Wis modus op TikTok: wat het is en hoe het te gebruiken

0
11


Als het gaat om de functies, is TikTok het meest bekend om alle leuke toeters en bellen die je kunt toevoegen aan een video die je maakt voor zijn korte video-uitwisselingsplatform.

Maar hoe zit het met de video van de app?aan het kijken Kenmerken? Die zijn misschien minder bekend bij je (of gewoon minder opvallend) omdat ze deel uitmaken van een meer passieve manier om TikTok te ervaren. Maar ondanks hoe gemakkelijk video-kijkfuncties onder de radar kunnen vliegen, is er één nieuwe TikTok-functie die het waard is om te weten. Het heet ‘Clear Mode’.

En in deze gids zullen we je op de hoogte brengen van alles wat je moet weten over de Clear Mode terwijl we bespreken wat het is en hoe je het moet gebruiken.

Wat is de Clear Mode op TikTok?

Een Digital Trends TikTok-video voor en na de Clear Mode is ingeschakeld.
schermafbeelding

Dus normaal gesproken, wanneer je een TikTok-video bekijkt, wordt de video afgespeeld, maar het afspeelscherm zal ook vol staan ​​met een aantal TikTok’s gebruikelijke app-pictogrammen en andere elementen zoals hashtags en bijschriften. Al deze rommel kan een beetje in de weg staan ​​​​om een ​​​​TikTok-video vollediger te bekijken. Clear Mode is een relatief nieuwe functie op TikTok waarmee gebruikers die visuele rommel tijdelijk kunnen verwijderen voor een meer gestroomlijnde, minder rommelige kijkervaring. (Hoewel moet worden opgemerkt dat de Clear Mode, indien ingeschakeld, niet alle gebruikelijke pictogrammen van TikTok verwijdert, alleen de meeste.)

Het is ook vermeldenswaard dat de Clear Mode alleen ingeschakeld blijft voor de video die je momenteel aan het bekijken bent. Zodra je naar de volgende video veegt, moet je deze opnieuw inschakelen.

Hoe de Clear-modus te gebruiken

TikTok's Clear Mode-menuoptie op Android.
schermafbeelding

Clear Mode is eigenlijk vrij eenvoudig in te schakelen. Hier is hoe het te doen:

De volgende instructies zouden moeten werken voor zowel Android- als iOS-gebruikers.

Stap 1: Druk lang op een TikTok-video die je aan het bekijken bent.

Stap 2: Er zou een menu moeten verschijnen. Selecteer in dat menu de Wis modus keuze.

Dat is het! Als u de Clear Mode wilt verlaten, selecteert u gewoon de Donkere cirkel pictogram in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Dit pictogram zou eruit moeten zien als een donkere cirkel met een rechthoek en een kleine x erin. Je kunt ook gewoon nogmaals lang op de video drukken en wanneer het menu verschijnt, selecteer je gewoon de Uitgang keuze.

Beschikbaarheid

De nieuwe functie Clear Mode van TikTok moet volledig beschikbaar en toegankelijk zijn voor zowel Android- als iOS-gebruikers. Digital Trends heeft wel contact opgenomen met TikTok over de huidige status van de uitrol van Clear Mode en we hebben een reactie ontvangen. Hoewel TikTok bevestigde dat de Clear Mode op alle apparaten beschikbaar zou moeten zijn, merkte het het volgende op:

“Er is mogelijk een klein aantal gebruikers dat nog geen toegang heeft tot de functie, maar ze zouden de komende weken de Clear Mode moeten kunnen gebruiken.”

Aanbevelingen van de redactie


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in