Ziekenhuispersoneel claimt HIPAA-overtreding wanneer ze TikToker met arrestatie bedreigen

0
80


DEARBORN, Michigan (WXYZ) – Toen Denise Bradley een verpleegster in het Beaumont-ziekenhuis in Dearborn vertelde dat ze haar ontmoeting met hem en de bewakers van het ziekenhuis bleef opnemen voor haar veiligheid, antwoordde de verpleegster: “Je veiligheid hoort niet op TikTok te staan .”

Op video is te horen hoe de verpleegster tegen Bradley zegt “die video te verwijderen”.

“Je gaat naar de gevangenis”, zei een bewaker. ‘Je overtreedt federale wetten. Dat heet HIPAA-overtredingen. Het is verboden andere patiënten op video op te nemen, punt uit.’

Maar Bradley zei dat het leek alsof de verpleegster boos was omdat hij op eerste kerstdag in de wachtkamer op video werd opgenomen.

“Ik wil mijn video niet online hebben”, zei de verpleegster. “Ik heb mijn toestemming niet gegeven.”

De video die centraal stond, werd gemaakt terwijl Bradley in de wachtkamer zat met andere mensen die wachtten om gezien te worden door gezondheidswerkers.

Bradley had complicaties door een kaakoperatie en ze zei dat spoedeisende hulpverleners haar vertelden dat ze naar de eerste hulp moest.

Bradley zei dat zij en anderen, waaronder een zwangere vrouw, die wachtten om gezien te worden, het hadden over het lange wachten.

De zwangere vrouw zei dat ze al vijf uur aan het wachten was.

Bradley zei dat toen ziekenhuispersoneel, waaronder een dokter, de zwangere vrouw in de wachtkamer leek te confronteren, ze het ongepast vond, dus gebruikte ze haar telefoon om de ontmoeting op TikTok op te nemen.

Terwijl de zwangere vrouw zit, wordt een man die een arts lijkt te zijn, enkele meters voor haar gezien. Ze hebben het over de lange wachttijd en de zwangere vrouw lijkt hem aan te sporen haar met rust te laten.

‘Ga verder met je zaken’, hoorde ze zeggen. De dokter antwoordt: “Dit zijn mijn zaken.”

De zwangere vrouw lijkt stomverbaasd dat de dokter haar blijft aanspreken terwijl hij wegloopt.

‘Ik begrijp het niet. Ik begrijp het niet’, zegt ze. ‘Ben je hier steeds met me aan het discussiëren over wat?’

Een andere medewerker vertelt de zwangere vrouw dat ze beveiliging gaat krijgen, wat Bradley, die aan het opnemen is, ertoe aanzet te vragen: “Waarom zou je beveiliging krijgen? Ze heeft geen beveiliging nodig. Ze doet niets.”

7 Action News sprak kort telefonisch met de zwangere vrouw en ze zei dat ze het niet erg vond dat Bradley de ontmoeting opnam en dat ze blij was dat ze dat deed omdat ze zich zorgen maakte over hoe de situatie zich ontvouwde.

De tijd verstreek en Bradley was gestopt met opnemen op haar mobiele telefoon en ze dacht dat de situatie voorbij was.

Maar ze zei dat terwijl ze een IV-behandeling kreeg, dezelfde verpleegster die voor de zwangere vrouw had gezorgd, haar zei hem te volgen.

“En in mijn hoofd denk ik dat ik bijna klaar moet zijn en dat het tijd is om te gaan.” Maar toen zag ze twee bewakers en ze leken boos te zijn.

Bradley zei dat er iets niet goed voelde, dus zette ze haar camera weer aan. Ze zei dat de verpleegster begon te praten over de TikTok-video en dat hij van streek was.

Dat is het moment waarop Bradley zei dat de bewakers haar begonnen te vertellen dat ze HIPAA had geschonden en eisten dat ze de video’s zou verwijderen. Ze zei dat ze weigerde omdat ze geen idee had wat ze met haar gingen doen.

“Mijn grootste angst was dat ik met Kerstmis niet thuis zou komen bij mijn dochter”, vertelde ze aan 7 Action News.

“Ze waren zo boos en ik wist niet wat ik moest doen”, zei ze.

Op de video is de verpleegster te horen die zegt: “Ik wil mijn video niet online hebben.”

Als Bradley de bewakers vraagt ​​of ze haar echt naar de gevangenis willen brengen vanwege een video, antwoordt een bewaker: “Ja, mevrouw.”

Beveiligers vertellen haar dat ze de HIPAA-wet overtreedt door video-opnames te maken en ze dreigden haar te arresteren als ze de video niet verwijdert en niet vertrekt.

Toen ging het van kwaad tot erger voor Bradley toen bewakers van het Beaumont Hospital haar met arrestatie bedreigden.

“Gaat u de video’s verwijderen of moeten we de politie van Dearborn bellen”, zei een bewaker. “Dat zijn jouw opties.”

“Op het moment dat je dat publiceert, ga je naar de gevangenis”, zei een andere bewaker.

“Ze vertelden me dat ik naar de federale gevangenis ging”, zei ze.

Bradley werd ook in een kamer gezet en bewakers weigerden haar eruit te laten.

Een van haar 1,7 miljoen volgers suggereerde dat ze zou proberen de kamer uit te lopen omdat ze haar niet met geweld konden vasthouden.

Bradley is op video te zien terwijl hij probeert de deur te openen en iemand van buiten heeft hem geforceerd.

‘Ze laten me de deur niet openen,’ zei Bradley terwijl ze hem probeerde open te trekken.

Toen beveiligers weer binnenkwamen, ging één bewaker achter de telefoon aan. Volgens Bradley zette de bewaker de camera uit en werd ze naar buiten gebracht waar de politie van Dearborn wachtte.

Bradley zei dat agenten ontdekten dat ze geen wetten had overtreden en dat ze haar telefoon terugkreeg, maar dat ze haar ontslagpapieren en een recept dat de dokter haar zou geven, werd geweigerd.

7 Action News nam contact op met Beaumont en een woordvoerder gaf de volgende verklaring vrij:

“Het beschermen van de persoonlijke privacy en fysieke veiligheid van al onze patiënten, bezoekers en medewerkers is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. We streven ernaar om iedereen met compassie, waardigheid en respect te behandelen, en we bekijken momenteel de situatie.”

HIPAA is de Health Insurance Portability and Accountability Act van 1996. Het is een federale wet die vereist dat er nationale normen worden opgesteld om te voorkomen dat gevoelige informatie over de gezondheid van patiënten openbaar wordt gemaakt, aldus de CDC.

Entiteiten die de HIPAA-voorschriften moeten volgen, worden “gedekte entiteiten” genoemd en omvatten artsen, klinieken, tandartsen en zorgverzekeraars.

7 Action News toonde advocaat Rolf Lowe van Wachler & Associates, die zorgverleners vertegenwoordigt in een verscheidenheid aan regelgevende zaken, een paar TikTok-video’s van Bradley en hij zei dat hij de dreiging van bewakers om haar te arresteren erg interessant vond.

“Ik zie niet hoe ze een gedekte entiteit is onder HIPAA,” zei Lowe. “Als er iemand is die me dat wil uitleggen, ben ik bereid te luisteren, maar ik zie dat niet.”

Bradley zei dat ze een klacht had ingediend bij een patiëntenadvocaat, maar dat het ziekenhuis geen contact met haar heeft opgenomen met wat ze dacht dat een verontschuldiging zou zijn.

Ze wil nu een klacht indienen bij de politie van Dearborn tegen de bewakers van Beaumont, wegens mishandeling en valse opsluiting.

“Ik wil niet dat dit iemand anders overkomt”, zei ze. “Om het zo ver te brengen dat je bereid bent om niet alleen iemand te traumatiseren, maar om ze tegen hun wil vast te houden in de hoop dat ze een video zullen verwijderen? Dat klopt niet.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in