YouTube-advertentie-inkomsten nemen een klap te midden van vertragende economie en TikTok-dominantie

0
14


  • YouTube bracht minder geld op uit advertenties dan vorig jaar in het kielzog van een vertragende economie en concurrentie van TikTok.
  • Insider meldde onlangs dat TikTok advertentiedollars weghaalt van YouTube, Meta en Snap.
  • Over het algemeen lijkt het moederbedrijf van YouTube de angel te voelen van een vertragende economie en rapporteert het resultaten die de verwachtingen van Wall Street overtroffen.

YouTube bracht deze zomer minder geld op uit advertenties dan vorig jaar in de nasleep van een vertragende economie en de opkomst van TikTok.

De videostreamingdienst, eigendom van Alphabet, genereerde in het derde kwartaal van 2022 een omzet van minder dan $ 7,1 miljard, vergeleken met $ 7,2 miljard een jaar eerder.

Hoewel het verschil misschien klein is, was het volgens Insider Intelligence, een onderzoeksbureau dat eigendom is van het moederbedrijf van Insider, de eerste keer dat de inkomsten uit YouTube-advertenties zijn gekrompen sinds Alphabet de inkomsten van de divisie afzonderlijk begon te rapporteren sinds het vierde kwartaal van 2019. grotere problemen voor YouTube langs de lijn.

Veel experts schrijven de afnemende advertentie-inkomsten voor internetbedrijven toe aan de economische vertraging, waardoor adverteerders hun portemonnee hebben aangescherpt.

Over het algemeen lijkt het moederbedrijf van YouTube de angel van die vertraging te voelen. Alphabet rapporteerde dinsdag winst en omzet onder de verwachtingen van Wall Street. Het aandeel daalde in de nabeurshandel met meer dan 5%.

Maar dat is misschien niet de enige factor die bijdraagt ​​​​aan het blokkeren van inkomsten op YouTube.

Insider meldde onlangs dat TikTok advertentiebudgetten van op advertenties gebaseerde sociale netwerken zoals Meta, Snap en YouTube plundert.

YouTube lijkt klaar te zijn om de concurrentie op te voeren en kondigde eind vorige maand aan dat het makers van YouTube Shorts een deel van hun advertentie-inkomsten zou geven, schijnbaar om talent weg te trekken van TikTok, dat de makers notoir slecht betaalt.

“We zijn gericht op zowel verantwoord beleggen voor de lange termijn als inspelen op de economische omgeving”, zei Alphabet CEO Sundar Pichai in een verklaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in