Zelfverdedigingssleutelhangers van CT-vrouw gaan viraal op TikTok

0
86


Nadat ze zich onveilig voelde op haar universiteitscampus, creëerde een inwoner van Connecticut een modieuze sleutelhanger met meerdere zelfverdedigingstools om vrouwen te helpen zich veilig te voelen. En ze promoot ze op TikTok.

De in Bridgeport geboren Alyssa Collazo, 23, verkoopt de sleutelhangers via haar online winkel genaamd Fabulyss Boutique.

Het idee kwam nadat Collazo zich onveilig voelde op haar universiteit door een medewerker op de campus. Ze meldde het personeelslid bij de school. Enige tijd later werd in haar auto ingebroken.

“Ik voelde me niet veilig [at that] punt. Uiteindelijk ben ik weer naar huis verhuisd en ben ik gaan pendelen naar de lessen”, zei ze.

@fabulyssboutique Reageer op @bts.jungkook463 mijn gereedschap en sleutelhangers zijn bedoeld voor iedereen om zich veilig te voelen! #selfdefense #selfdefensekeychain #selfdefenseforwomen #safety ♬ origineel geluid – Fabulyss Boutique 🦋

Aanvankelijk maakte ze de sleutelhangers voor haar vrienden en familie, wat haar motiveerde om een ​​Etsy-shop te openen. Ze zei dat ze iets wilde creëren dat er modieus en discreet uitzag. Haar moeder moedigde haar toen aan om een ​​TikTok te maken om de sleutelhangers te promoten en anderen te helpen. Er was maar één video nodig om ‘op te blazen’. TikTok van Fabulyss Boutique heeft 1,5 miljoen volgers met in totaal 30,8 miljoen likes op video’s.

“Het duurde twee tot drie maanden voordat mijn bedrijf explodeerde. De video die viraal ging, kreeg ongeveer een miljoen views en daarna zou elke video meer dan krijgen 20.000,’ zei ze.

Toen Collazo haar bedrijf startte, zei ze dat haar belangrijkste doel was om vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar te targeten.

Zelfverdedigingssleutelhangers verkocht op Fabulyss Boutique door Alyssa Collazo, geboren in Bridgeport.

Zelfverdedigingssleutelhangers verkocht op Fabulyss Boutique door Alyssa Collazo, geboren in Bridgeport.


Bijgedragen door Fabulyss Boutique

Zelfverdedigingssleutelhangers verkocht op Fabulyss Boutique door Alyssa Collazo, geboren in Bridgeport.

Zelfverdedigingssleutelhangers verkocht op Fabulyss Boutique door Alyssa Collazo, geboren in Bridgeport.


Bijgedragen door Fabulyss Boutique


Zelfverdediging sleutelhangers van Fabulyss Boutique. Fabulyss Boutique / Bijgedragen

De zelfverdediging sleutelhangers bevatten:

  • Kubotan is om te steken
  • Veiligheidsalarm / LED-licht is voor mensen om te horen en gemakkelijk om het slachtoffer te herkennen
  • Pepperspray (optioneel) wordt gebruikt om een ​​aanvaller af te schrikken
  • Polsbandje, pompon en chapstickhouder

“De pepperspray schiet tot 10 voet”, zei ze. “Ik vind de pepperspray het leukst omdat het een UV-kleurstof heeft die het gezicht van het doelwit markeert, dus als de politie ze pakt, is het gemakkelijk om de persoon te herkennen.”

Collazo gaf aan hoe belangrijk het veiligheidsalarm is en dat het veel van haar klanten heeft geholpen. “Ik heb mensen naar me laten uitreiken die zeiden dat het veiligheidsalarm luid was en dat het de aanvaller afschrikte”, zei ze.

Veiligheidsbehoeften kunnen variëren, afhankelijk van iemands fysieke bekwaamheid, medische toestand en dagelijkse routines, zei een woordvoerder van de mediarelaties van de staatspolitie van Connecticut. Die werken of werken in de late uren of vroege ochtenden kunnen andere zorgen hebben dan mensen die overdag werken. De staatspolitie voegde eraan toe dat de belangrijkste veiligheidsvoorziening een opgeladen telefoon is waarmee je 911 kunt bellen als dat nodig is. Zich bewust zijn van de omgeving, zoals verdachte personen, activiteiten of voertuigen, is ook essentieel.

Fabulyss Boutique verkoopt ook stun guns, draagbare deursloten en zelfverdediging add-ons voor de sleutelhanger.

Volgens de staatspolitie van Connecticut mogen die 21 jaar en ouder elektronische verdedigingswapens dragen, zoals tasers of stunguns als ze in het bezit zijn van een geldige vuurwapenvergunning. “Een elektronisch verdedigingswapen mag in huis of bedrijf worden bewaard, maar mag niet worden vervoerd/gedragen door iemand die niet in het bezit is van een geldige CT-pistoolvergunning”, zei een woordvoerder van de mediarelaties van de staatspolitie via e-mail.

In augustus nam Collazo een foto voor een reclamebord van Fabulyss Boutique in West Haven nabij de Universiteit van New Haven en plaatste deze op Instagram. Er is er nog een in de buurt van Yale University.

“Het voelde geweldig om het te zien”, zei ze.

Omdat haar producten viraal zijn gegaan en uitverkocht zijn, heeft ze haar bedrijf aan huis overgenomen en de productie naar een magazijn verplaatst. Collazo koopt stof voor de polsbandjes, waarna haar grootmoeder ze knipt, strijkt en met de hand maakt. Wat de rest van de sleutelhanger betreft, koopt Collazo alle items afzonderlijk en assembleert ze. Haar familieleden gaven op wat ze deden en werken nu voor haar bedrijf. “Ze hebben zoveel opgegeven om me te helpen met mijn bedrijf en ik ben dankbaar”, zei ze.

“Ik hou niet van het feit [that customers] moest deze tools gebruiken, maar ik ben blij dat ze mijn product hadden om hen te helpen en hun leven te redden”, aldus Collazo.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in