YouTube Shorts voegt videowatermerk toe voor TikTok, IG Reels Cross-posting

0
125


YouTube Shorts heeft een nieuw wapen tevoorschijn gehaald in de strijd tegen de korte videomoloch TikTok: watermerken.

In de toekomst zal de videogigant een watermerkpictogram toevoegen aan YouTube Shorts-video’s die makers downloaden om elders te delen, zoals op TikTok en Instagram Reels. Op die manier zullen kijkers, als een video die afkomstig is van YouTube Shorts, viraal gaat op een ander platform, daar een visuele indicator van zien.

“Als je een maker bent die je Shorts downloadt van YouTube Studio om deze op andere platforms te delen, wordt er nu een watermerk toegevoegd aan je gedownloade inhoud”, zei het videoplatform van Google in een update van 17 augustus voor YouTube Shorts. makers. “We hebben een watermerk toegevoegd aan de Shorts die je downloadt, zodat je kijkers kunnen zien dat de content die je op verschillende platforms deelt, te vinden is op YouTube Shorts.”

De toevoeging van watermerken aan YouTube Shorts-clips wordt de komende weken uitgerold op desktop, met plannen om het de komende maanden uit te breiden naar mobiel, aldus YouTube.

Google pochte in juni dat YouTube Shorts meer dan 1,5 miljard maandelijks ingelogde gebruikers heeft. De totale groei van de advertentie-inkomsten van YouTube is de afgelopen kwartalen vertraagd; analisten speculeren dat dit deels kan zijn omdat YouTube Shorts (die video’s op 60 seconden begrenst) het bekijken van de kern van YouTube overhevelt, en Google is pas onlangs begonnen met het uitbreiden van advertentiecampagnes over de Shorts-kant van het huis.

Een jaar geleden lanceerde YouTube, in een poging om korte clips te maken, een fonds van $ 100 miljoen voor YouTube Shorts, waarmee makers van best presterende video’s tot $ 10.000 per maand konden verdienen. In april zei YouTube dat het de betalingen naar meer videomakers zou uitbreiden en het bedrag dat videomakers kunnen verdienen, zou verhogen. Volgens het nieuwe beleid kunnen sommige makers die zich voorheen niet kwalificeerden nu bonussen van minder dan $ 100 verdienen – en andere makers krijgen mogelijk bonussen boven het vorige maximum van $ 10.000.

RSVP vandaagLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in