WitchTok groeit naar 30 miljard views op TikTok, ex-heks waarschuwt voorschoolse hekserij gericht op kinderen

0
11


TikTok, het populaire sociale mediaplatform dat bekend staat om zijn snelle video’s, dansuitdagingen van één minuut en de virale trends, wordt nu erkend als een hub voor heksen en tovenaars.

Video’s met de hashtag #WitchTok hebben meer dan 30 miljard views verzameld en hebben het volgens de BBC gemakkelijker gemaakt voor potentiële heksen of mensen die geïnteresseerd zijn in het occulte om er meer over te weten te komen.

TikTok’s #witch-hashtag heeft bijna 20 miljard views ontvangen, #witchtiktok heeft bijna twee miljard views en #babywitch, een hashtag voor degenen die nieuw zijn in het duistere ambacht, heeft meer dan 600 miljoen views.

Een praktiserende heks, die een grote aanhang heeft vergaard, vertelde de BBC dat ze spreuken en magie op het platform toepast omdat ze zich daardoor ‘bekrachtigd’ en ‘in controle’ voelt.

“TikTok heeft de manier veranderd waarop we hekserij beoefenen, het is nu zo acceptabel om van sociale media te leren”, voegde ze eraan toe.

Maar Jenny Weaver, een voormalige heks die wedergeboren gelovige en predikant is geworden, gebruikt het platform om te waarschuwen tegen de duistere praktijk.

“Ik stapte er onschuldig in, maar ging bijna doodsbang weg”, waarschuwt ze haar volgers in een video.

“Ik herinner me dat toen ik begon met het beoefenen van hekserij, ik er erg nieuwsgierig naar was,” legde Weaver uit. “Ik zag het als een middel om macht te hebben, in een machteloze wereld. Ik herinner me dat ik boeken over spreuken kreeg en naar de new age-winkel ging en bundels salie, kristallen en alle dingen kocht die je zou doen om spreuken uit te spreken. Maar Ik zal je zeggen, het ging slechter.”

Ze voegde eraan toe: “Ik had zo’n angst die mijn leven in de greep hield. Het maakte me kreupel. Het volgende dat ik wist, was dat ik dingen zag, dingen hoorde, en ik werd gemarteld door demonische geesten die waren binnengekomen door het gebruik van hekserij “Het was een heel enge tijd. Ik wilde niet eens mijn ogen sluiten om mijn gezicht te wassen. Ik was zo doodsbang. Als je denkt dat het onschuldig is, zeg ik je dat het je op een weg zal brengen die je niet wilt om naar beneden te gaan. En ik moest de Here Jezus Christus vragen om mij te vergeven.”

Zoals CBN News meldde, zei Weaver dat ze geschokt is over hoe wijdverbreid en geaccepteerd deze duistere praktijken zijn geworden, zelfs binnen de kerk.

“Ik zie het heel trendy worden op TikTok en dat soort dingen”, vertelde ze aan CBN News. “Er is een hele generatie mensen die door de vijand in slaap wordt gewiegd en het is gewoon echt tijd voor de kerk… om alarm te slaan en nee te zeggen, we moeten wakker worden en we moeten zeggen dat dit niet goed is. Dit is niet voor mijn huis, niet voor mijn kinderen.”

Weaver gebruikt dezelfde hashtags #witchtok en #witchcraft als evangelisatiemiddel om degenen die hekserij beoefenen te bereiken.

“Ik geloof dat als je dit kijkt, ik geloof dat de Heer je deze video heeft laten zien om tot je hart te spreken en je een kans te geven om echt tegen hem uit te roepen”, zei ze in een video. “Hier mij als ik je vertel, ik ben eruit gekomen, ik leef nu voor God. Hij heeft mijn hele leven omgedraaid. Ik heb vrijheid, ik heb vreugde, ik ben hersteld op manieren die ik nooit had kunnen verbeeld.”

“Als je hekserij beoefent, vraag ik je vandaag om je hart aan Jezus te geven,” voegde Weaver eraan toe.

De app, die is gericht op tweens en tieners, maakt ze een gemakkelijk doelwit van roofdieren, kan hun geestelijke gezondheid beïnvloeden en kan ze openstellen om ongepaste inhoud te consumeren.

En terwijl ouders en wetgevers aandringen op meer veiligheidsbescherming, is er een groeiende gemeenschap die kinderen kennis wil laten maken met heksen.

“Ik denk dat de media er goed aan hebben gedaan om iets zo ver te brengen dat het nu genormaliseerd is”, vertelde Weaver aan CBN News. “We hebben al in de kinderdagverblijven shows waarin hekserij en tovenarij worden gepromoot – ‘Het is oké jongens en meisjes, zeg deze spreuken met ons.’ En het is zo ABC, voorschoolse hekserij, dat het in de harten en geesten van mensen komt, inclusief de mensen in de kerk.”

In een video die maandag op YouTube is geplaatst, zei minister Joshua Giles dat het tijd is voor de kerk om het probleem aan te pakken.

“Als je niet weet dat hekserij en tovenarij een industrie van meerdere miljoenen dollars is, misschien zelfs meer, want daar wordt zoveel van gemaakt”, zei hij in een video met de titel “Breaking curses, spells, and witchcraft”. “Wat nog zorgwekkender is, is dat we soms hebben toegestaan ​​dat hekserij zich mengde en zich vermengde met de kerk en ons christelijk geloof.”

***Meld u aan voor CBN-nieuwsbrieven en download de CBN News-app om ervoor te zorgen dat u het laatste nieuws blijft ontvangen vanuit een duidelijk christelijk perspectief.***

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in