YouTube probeert TikTok-gebruikers in een nieuw jasje te steken

0
15


YouTube daagt TikTok uit en probeert gebruikers naar het rivaliserende bedrijf te paraderen! Hoe? YouTube ondergaat een make-over, met verbeterde afspeelopties, een beter mechanisme om door video’s te scrollen en de mogelijkheid om in te zoomen.

Update beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. TikTok is eerst gemaakt voor de smartphone en is een veel soepelere ervaring. Het is iets gemakkelijker om TikTok in en uit te gaan dan YouTube, ook al is het platform begonnen met het aanbieden van kleinere video’s via YouTube Shorts.

De nieuwe ambient-modus van YouTube maakt gebruik van dynamische kleursampling om de achtergrondkleur aan te passen op basis van de tint van de video. Deze functie is beschikbaar met het donkere thema op YouTube voor mobiel en desktop. Links in videobeschrijvingen worden nu weergegeven als knoppen, zodat ze gemakkelijk te vinden en aan te raken zijn.

De abonneerknop is ook verbeterd met een hoger contrast, dus trek je aandacht. YouTube’s nieuwe knijp-om-te-zoomen-functie voor mobiel, die net zo werkt als in Google Foto’s of een andere galerij-app. Knijp gewoon op het videoscherm om te beginnen met zoomen.

TikTok wordt tegenwoordig beschouwd als de huidige belangrijkste rivaal van YouTube. Met YouTube’s nauwkeurige zoekfunctie op desktop en mobiele apparaten, kun je de schuifregelaar over de tijdlijn slepen om thumbnails in de videospeler te bekijken en op de juiste plek te stoppen.

De nieuwe YouTube-verbeteringen zijn eind deze week beschikbaar. YouTube gebruikt, door middel van het delen van video’s, standaard HTML5-tags in nieuwe browserversies (Adobe Flash Video in oudere versies) om een ​​breed scala aan video’s te bekijken van zowel individuele gebruikers als mediabedrijven (CBS, BBC, Rai, Vevo) en door gewone gebruikers, die een deel van hun materiaal aanbieden via de site zoals geabonneerd op het YouTube-partnerschapsprogramma.

De samenwerking stelt gebruikers ook in staat om, op basis van de resultaten van de video’s, een geldbeloning te ontvangen in ruil voor sponsoring, vanaf 1000 abonnees op hun kanaal. Elke activiteit voorafgaand aan de komst van 1000 abonnees en 4000 uur aan weergaven wordt nog steeds geteld, vóór dit doel is er geen inkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in