Zijn de bevroren aloë vera-ijsjes van TikTok goed voor mijn huid?

0
92


Bevroren aloë vera-ijsjes op je huid smeren is een rage op TikTok.  Maar hun kou kan je huid beschadigen.

Bevroren aloë vera-ijsjes op je huid smeren is een rage op TikTok. Maar hun kou kan je huid beschadigen.

Creative Commons

Als je deze zomer de TikTok-trend hebt gezien om bevroren aloë vera-ijsjes te maken en ze op je huid te wrijven, vraag je je misschien af ​​of dit werkt en veilig is voor je huid.

Als dermatoloog prees ik vaak de ontstekingsremmende voordelen van aloë vera voor je huid. Er zijn echter een paar kanttekeningen waarmee u rekening moet houden wanneer u iets bevroren op uw huid aanbrengt.

In deze column zal ik enkele voordelen bespreken van het gebruik van aloë vera in je huidverzorgingsroutine, evenals waar je op moet letten bij het uitproberen van de bevroren aloë TikTok-trend.

Voordelen van aloë

Aloë is een soort vetplant die vooral bekend staat om zijn vermogen om de door de zon verbrande huid te kalmeren en te koelen, dankzij de krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Aloë is ook een soort vochtinbrengend ingrediënt, een bevochtigingsmiddel genaamd, dat werkt door vocht uit de lucht in je huid te trekken.

Bovendien werkt aloë vera ook als een antibacterieel middel, waardoor het een nuttig ingrediënt is om van acne af te komen en om de gewonde huid beter te laten genezen.

Hoewel er veel actuele aloë vera-gelproducten te koop zijn, kun je ook gemakkelijk je eigen aloë-gel van een aloëplant oogsten. Deze planten zijn makkelijk te verzorgen en zijn prima in je keuken te bewaren bij een brandwond.

Bevroren aloë-ijsjes: waar moet je op letten?

Zoals hierboven uiteengezet, heeft aloë vera veel voordelen wanneer het plaatselijk op uw huid wordt aangebracht. Over het algemeen is het veilig om de bevroren aloë-ijspop-trend te proberen – maar er zijn een paar waarschuwingen om in gedachten te houden:

Bevroren aloë-ijsjes zijn niet ideaal voor alle huidtypes. Degenen met een gevoelige huid of aandoeningen zoals rosacea moeten voorzichtig zijn met deze trend, omdat de bevroren aloë-ijslolly de huid kan beschadigen als deze te lang wordt aangebracht.

IJs mag niet rechtstreeks op uw huid worden aangebracht. Wanneer je een koud kompres voor je huid maakt, raad ik aan om een ​​ijspak met een handdoek te bedekken, zodat je huid niet direct wordt blootgesteld aan het koude ijs. Als je de bevroren ijslolly op je huid wilt wrijven, beweeg hem dan snel zodat hij niet te lang op één plek blijft.

Gebruik de bevroren aloë met de juiste huidverzorgingsproducten voor uw Baumann-huidtype. Begin met je reinigingsmiddel, gebruik dan de ijslolly, gevolgd door de rest van je regime.

Bij gebruik na vullers of toxine-injecties, voorzichtig aanbrengen. Vermijd veel druk op uw gezicht nadat u fillers of gifstoffen zoals BOTOX® heeft gekregen. U kunt daarna echter voorzichtig bevroren aloë op uw huid aanbrengen om zwelling te verminderen.

Waar het op neerkomt:

Over het algemeen is de TikTok-trend met bevroren aloë vera-ijspoppen veilig om te proberen en kan het helpen om zwelling te verminderen en de huid te kalmeren na zonnebrand of na fillers zoals BOTOX.

Zorg er echter voor dat u de bovenstaande waarschuwingstips volgt voor de beste resultaten en om huidbeschadiging door de koude temperatuur van de ijslolly te voorkomen.

LeslieBaumann
Dr. Leslie Baumann Miami

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste huidverzorgingsonderzoeken en ingrediënten, volg Baumann Cosmetic op YouTube of @BaumannCosmetic op Instagram of Facebook.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in