Zelfverklaarde psycholoog krijgt kritiek op TikTok voor het geven van ‘giftig’ advies

0
101


Een TikTok-gebruiker die beweert een psycholoog te zijn, wordt geconfronteerd met terugslag voor het geven van “giftig” relatieadvies.

Madeline, die beweert een psycholoog te zijn, deelde haar 48 relatie- en datingregels op TikTok met haar 25.000 volgers. Hoewel sommige van haar regels voor sommige vrouwen onschadelijk en zelfs ‘genezend’ waren, zijn veel van hen ook bestempeld als ‘giftig’ en ‘problematisch’.

Neem bijvoorbeeld regel 23: “Laat hem denken dat je geobsedeerd bent door hem, zodat wanneer je onthecht hij het mist en geobsedeerd raakt door jou.”

Regel 30 is even controversieel: “Gedraag je persoonlijk als vrouwmateriaal en dan volledig ongeïnteresseerd over tekst, hij zal geobsedeerd raken door de achtervolging.”

Er zijn nog veel meer voorbeelden, maar één regel in het bijzonder heeft tot verontwaardiging geleid op de app voor sociale media, vooral onder alleenstaande moeders.

In een virale video, die bijna 800.000 keer is bekeken op TikTok, deelde Madeline regel 38 in tekst-overlay: “Het is oké om je hart gebroken te krijgen… sommige meisjes blijven met kinderen achter.”

Honderden gebruikers overspoelden de opmerkingen onder de zes seconden durende clip om hun frustratie te uiten over het problematische advies.

TikTok-kijkers reageren terug op advies over giftige relaties

“We blijven niet achter met kinderen, we hebben een prioriteit om ervoor te zorgen dat er voor kinderen wordt gezorgd en dat ze gelukkig en veilig zijn”, merkte een boze moeder op.

Een alleenstaande moeder was het ook niet eens met de tip van Madeline en voegde eraan toe: “Nee, hij is er kapot van en ik heb onze prachtige kinderen.”

‘Vind je dat grappig? Alleenstaande moeders belachelijk maken? Is dat een grap?” iemand anders schreef.

“Oh de giftigheid,” merkte een ander op, “ik weet niet of je een grapje maakt of niet, maar je zou dit moeten verwijderen.”

Madeline reageerde op de kritiek en zei dat ze alleenstaande moeders geen kwaad wilde doen.

“Meisjes, ik wil niemand kwetsen, ik wilde alleen de jongere meisjes meer bewust maken om zo goed mogelijk met jongens om te gaan”, aldus de TikToker.

Ze vervolgde: “Vertrouw, je kunt mannen kiezen en toch de slechte kiezen, omdat het bewezen is dat mensen hun ware zelf kunnen verbergen tot het huwelijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in