Verwacht werd dat dit aantal tegen het einde van 2022 zou stijgen tot 755 miljoen gebruikers.

Het wereldwijde aantal TikTok-installaties bereikte eind 2019 een hoogtepunt, met meer dan 318 miljoen downloads van de app.

door Julie Scheier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in