YouTube is populairder dan TikTok onder tieners

0
105


Terwijl de dagen van Nyan Cat en Salad Fingers voorbij zijn, houden tieners nog steeds van YouTube.

Volgens een nieuwe enquête van het Pew Research Center is YouTube het populairste socialemediaplatform onder tieners van 13 tot 17 jaar. Ze ontdekten dat 95 procent van de ondervraagde tieners YouTube gebruikt en 19 procent van die tieners YouTube ‘bijna constant’. In het onderzoek werden tieners ondervraagd over hun gebruik van YouTube, TikTok, Instagram, Snapchat, Facebook, Twitter, Twitch, WhatsApp, Reddit en Tumblr. Misschien zullen ze de volgende keer BeReal toevoegen.

ZIE OOK:

BeReal beloofde authenticiteit online. Dat bestaat niet.

De opkomst van TikTok heeft geleid tot de populaire misvatting dat tieners alleen de aandachtsspanne hebben voor korte video-inhoud, maar de populariteit van YouTube laat zien dat tieners nog steeds honger hebben naar de lange inhoud die op het platform te vinden is. Kijk maar naar de populariteit van video-essays op het platform.

Pew ontdekte dat de regerende koningin van de korte inhoud, TikTok, het op één na populairste platform was, waarbij 67 procent van de tieners zei dat ze het platform gebruikten. Van degenen die TikTok gebruiken, zegt 15 procent dat ze het “bijna constant” gebruiken. De dominantie van TikTok en YouTube onder tieners laat zien hoeveel video-inhoud Gen Z verbruikt, wat logisch is aangezien zij de eerste generatie digital natives zijn. En YouTube vereist, in tegenstelling tot andere platforms op deze lijst, niet dat iemand een account aanmaakt en een algoritme configureert, waardoor het toegankelijker wordt voor een bredere demografie van tieners.

Facebook blijft op de daling met tieners. “Vandaag geeft 32 procent van de tieners aan ooit Facebook te hebben gebruikt, 39 punten minder dan in 2014-15, toen 71 procent zei ooit het platform te hebben gebruikt”, luidt het onderzoek. Ze ontdekten ook dat het gebruik van Twitter en Tumblr is gedaald sinds de hoogtijdagen in 2014.

Nu de oudste leden van Generation Alpha in 2023 hun tienerjaren ingaan, kan er echter een verschuiving zijn in het gebruik van sociale media onder jongeren. Vroege studies suggereren al dat Gen Alpha minder tijd online doorbrengt.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in