Wordt TikTok in de VS verboden? Meer dan 60% van Benzinga’s Twitter-volgers zegt dit

0
120


Toonaangevend sociaal platform TikTok is een van de meest gedownloade en gebruikte apps ter wereld geworden met een groeiende interesse in de VS

Geconfronteerd met veiligheidsproblemen met links naar China, wordt de app geconfronteerd met een mogelijk verbod in de VS. Dit is wat Benzinga volgers denken dat kan gebeuren.

Wat er is gebeurd: Eigendom van Chinees internetbedrijf ByteDansTikTok is een videoplatform in korte vorm in de sociale mediasector.

TikTok heeft te maken gehad met uitdagingen van Amerikaanse regelgevers en er komen steeds meer oproepen van bestuursorganen om het platform te verbieden. De FCC vroeg Alfabet Inc GOOGGOOGL en Apple inc AAPL om TikTok respectievelijk uit de Google Play Store en de iOS App Store te bannen.

De zorgen rond TikTok zijn toegenomen met berichten over banden met de Chinese overheid, waarbij ByteDance voormalige werknemers van Chinese staatsmediapublicaties inhuurt.

Een bedrijf dat zou kunnen profiteren als TikTok wordt verboden, is: Meta Platforms Inc METAde eigenaar van Facebook en Instagram.

Gene Munster van Loup Ventures zei onlangs dat TikTok een “politieke bokszak” is en dat Reels, video’s op Facebook en Instagram, een voordeel zouden kunnen zien als TikTok wordt verboden.

“We denken dat Reels overeind gaat komen. We denken dat TikTok uiteindelijk verbannen wordt, geef het twee jaar. Het zal niet voor de lange termijn zijn’, zei Munster.

Munster wees erop dat Facebook in China werd verboden vanwege zorgen over westerse invloed. Munster ziet binnenkort een soortgelijke aanpak van de VS

“We gaan presidentsverkiezingen tegemoet. Er zullen thema’s zijn waar beide kanten van het gangpad zich rond zullen scharen en ik denk dat het thema scheiding van China een gemeenschappelijk thema zal zijn.

TikTok heeft ongeveer 80 miljoen gebruikers in de VS en ongeveer 1 miljard gebruikers wereldwijd, waardoor het een van de grootste sociale mediaplatforms en videosites wereldwijd is.

Microsoft Corporation MSFT eerder geprobeerd om TikTok’s Amerikaanse activiteiten over te nemen, maar werd afgewezen door ByteDance. Oracle Corporation ORCL is een partner van ByteDance voor de verwerking van gegevens op TikTok van Amerikaanse gebruikers.

Gerelateerde link: TikTok-moeder lijkt aandelen van $ 3 miljard terug te kopen omdat de IPO niet doorging

Benzinga vraagt: Benzinga peilt regelmatig zijn volgers op social media platform Twitter Inc TWTR.

Een recent opiniepeiling vroeg: “Denkt u dat TikTok uiteindelijk verbannen kan worden in de VS?

De resultaten waren:

Ja: 63,8%

Nee: 17,4%

Weet niet, maakt niet uit: 18,8%

Meer dan 60% van de Benzinga-volgers die hebben gestemd, denkt dat TikTok in de VS zou kunnen worden verboden. Een klein percentage heeft gestemd dat TikTok niet zal worden verboden.

De consensus hier zou erop kunnen wijzen dat de app in de toekomst zal worden verbannen, met als grote vraag “Wanneer?” en niet “Als.”

Volgen Benzinga op Twitter om mee te doen aan de laatste peilingen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in