Wordt TikTok’s ‘Butter Board’ het volgende Charcuterie-bord?

0
61


Wij, als samenleving van eters in de Verenigde Staten, hebben het charcuteriebord zo veel doorstaan. Zonder excuses aan de Fransen hebben we Instagrammers toegestaan ​​- nee, ingeschakeld – om vlees te manipuleren tot ‘charcuteriechalets’. We hebben toegekeken hoe bloggers “charcuterieborden” maakten zonder een plakje gezouten vlees te zien. We hebben bewezen een gewillig publiek te zijn voor een hele reeks nieuwe Instagram-bewuste kookboeken die suggereren dat alles in een bord kan worden veranderd.

De nieuwste vermelding in de verinnerlijking van alles: boter, die via het ‘boterbord’ aan populariteit wint op TikTok. “Heb je gehoord van een boterplank?”, vraagt ​​receptontwikkelaar Justine Doiron van Justine Snacks in een video die de ronde doet op TikTok. “Ik wil ze het volgende charcuteriebord maken.”

Hoewel Doiron’s butterboard-video de huidige trend inluidde, met 7,6 miljoen views op dit moment, schrijft ze het concept toe aan chef-kok Joshua McFadden, die een soortgelijk recept in zijn kookboek van 2017 heeft opgenomen. Om een ​​boterplank te maken, hoef je alleen maar boter zacht te maken, op een plank uit te smeren en er dingen op te doen als kruiden, eetbare bloemen, olie, zout of honing. Die spread is bedoeld om gemeenschappelijk geserveerd te worden, net als een charcuteriebord, met sneetjes brood om te dippen en in te smeren.

Dit heeft geleid tot een paar vragen op sociale media: op een schaal van 1 tot “Ik wil het weggooien”, hoeveel karwei is het wassen van een houten plank die volledig met boter is bedekt? Waarom doe je de zachte, gedecoreerde boter niet gewoon met een mes in kommen? En in dit tijdperk van de volksgezondheid, voelen we ons warm over het onderdompelen in grote, gemeenschappelijke spreads met mensen die misschien dubbele dippers zijn of anti-handenwassers?

Ongeacht deze legitieme zorgen, kunnen het gewoon hoogtijdagen zijn voor de boterplank, met zijn esthetische aantrekkingskracht en eindeloze mogelijkheden voor riffs. (Gratis idee: boterplank van persoonlijke grootte, gemaakt op een gemakkelijk schoon te maken bord.) Het kenmerk van een alomtegenwoordige TikTok-voedseltrend – fetapasta en dalgona-koffie bijvoorbeeld – is een gevoel van vertrouwdheid, gecombineerd met een gevoel van haalbare nieuwigheid. Andere TikTok-makers waren er snel bij om hun eigen versies te delen, waaronder een boterplank met vijgen en sinaasappels, een boterplank met radijs, een “koolhydraatarme” boterplank en zelfs een “boterplank uit het Midden-Oosten” die echt is gemaakt met labneh en niet met boter, want nogmaals, in de zoektocht van de maker om op een trend te springen, verliezen woorden soms hun betekenis.

Alles wat ons hartje begeert, kan een bord zijn. Maar dan is er de meest voor de hand liggende vraag: moet het zo zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in