YouTube heeft een TikTok en Twitch co-streaming-functie geïntroduceerd

0
17


Creators kunnen nu live video’s samen met hun vrienden streamen op Twitch en TikTok. De nieuwe YouTube-functie heet Go Live Together en wordt de komende weken uitgerold.

Niet nieuw. De nieuwe functie wordt vergeleken met TikTok’s multi-guest en Twitch’s Guest Stars. YouTube’s nieuwste aanwinst Go Live Together is alleen toegankelijk via de YouTube-app, die alle partijen moeten hebben geïnstalleerd.

Wat is inbegrepen. Hosts die samen met hun vrienden willen hosten, moeten minimaal 50 abonnees en een geverifieerd kanaal hebben. Bovendien moeten gasten een kanaal hebben zonder waarschuwingen.

Op Twitch en TikTok ondersteunt co-hosting maximaal vijf gasten, maar met Go Live Together kan er maar één gast meedoen.


Ontvang de dagelijkse nieuwsbrief waarop zoekmarketeers vertrouwen.


Advertenties zijn toegestaan. De mede-gehoste streams van YouTube mogen advertenties weergeven, maar gasten zien niets van de inkomsten. De advertenties gaan naar de host en de tandemstream verschijnt niet eens op het kanaal van de gast. In de Creator Insider-video gaf een YouTube-vertegenwoordiger toe dat zichtbaarheid op gastkanalen “zo belangrijk is voor videomakers”, zodat het voordeel binnenkort op Go Live Together zou kunnen verschijnen.

Waarom het ons iets kan schelen. Creators krijgen de mogelijkheid om gasten over te halen om ervaringen te delen, samen te werken of te ‘hangen’. De toevoeging van advertenties biedt ook een extra mogelijkheid om inkomsten te genereren met hun inhoud.

We weten niet zeker of het genereren van inkomsten ooit zal worden geboden aan beide deelnemers op het kanaal, maar er zou een optie moeten zijn om de inkomsten op zijn minst te splitsen. Merken krijgen ook de kans om reclame te maken voor hun producten en diensten in een samenwerkingsomgeving.


Nieuw op zoekmachineland

Over de auteur

Nicole Farley

Nicole Farley is redacteur voor Search Engine Land en behandelt alles wat met PPC te maken heeft. Ze is niet alleen veteraan bij het Korps Mariniers, maar heeft ook een uitgebreide achtergrond in digitale marketing, een MBA en een voorliefde voor echte misdaad, podcasts, reizen en snacks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in