Wilt u Gen Z laten investeren voor uw pensioen? Probeer TikTok eens.

0
67


Zoals ervaren beleggers weten, is een van de beste manieren om rijk met pensioen te gaan, vroeg te beginnen met sparen en beleggen. Maar hoe moet die boodschap worden overgebracht aan echte jongeren? Voor investeerders van generatie Z is het TikTok.

Met Gen Z die TikTok en YouTube verkiest boven Google GOOG,
+2,79%
voor zoekopdrachten wordt het een grotere uitdaging om jonge investeerders aan te trekken die voortdurend worden gebombardeerd met digitale inhoud.

Volgens interne gegevens van Google, die werden gerapporteerd door TechCrunch, gaat bijna 40% van de generatie Z – degenen die tussen 1997 en 2012 zijn geboren – naar TikTok voor online zoekopdrachten.

“Het kopen van advertenties in The Wall Street Journal zal deze markt niet bereiken. Je moet gaan waar ze zijn”, Eric Johnson, hoogleraar bedrijfskunde aan de Columbia Business School aan de Columbia University.

Johnson zei dat Gen Z meer onzekerheid heeft dat de sociale zekerheid er voor hen zal zijn. Dat betekent dat ze misschien eerder zelf moeten gaan sparen en slimmer moeten worden met beleggen. Gen Z begint ook te investeren in een tijd van economische onzekerheid en stijgende inflatie, wat hun financiële begin turbulenter maakt.

“Er is een groot verschil tussen beleggen en sparen voor uw pensioen”, zei Johnson. “Wat werkt voor pensioensparen, is om het sparen zo automatisch mogelijk te maken en vervolgens het geld niet aan te raken. En dat kan moeilijk zijn voor een generatie die voortdurend wordt gebombardeerd met heldere en glanzende voorwerpen.”

Volgens de Investopedia Financial Literacy Survey van 2022 verwacht Gen Z te stoppen met werken op 57-jarige leeftijd, vergeleken met 64 jaar voor Gen X (geboren in 1965-1980), en is de volgende generatie die met pensioen gaat.

Toch had slechts 7,7% van de Gen Z-leden van 15 tot 23 jaar een pensioenrekening vanaf 2020, vergeleken met 49,5% van de millennials van 24 tot 39 jaar, volgens het US Census Bureau. Bijna 18% van de millennials (geboren in 1981-1996) had pensioenrekeningen toen ze 15 tot 31 jaar oud waren.

“De beste manier om ze te bereiken is door hun taal te spreken en de waarde van wat je zegt duidelijk te maken. Trends en ‘gotcha’-inhoud zijn geweldig, maar Gen Z wil echt weten hoe ze correct volwassen kunnen worden, “zei Haley Sacks, die bekend staat als Mevrouw Dow Jones. “Ik vind mijn volgers best slim. Het idee dat je het voor jongere mensen moet verdoezelen – dat heb ik helemaal niet gevonden.”

Gen Z is echter een actieve investeringsgroep. Volgens de Investopedia Financial Literacy Survey van 2022 heeft meer dan de helft van de volwassenen van Gen Z al geïnvesteerd, waarvan 26% in de aandelenmarkt.

Uit het onderzoek bleek dat bijna 40% van de Gen Z-investeerders investeringsinzichten krijgt van YouTube, en nog een op de vier wendt zich tot TikTok en Instagram. Maar 47% van de millennial-investeerders geeft de voorkeur aan zoekopdrachten op internet.

Ondertussen bleek uit een enquête van CreditCards.com in maart 2021 dat investeerders van generatie Z bijna vijf keer zoveel kans hadden om te melden dat ze financieel advies van sociale media kregen dan volwassenen van 41 jaar en ouder, waarbij 28% zich wendde tot vrienden en online influencers voor advies.

Fidelity Investments startte zijn TikTok-kanaal in juni 2021 en benaderde het als een educatief hulpmiddel dat jonge investeerders niet alleen één keer konden bekijken, maar waar ze keer op keer op terug konden komen.

“We weten dat veel van onze jonge investeerders zich op sociale platforms zoals TikTok, Instagram en Reddit bevinden. Dit is een generatie die snakt naar financiële inhoud en gesprekken voert op sociale platforms”, zegt Kelly Lannan, Senior Vice President van opkomende klanten van Fidelity.

“We wisten dat we, om relevant te zijn op TikTok, hapklare inhoud moesten maken die was afgestemd op het jongere publiek. We begrepen ook dat financiële onderwerpen moeilijk te begrijpen kunnen zijn, dus we hebben gekeken naar de voorwaarden om toegankelijk en benaderbaar te zijn”, aldus Lannan.

Fidelity blijft ook innoveren in de manier waarop het met klanten communiceert en financiële educatie biedt, via platforms zoals een Web 2.0-ruimte zoals TikTok, of Web 3 zoals de metaverse, zei Lannan.

Fidelity ontdekte in een recent onderzoek dat 41% van Gen Z zich tot influencers op sociale media wendt om zichzelf te informeren over beleggen – meer dan andere generaties zoals Millennials of Gen X. Als gevolg hiervan werkt Fidelity met een handvol influencers op TikTok, zoals @chandlerisaac, @olivialmarcus, @nicktalksmoney, @faaresq en @calltoleap, om hun reeds vergaarde publiek aan te boren en hun financiële expertise te delen.

Toch blijft wijs advies over beleggen hetzelfde, ongeacht leeftijd of platform.

“Als het op advies aankomt, beschouwen we leeftijd als minder belangrijk dan rijkdom en doelen en het gewenste engagementmodel”, zegt Colleen Jaconetti, senior beleggingsstrateeg bij Vanguard. “Voor degenen die net beginnen of degenen die misschien niet veel vermogen hebben opgebouwd, is het logisch om ze online of met een robo-achtig platform te benaderen. Naarmate ze door het leven gaan en hun situatie complexer wordt, is een persoonlijke benadering zinvol.”

Jaconetti zei dat het advies, ongeacht het marketingplatform, hetzelfde is voor elke persoon van elke generatie: geef minder uit dan je verdient, heb een budget, profiteer van bijpassende bijdragen, zorg voor een noodfonds, betaal schulden af ​​en bespaar 12% op 15% van uw inkomen.

Jaconetti zei dat Vanguard investeerders op verschillende manieren bereikt, zoals blogs, e-mailmarketing, LinkedIn en Twitter, maar heeft zich nog niet verdiept in TikTok.

Gen Z heeft zowel de zegen als de vloek van veel beschikbare financiële informatie, zei Sacks.

“Gen Z is meer digitaal toegerust dan welke generatie dan ook. Ze bevinden zich ook in een tijd van economische onrust, inflatie en onduidelijke en onstabiele tijden. Het is belangrijk om door alle inhoud te kunnen wieden – en er is meer inhoud dan ooit tevoren”, aldus Sacks.

“Veel van het succes bij pensionering is dat je je hoofd naar beneden houdt en langzaam en gestaag de race wint. Iedereen heeft de wens om snel rijk te worden, maar het beste is een meer afgemeten aanpak’, zei Sacks. “Met pensioen gaan en de beslissing om te stoppen met werken is de grootste en duurste beslissing die je ooit zult nemen.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in