YouTube Shorts voegt watermerk toe aan video’s – Like TikTok

0
36


YouTube Shorts-watermerk Fotocredit: YouTube

YouTube Shorts worden steeds populairder als TikTok-alternatief. Nu hebben video’s die zijn gedownload van YouTube Shorts om elders te delen een prominent watermerk – net als TikTok.

Het watermerk op gedownloade video’s plaatsen is een manier waarop deze platforms platformloyaliteit proberen aan te moedigen. Het is tenslotte in het belang van een maker om zijn inhoud op meerdere platforms te delen, toch? Om dit te ontmoedigen, heeft TikTok al lang een TikTok-watermerk toegevoegd aan video’s die elders online worden gedeeld. Instagram volgde al snel het voorbeeld met Reels, en nu is YouTube Shorts de nieuwste die zich bij de vervelende watermerkploeg voegt.

“Als je een maker bent die je Shorts downloadt van YouTube Studio om deze op andere platforms te delen, wordt er nu een watermerk toegevoegd aan je gedownloade inhoud”, luidt de aankondiging van een YouTube-ondersteuningspagina voor videomakers. “We hebben een watermerk toegevoegd aan de Shorts die je hebt gedownload, zodat je kijkers kunnen zien dat de inhoud die je op verschillende platforms deelt, te vinden is op YouTube Shorts.”

Op dit moment is het onduidelijk hoe het YouTube Shorts-watermerk eruit zal zien. TikTok heeft een geanimeerde muzieknoot die over het scherm flikkert om het moeilijker te verbergen te maken. Zowel Instagram Reels als YouTube Shorts willen agressief zijn in het naar buiten brengen van hun branding, aangezien TikTok de standaard is geworden voor korte video-inhoud.

Instagram is zelfs zo ver gegaan om korte video’s met het watermerk van een ander platform uit te sluiten van de ‘Ontdekken’-pagina. In april 2022 ging Instagram nog verder door te zeggen dat zijn algoritme een voorkeur zou hebben voor ‘originele inhoud’ zonder watermerk van een concurrent.

YouTube Shorts werd in 2020 gelanceerd als concurrent van TikTok’s dominantie in het korte videosegment. YouTube heeft $ 100 miljoen gereserveerd om makers te betalen die het platform gebruiken en meer korte video-inhoud te maken die anderen kunnen bekijken. Het bedrijf zegt dat het nieuwe watermerk de komende weken op desktop zal worden uitgerold en vanaf daar zal worden uitgebreid naar mobiel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in