YouTube-shorts zullen nu inkomsten opleveren terwijl het tegen TikTok vecht

0
83


youtube

Vanaf 2023 kunnen makers van inhoud die YouTube Shorts gebruiken inkomsten genereren met hun korte video’s terwijl het platform van Google de strijd aangaat met TikTok.

Shorts worden onderdeel van het YouTube-partnerprogramma, wat betekent dat videomakers die bepaalde statistieken halen, een deel van het advertentiegeld dat met hun video’s wordt gegenereerd, kunnen krijgen.

YouTube zal concurreren met TikTok en hopen betere opties voor het genereren van inkomsten te bieden dan de Chinese app in een poging de beste makers van inhoud aan te trekken.

“Het is de grootste uitbreiding die we in een aantal jaren hebben gedaan, waardoor we nieuwe manieren hebben gecreëerd voor makers om deel te nemen aan het programma”, zei Amjad Hanif, vice-president productbeheer en makersproducten, tijdens een personeelsvergadering, zoals gerapporteerd door de New York Times.

Shorts krijgt echter niet hetzelfde aandeel als traditionele YouTube-videomakers in lange vorm. Zoals gemeld door De rand, zullen Shorts-makers 45 procent van de omzet ontvangen in plaats van de gebruikelijke 55 procent. De reden hiervoor is dat extra geld gaat naar het in licentie geven van muziek die kan worden gebruikt op korte video’s. Het bedrijf is van mening dat dit een betere deal is dan makers elders krijgen.

De nieuwe methode voor het genereren van inkomsten voor videomakers wordt aangevuld met bestaande functies voor het genereren van inkomsten, zoals geld voor videomakers, winkelen en fooien. Maar deze nieuwe weg vertegenwoordigt een serieuze upgrade van eerdere aanbiedingen.

Met traditionele lange YouTube-video’s wordt een advertentie afgespeeld voordat deze begint en krijgt het kanaal dat de kijker bekijkt een deel van het geld dat met die advertentie wordt gegenereerd. Maar een korte video is een ander beest, omdat het invoegen van een advertentie niet zo eenvoudig is. Daarom lanceert YouTube het programma volgend jaar terwijl het de details probeert uit te werken.

YouTube heeft onlangs een nieuwe tool gelanceerd waarmee videomakers hun bestaande lange video’s kunnen omzetten in shorts. Met de tool Bewerken in een korte video kunnen videomakers 60 seconden selecteren uit een bestaande video en deze converteren.

Het al lang bestaande videoplatform heeft duidelijk het succes van TikTok in de gaten en probeert die markt te versterken. Het is niet de enige techgigant die dit doet, de pogingen van Instagram om meer op TikTok te gaan lijken, zijn goed gedocumenteerd: het bedrijf dat eigendom is van Facebook, kreeg te maken met grote terugslag en het project werd verondersteld te mislukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in