Zo maak je je eerste TikTok-video

0
97


Het valt niet te ontkennen dat TikTok in 2022 een van de meest populaire sociale-mediaplatforms is. Het is een populair platform voor het creëren van een overvloed aan virale en trending inhoud. Er zijn momenteel meer dan 1 miljard gebruikers op TikTok. Als je lid wilt worden van de community en in actie wilt komen, kun je als volgt aan de slag gaan door je eerste TikTok-video te maken.

Nadat je een account hebt aangemaakt, is het gelukkig vrij eenvoudig om je eerste video te uploaden. TikTok heeft een korte stap-voor-stap gedeeld om hier te volgen. Bekijk het meer gedetailleerde proces hieronder.

 1. Zoek het + teken onderaan het scherm. U kunt op die of op de knop “Video maken” op uw profielpagina drukken.
 2. Je kunt een video van je filmrol uploaden of een nieuwe video filmen door op de knop “Opnemen” te drukken.
 3. Als je ervoor hebt gekozen om rechtstreeks in de app op te nemen, houd er dan rekening mee dat je video’s kunt maken van 15 seconden, 60 seconden, drie minuten of zelfs 10 minuten.
 4. Nadat u klaar bent met opnemen, gebruikt u de knop “Clips aanpassen” in het menu aan de rechterkant om uw video bij te snijden.
 5. Er is een knop aan de onderkant van het scherm waarmee je muziek en geluiden kunt toevoegen. Gebruik de zoekbalk om audio te vinden die bij je video past.
 6. Van daaruit kunt u ook effecten, stickers en tekst toevoegen. Deze zijn ook terug te vinden in het rechtermenu.
 7. Je hebt ook de mogelijkheid om ondertiteling toe te voegen als je praten in je video hebt waarvan je denkt dat het niet duidelijk is.
 8. Druk op “Volgende” onderaan het scherm als u klaar bent met bewerken.
 9. Vanaf hier kun je hashtags toevoegen en andere TikTok-gebruikers taggen. Misschien wil je ook de instellingen aanpassen, zoals kiezen of andere gebruikers wel of niet duetten met je video.
 10. Druk op “Post” om de video live te laten gaan!

Hoe maak je een TikTok-video van meerdere clips

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat ervaren TikTok-gebruikers vaak meerdere video’s, foto’s of clips in hun video’s hebben in plaats van één enkele opname. Dit zorgt voor meer creativiteit en inhoudsopties. Hier leest u hoe u het zelf kunt doen.

 1. Druk op de +-knop onderaan het scherm.
 2. Je hebt nu toegang nodig tot je filmrol. Ga rechtsonder naar ‘Uploaden’ en druk vervolgens op ‘Video’s’. Hiermee wordt je filmrol gefilterd om alleen video’s weer te geven.
 3. Van daaruit kun je meerdere video’s selecteren. Je kunt je aanpassen om ook foto’s toe te voegen, als je dat wilt. Druk op “Volgende” zodra je de gewenste video’s en foto’s hebt gekozen.
 4. Gebruik de knop “Clip aanpassen” om de video’s opnieuw te ordenen.
 5. Voeg desgewenst muziek en geluidseffecten toe, of selecteer “Standaard” als u de originele geluiden van de video’s wilt gebruiken. Tik vervolgens op “Volgende”.
 6. Voeg video-effecten, stickers, tekst en meer toe. Je kunt zelfs een voice-over toevoegen met de optie om deze te combineren met het originele geluid van je video’s.
 7. Voeg een bijschrift, hashtags toe en tag andere gebruikers.
 8. Publiceer de video!

Hoe een TikTok-video te verwijderen

Niet elke video zal precies uitkomen zoals je je had voorgesteld. Misschien heb je een verkeerd gespeld woord opgemerkt, een audiofout, of misschien heb je het gevoel dat de video een beetje ineenkrimpt nu je hem een ​​paar keer hebt bekeken. Wat de reden ook is, je kunt een TikTok-video verwijderen voordat iemand hem ziet.

Zo verwijder je een TikTok-video:

 1. Open de TikTok-app en ga naar je profiel.
 2. Je ziet een lijst met video’s die je hebt gemaakt.
 3. Klik op de TikTok-video die je wilt verwijderen en je ziet rechtsonder drie stippen.
 4. Dit opent een nieuw menu. Helemaal rechts zie je een prullenbak.
 5. Druk op de prullenbak om de video te verwijderen. Druk op “Bevestigen” om door te gaan met het verwijderen van de TikTok-video.

Als je een TikTok-video niet meer leuk vindt, maar deze niet permanent wilt verwijderen, probeer dan de TikTok-video op privé te zetten. Gebruik de drie stippen opnieuw om het gedeelte ‘Privacy’ te vinden en selecteer ‘Wie kan deze video bekijken’. Je ziet een optie om de TikTok-video privé te maken door op ‘Alleen ik’ te drukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in