Ziekenhuis verontschuldigt zich nadat verpleegsters ‘Icks’ van patiënt in TikTok-video hebben besproken

0
7


  • Een groep verpleegsters van arbeid en bevalling wekte online woede op met hun TikTok-video over de ‘icks’ van patiënten.
  • Ziekenhuisexploitant Emory Healthcare veroordeelde de “respectloze en onprofessionele” opmerkingen van de verpleegsters.
  • Het zei dat het “passende maatregelen heeft genomen met de voormalige werknemers die verantwoordelijk zijn voor de video”.

Een groep verloskundigen in Atlanta lijkt hun baan te zijn kwijtgeraakt na het plaatsen van een TikTok-video deze week waarin patiënten werden bespot en hun “icks” werden besproken.

De verpleegsters zijn nu “voormalige werknemers” van het Emory University Hospital Midtown, volgens een verklaring die donderdag door Emory Healthcare op Facebook is geplaatst.

Nadat de TikTok van de verpleegster veel aandacht kreeg, heeft de oorspronkelijke poster sindsdien alles op hun account verwijderd, inclusief de originele video.

De video is echter herhaaldelijk geüpload en gedeeld op verschillende platforms, waaronder TikTok, YouTube en Twitter. Eén upload van de video is alleen al op TikTok meer dan 2 miljoen keer bekeken.

In de video delen de verpleegsters om de beurt hun klachten — of ‘icks’ — over het gedrag van patiënten.

“Mijn ick is wanneer je me vraagt ​​hoeveel de baby weegt en het is nog steeds in jouw handen”, zei een verpleegster.

“Mijn ick is wanneer je binnenkomt voor je introductie, pratend over ‘mag ik douchen, mag ik eten?'”, voegde een ander eraan toe.

Ze bespotten ook de keuze van moeders voor pijnmedicatie, evenals hun verzoeken om dekens.

De video wekte woede op bij gebruikers van sociale media. Een TikTok-gebruiker merkte op: “Mijn probleem is wanneer mensen in de gezondheidszorg werken en geen medelijden met mensen hebben.”

Een ander zei: “Als moeder die voor het eerst moeder wordt, maakt dit me zo verdrietig en nerveuzer. Ik bid dat mijn verpleegsters niet zo zijn.”

Emory Healthcare zei in haar verklaring: “We zijn op de hoogte van een TikTok-video met respectloze en onprofessionele opmerkingen over kraampatiënten in het Emory University Hospital Midtown. We hebben de situatie onderzocht en passende maatregelen genomen met de voormalige werknemers die verantwoordelijk zijn voor de video.”

Emory University Hospital Midtown reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Insider.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in