YouTube Kids-app overweegt shorts toe te voegen om te concurreren met TikTok

0
106


  • YouTube besprak het toevoegen van Shorts aan de Kids-app, volgens twee mensen die bekend zijn met de kwestie.
  • YouTube vertelde de makers van kinderinhoud om na te denken over korte inhoud voor de Kids-app.
  • Content voor kinderen kan een bolwerk zijn voor YouTube tegen concurrentie van TikTok.

YouTube heeft geprobeerd de invasie van TikTok af te weren met zijn kloonfunctie Shorts, en het nieuwste wapen dat het in die strijd hanteert, is inhoud voor kinderen.

Het bedrijf heeft de makers van kindercontent de afgelopen weken verteld om na te denken over het maken van korte video’s die in de YouTube Kids-app zouden verschijnen, aldus twee mensen die bekend zijn met de zaak. Het zet de toon voor YouTube om de TikTok-kloon Shorts uit te brengen in YouTube Kids.

De functie zal volgens een van de mensen waarschijnlijk pas volgend jaar in de app verschijnen. Het project bevindt zich nog in de planningsfase en het is mogelijk dat YouTube het helemaal laat vallen, zei deze persoon.

Maar als YouTube doorgaat met het toevoegen van Shorts aan zijn Kids-app, zou dit een escalatie betekenen in de strijd tussen YouTube en TikTok. Andere bedrijven zoals Snap en Facebook hebben geprobeerd TikTok aan te pakken terwijl de app in populariteit explodeert. Facebook’s Instagram heeft onlangs een opnieuw ontworpen versie van de app getest met aanbevolen video’s op volledig scherm, om deze later te verwijderen nadat spraakmakende gebruikers zoals Kylie Jenner hadden geklaagd.

Toen YouTube afgelopen zomer wereldwijd Shorts lanceerde, stuurde het de expliciete boodschap aan makers van kindercontent dat ze niet moesten investeren in korte video’s, behalve dat ze vrij waren om alle content die ze op TikTok hadden gepost opnieuw te gebruiken op YouTube Shorts, een mediamanager zei, die vroeg anoniem te blijven omdat de gesprekken met het bedrijf privé waren.

In de afgelopen weken is de toon van YouTube veranderd en moedigt het videomakers nu actief aan om “na te denken over” Shorts en hoe ze inhoud kunnen maken voor het formaat dat past in de wettelijke en beleidsvereisten van YouTube voor inhoud voor kinderen, aldus twee bronnen die bekend zijn met de kwestie.

“Bij YouTube, als het gaat om kinderen en gezinnen, zijn onze product- en beleidsontwikkeling altijd gericht op de veiligheid en het welzijn van kinderen, terwijl we hen helpen hun nieuwsgierigheid op YouTube en YouTube Kids te ontdekken”, aldus een YouTube-woordvoerder. “In samenwerking met specialisten op het gebied van kinderontwikkeling hebben we een reeks principes geïntroduceerd die ons helpen ons ecosysteem voor videomakers te begeleiden en hen te helpen bij het maken van hoogwaardige content voor kinderen. uitbreiden naar korte vorm als dit formaat blijft stijgen.”

Het bedrijf lanceerde in 2015 voor het eerst zijn Kids-app om alle content voor kinderen te verzamelen. Met een algoritmisch gesorteerde feed, maakte YouTube Kids regelmatig oudergroepen, mediamanagers en regelgevers boos. In 2019 schikten de Federal Trade Commission en de procureur-generaal van New York een rechtszaak tegen Google en YouTube wegens beschuldigingen dat het de Children’s Online Privacy Protection Act had geschonden. Google stemde ermee in een boete van $ 170 miljoen te betalen.

Ironisch genoeg heeft YouTube, omdat het een aantal van de pijnlijke regelgevende hindernissen heeft genomen bij het hosten van online kinderinhoud, een duidelijk voordeel ten opzichte van zijn concurrenten op dat vlak, vooral TikTok.

Video’s voor kinderen kunnen een juridisch mijnenveld zijn

Daarin ligt het grote probleem voor zowel YouTube als videomakers: hoe maak je korte wegwerpcontent voor kinderen die niet de woede opwekt van regelgevers, die al op hun hoede zijn voor sociale video-apps.

Ouders kunnen TikTok, met zijn algoritmische feed en zeer verslavende aard, zien als een ongeschikte plek voor kinderen om video’s te bekijken. Een mediamanager noemde de inhoud van kinderen op TikTok “een rechtszaak die wacht om te gebeuren” vanwege de tracking- en targetingtools, en zei dat hij geen video’s voor de app maakt. Maar YouTube, dat strenger toezicht houdt op de inhoud van kinderen en meer een regelgevende knipoog heeft, zou een veiligere plek kunnen zijn om te experimenteren met korte inhoud.

YouTube heeft zijn eigen kwaliteitsprincipes voor content voor kinderen. Als het op Shorts aankomt, heeft het bedrijf de makers van inhoud verteld dat ze zich aan de volgende richtlijnen moeten houden, aldus een mediamanager. De principes stellen dat inhoud berichten moet bevatten van:

  1. Een goed mens zijn
  2. Leren en nieuwsgierigheid opwekken
  3. Creatief spel en een gevoel voor verbeelding
  4. Interactie met problemen uit de echte wereld
  5. Diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie

Een mediamanager die met een YouTube-manager sprak, zei dat de videosite van Google de inhoud van kinderen beschouwt als een bolwerk tegen de torenhoge populariteit van de video-app die eigendom is van China.

Toch zei een andere mediamanager dat YouTube het misschien lastig vindt om de vereisten van alleen het hosten van kwaliteitscontent voor kinderen in evenwicht te brengen met de aard van korte video.

YouTube “wil niet het media-equivalent zijn van een suikerstorm”, zei de directeur. “Dat staat haaks op hun ambities met Kids-content.”

Ben je een YouTube-medewerker of iemand met inzicht om te delen? Neem contact op met Tom Dotan via tdotan@insider.com of op Twitter via @cityofthetown.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in