YouTube-shorts komen voor je tv om TikTok te verslaan

0
265


YouTube wil een groter deel van de verticale videotaart, omdat het de mogelijkheid lijkt toe te voegen om YouTube Shorts op tv’s te bekijken. Samen met de toevoeging van Google’s versie van TikTok, streeft het bedrijf naar betere ondersteuning van zijn muziekservice op smart TV’s en zijn betaalde tv-service met een optie voor gesplitst scherm voor zijn abonnees.

TikTok, hoewel schijnbaar altijd in het midden van controverse, blijft een van de meest populaire platforms voor zowel makers van inhoud als kijkers. Daarom is het geen verrassing dat bedrijven, zoals Google, geld willen verdienen aan de verticale video-rage. Blijkbaar heeft Google plannen om YouTube Shorts toe te voegen aan zijn smart TV-app, waardoor deze toegankelijker wordt dan ooit tevoren.

Volgens een recent bericht op Protocol hebben YouTube-medewerkers vorige maand de nieuwe details gedeeld tijdens een intern partnerevenement met hardwarefabrikanten. Hoewel het evenement gericht was op Google’s Android TV- en Google TV-platforms, probeert de techgigant doorgaans dezelfde ervaring te behouden op alle smart TV-platforms. Dit betekent dat YouTube Shorts meer dan waarschijnlijk te vinden zullen zijn op meer tv’s met de YouTube-app.

YouTube Shorts heeft zijn eigen succes geboekt, aangezien het eerder dit jaar 30 miljard dagelijkse weergaven bereikte. Tot nu toe ontbrak het echter aan ondersteuning voor weergave op tv’s. Gebruikers kunnen momenteel geen YouTube Short casten naar een tv en er is geen functie voor in de tv-app van de service.

Het lek waarvan Protocol bekend was, bevatte een deel van de presentatie, waaronder een mock-updia die werd gepresenteerd op het Google-partnerevenement. In de mock-up was een verticale video te zien in het midden van het scherm, samen met de titel van de video, de naam van het nummer dat in de video werd gebruikt en toegang tot een duim omhoog en omlaag-functie aan de zijkant.

TikTok is geen onbekende voor tv’s, omdat het al een tijdje profiteert van de grote schermen. Een TikTok-app is te vinden op smart-tv’s van LG en Samsung, evenals op tv-apparaten die in november gebruikmaken van de platforms van Amazon en Google.

Waar YouTube Shorts het voordeel van zal hebben, is dat de YouTube-app al op bijna elke smart-tv beschikbaar is. Dit maakt het zoeken naar YouTube Shorts veel gemakkelijker, omdat gebruikers actief op zoek moeten naar TikTok’s app als ze hun favoriete korte video’s van de populaire app op een groter scherm willen zien.

De loting om de TV-app van YouTube te gebruiken zal worden verbeterd, aangezien het bedrijf van plan is de stabiliteit en prestaties te verbeteren en een coole nieuwe functie toe te voegen. De mozaïekmodus geeft gebruikers de mogelijkheid om tot vier live feeds tegelijkertijd te bekijken door het scherm in kwadranten te splitsen. Ervan uitgaande dat YouTube Shorts deel uitmaken van de media die in de nieuwe modus mogen worden bekeken, zou het kijkers de mogelijkheid bieden om maximaal vier van hun favoriete makers van inhoud tegelijkertijd te bekijken (iemand zegt EEKHOORN!).

Zoals bij elk lek, zal alleen de tijd uitwijzen hoeveel ervan daadwerkelijk tot wasdom zal komen. Wat vind je van de toevoeging van YouTube Shorts aan het grote scherm? Ga je er gebruik van maken en de nieuwe Mozaïekmodus? Laat het ons weten in de reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in