YouTube richt zich op TikTok met het delen van inkomsten voor Shorts, uitbreiding van het partnerprogramma • TechCrunch

0
119


Geen enkel videoplatform in korte vorm heeft tot nu toe helemaal door hoe advertentie-inkomsten kunnen worden gedeeld, waardoor het voor makers van apps zoals TikTok moeilijk is om alleen van hun inhoud te leven. Maar vandaag heeft YouTube grote veranderingen aangekondigd in zijn YouTube-partnerprogramma, waardoor makers advertentie-inkomsten kunnen verdienen op Shorts, de TikTok-concurrent.

Nu kunnen makers van Shorts in aanmerking komen voor het Partnerprogramma, waarmee makers advertentie-inkomsten kunnen verdienen met YouTube. Het bestaande partnerprogramma vereist dat YouTubers het afgelopen jaar meer dan 1.000 abonnees en 4.000 kijkuren hebben. Nu kunnen makers van shorts deelnemen aan het partnerprogramma als ze de afgelopen 90 dagen ten minste 10 miljoen views op het platform hebben. Als leden van het partnerprogramma verdienen deze videomakers 45% van de advertentie-inkomsten met hun video’s.

“Ik ben trots tot zeggen deze is de eerst tijd echt omzet delen is het zijn aangeboden voor kort het formulier video- Aan elk platform Bij schaal”, zegt YouTube Chief Product Officer Neal Mohan. Hij heeft gelijk. TikTok is begonnen te experimenteren met het delen van advertentie-inkomsten, maar zijn inspanningen lijken meer op de adverteerder dan op de maker te zijn gericht, aangezien alleen de top 4% van alle video’s op TikTok inkomsten kan worden gegenereerd via het TikTok Pulse-programma. Voor het grootste deel hebben makers het steeds moeilijker gevonden om geld te verdienen met TikTok’s Creator Fund.

Het nieuws van vandaag was vorige week gelekt in een rapport van de New York Times, maar nu het is bevestigd, staat YouTube Shorts klaar om de grootste concurrent van TikTok te worden. Als makers meer geld kunnen verdienen met Shorts dan met TikTok, worden ze gestimuleerd om originele inhoud voor het YouTube-platform te maken.

“Voor mij, de sleutel ten goede komen van Korte broek is Dat het helpt mij bereiken ladingen van mensen en trekken mensen naar binnen mijn gemeenschap. Maar mijn lang het formulier inhoud brengt in a kavel meer omzet. Dus er is geweest soort van a handel uit,” zei YouTuber Kris Collins (KallMeKris). “Daarom is dit nieuws over het Partnerprogramma dat naar Shorts komt zo groot. Van beide formules kan ik mijn brood verdienen.”

YouTube deelde ook mee dat deze update van het Partnerprogramma het platform in staat zal stellen meer muziek te licentiëren voor gebruik in Shorts, wat makers zou kunnen aanmoedigen om Shorts vaker te gebruiken. Makers in het programma krijgen dezelfde vergoeding, ongeacht of ze gelicentieerde muziek gebruiken.

TikTok en andere korte video-apps hebben nog geen vergelijkbaar programma voor het delen van inkomsten onthuld, omdat het lastiger is om erachter te komen hoe advertentie-inkomsten eerlijk kunnen worden verdeeld over een algoritmisch gegenereerde feed met korte video’s. Je kunt geen advertentie in het midden van een video insluiten – stel je voor dat je een video van 30 seconden bekijkt met een advertentie van acht seconden in het midden – maar als je advertenties tussen twee video’s plaatst, wie krijgt dan het inkomstenaandeel? De maker wiens video direct ervoor of erna verscheen? Of zou een maker wiens video je eerder in de feed hebt bekeken, ook een verlaging verdienen, omdat hun inhoud je aanmoedigde om te blijven scrollen?

YouTube heeft enkele details gedeeld over hoe het de inkomsten zal delen.

Advertenties voor Korte broek zijn verschillend dan lang het formulier. Zij zijn niet gehecht tot specifiek videos, maar rennen in tussen videos. SO elk maand, omzet van allemaal die Sboomgaarden advertenties zullen zijn feestjes samen”, zei Mohan tijdens het Made on YouTube-evenement. “EBij geld zullen Gaan tot betalend Korte broek makers net zo goed net zo aan het bedekken de kosten van muziek licenties van de deel van geld toegewezen tot de Schepper.”

TechCrunch vroeg YouTube hoe het deel van het geld dat aan elke maker wordt toegewezen, wordt bepaald en wacht op opheldering.

“Let mij zijn erg Doorzichtig, niets is veranderen in termen van de belang van lang vorm”, zegt Tara Walpert Levy, een YouTube-VP die werkt aan contentpartnerschappen.Wij zijn even toegewijd tot allemaal van de formaten Dat helpen makers uitdrukken zich.”

YouTube onthulde ook Creator Music, nu in bètatest. Makers kunnen bladeren door een grote catalogus met nummers die ze kunnen kopen voor gebruik in hun inhoud, met de voorwaarden van de muziekrechten in eenvoudige bewoordingen. Ze kunnen ook kiezen voor tracks met een nieuwe optie voor het delen van inkomsten, waarbij zowel makers als houders van muziekrechten geld verdienen met hun inhoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in