Zo helpen verbonden tv’s YouTube om TikTok voor te blijven

0
13


Twee van YouTube’s belangrijkste formats komen samen. Volgens een rapport in Protocolhet videoplatform plant een update waardoor de verticale video’s op YouTube-short compatibel met YouTube-apps aan aangesloten tv’s.

De komst van Shorts op de over-the-top apps van YouTube maakt deel uit van een grotere reeks verbeteringen die zullen leiden tot meer videokijkers op tv-schermen. YouTube Music wordt toegankelijker op aangesloten tv’s en YouTube TV, de bundel van netwerk- en kabelkanalen van het bedrijf, voegt een modus voor gesplitst scherm toe. De Protocol rapport beweert dat “YouTube-medewerkers deze plannen vorige maand hebben gedeeld tijdens een intern partnerevenement met hardwarefabrikanten.”

Het rapport suggereert ook dat YouTube Shorts-clips mogelijk niet de typische YouTube-speler op aangesloten tv’s gebruiken. In plaats daarvan heeft YouTube een interface gemaakt die de lege ruimte naast verticale video’s opvult. Kijkers kunnen zien welke nummers worden gebruikt in de shorts die ze bekijken, en ze hebben ook de mogelijkheid om een ​​video leuk of niet leuk te vinden zonder de schuifbalk omhoog te trekken. In feite verschijnt de schuifbalk misschien helemaal niet in deze specifieke speler.

Buisfilter

Abonneer je op dagelijkse Tubefilter Top Stories

Abonneren

Het brengen van shorts naar tv-schermen zou YouTube een aantal belangrijke voordelen kunnen bieden ten opzichte van zijn concurrenten. In de meest elementaire zin zou deze stap twee functies verenigen die het afgelopen jaar centraal stonden in de ontwikkeling van het platform. YouTube’s tv-kijkers waren een primaire focus van de meest recente Brandcast-presentatie, toen het beweerde 135 miljoen maandelijks aangesloten tv-kijkers. Dat publiek is sindsdien alleen maar uitgebreid; in juli onthulde YouTube dat: 36,4% van zijn kijkers wordt weergegeven op aangesloten tv’s.

YouTube Shorts heeft zijn eigen exponentiële groei doorgemaakt sinds het debuteerde in 2020. Tegen 2022 was het verticale videoplatform tot vijf biljoen totaal bekeken, hoewel YouTube nog steeds aan het uitzoeken is hoe al dat verkeer te gelde kan worden gemaakt. Een overstap naar aangesloten tv’s zou het potentieel van shorts-advertenties aanzienlijk vergroten.

Dit brengt me bij het andere grote voordeel dat door deze ontwikkeling zou worden ontgrendeld: TikTok kan niet zo gemakkelijk naar tv-schermen gaan. Ten goede of ten kwade is de belangrijkste concurrent van YouTube Shorts nauw verbonden met mobiele apparaten. Dat maakt het een grote hit bij zoomers die geobsedeerd zijn door smartphones, maar het belemmert ook het vermogen van TikTok om een ​​publiek op te bouwen op platforms die een breder scala aan advertentieproducten bieden. YouTube heeft ondertussen kijkers op veel verschillende schermen, wat het aantrekkelijk maakt voor videomakers die de verschillende formaten kunnen gebruiken.

De tijdlijn voor deze updates is op dit moment niet duidelijk. Een YouTube-vertegenwoordiger weigerde commentaar te geven op Protocol’s rapport.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in