William en Kate’s ‘schattige’ NBA-basketbalmoment gaat viraal op TikTok

0
105


Beelden van prins William en Kate Middleton bij een NBA-basketbalwedstrijd in 2014 zijn viraal gegaan nadat ze waren geüpload naar het sociale mediaplatform TikTok, waarbij gebruikers de ‘schattige’ weergave van het paar prezen.

De video is geüpload naar de app voor het delen van video’s door het account royalfamilyfanpage5 en is meer dan 400.000 keer bekeken, met meer dan 28.000 likes sinds het werd gepost.

Basketbalwedstrijd Prins William en Kate Middleton
Prins William en Kate Middleton gefotografeerd tijdens de wedstrijd Brooklyn Nets vs. Cleveland Cavaliers in het Barclays Center, New York, 8 december 2014.
James Devaney/WireImage

De beelden zijn gemaakt tijdens de laatste officiële tournee van William en Kate door de Verenigde Staten, waar ze in 2014 een bezoek brachten aan New York en Washington. De driedaagse reis vond plaats in december terwijl de hertogin haar tweede kind, prinses Charlotte, verwachtte. stel laat de 16 maanden oude prins George thuis in Groot-Brittannië met familie.

Tijdens hun verblijf in New York, waar ze vanuit een suite in het Carlyle Hotel waren gevestigd, bezocht het paar het Barclays Center in Brooklyn, waar ze een wedstrijd tussen Brooklyn Nets en Cleveland Cavaliers zagen ter ere van een gemeenschapspartnerschap tussen de hertog en de hertogin. Koninklijke Stichting en de NBA.

Aan het begin van de wedstrijd, te zien in de virale TikTok-video, werden live beelden van William en Kate vertoond op de Arena Jumbotron met de aankondiging dat: “De NBA en de Brooklyn Nets hun koninklijke hoogheden graag welkom heten, de hertog en hertogin van Cambridge naar Barclays Center voor hun eerste NBA-wedstrijd.”

Toen ze zichzelf op het grote scherm zag, keek Kate wat verlegen naar William, die glimlachend zwaaide toen de menigte hun komst toejuichte. Commentaren op de TikTok-video hebben hun reacties “schattig” genoemd.

“Catherine had zoiets van ‘wie, oh, wij zijn het'”, schreef een gebruiker.

“Ze zien er schattig uit [smiling face with heart-eyes emoji] Ik hou van ze!”, schreef een ander.

Tijdens de wedstrijd zaten de Cambridges met NBA- en Brooklyn Nets-functionarissen, maar tijdens de rust ontmoette het paar wereldwijde supersterren terwijl Jay-Z en Beyoncé, die ook aan het veld zaten, werden voorgesteld aan de toekomstige koning en koningin.

Kate Middleton ontmoet Beyoncé
Kate Middleton fotografeerde haar ontmoeting met Beyoncé tijdens de wedstrijd Brooklyn Nets vs. Cleveland Cavaliers, 8 december 2014.
James Devaney/WireImage

LeBron James speelde die avond voor de Cavaliers, algemeen beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden. De royals ontmoetten James na de wedstrijd waarin de sportster werd beschuldigd van het “breken van het protocol” door zijn arm om Kate heen te slaan tijdens een fotomoment, iets waar destijds veel over werd bericht.

De media-aandacht voor dit incident was zo groot dat Buckingham Palace James publiekelijk vrijsprak.

“De hertog en hertogin van Cambridge hebben erg genoten van hun tijd in de VS, inclusief het bijwonen van de NBA-wedstrijd en het ontmoeten van LeBron”, vertelde Laura King, een communicatiemedewerker van Buckingham Palace, aan de Northeast Ohio Media Group, per cleveland.com.

“Als leden van de koninklijke familie mensen ontmoeten, willen ze dat ze zich zo comfortabel mogelijk voelen. Er bestaat niet zoiets als een koninklijk protocol”, vervolgde ze.

William, Kate en LeBron James
Prins William en Kate Middleton gefotografeerd met LeBron James na een NBA-wedstrijd, 8 december 2014. James werd beschuldigd van het breken van het koninklijk protocol door zijn arm om Kate heen te slaan, een verhaal dat werd betwist door Buckingham Palace.
Tim Rooke – Zwembad/Getty Images

Afgezien van het LeBron James-incident, kwam er een groter probleem aan de orde toen duizenden protesteerden buiten het Barclays Center op de avond van het koninklijke bezoek, na de dood van Eric Garner die werd gedood nadat hij in een verboden wurggreep was vastgehouden tijdens een arrestatie door NYPD-agenten in Juli.

Op videobeelden van de arrestatie was te zien dat Garner de arresterende agenten vertelde dat hij niet kon ademen. Zijn dood leidde tot protesten in het hele land.

Tijdens de warming-up voor de wedstrijd droeg LeBron James een zwart T-shirt met witte letters waarop stond: “I can’t breath.”

Het bezoek van 2014 was de laatste keer dat William en Kate officieel naar de Verenigde Staten zijn gereisd. William heeft bevestigd dat hij op 21 september terugkeert naar New York om de Earthshot Prize Innovation Summit bij te wonen.

De top vindt plaats tijdens de Klimaatweek van New York City en de 77e zitting van de Algemene Vergadering van de VN.

Dit komt omdat de gaststad van 2022 voor de Earthshot Prize-prijsuitreiking eerder dit jaar werd aangekondigd als Boston.

De ceremonie zal begin december plaatsvinden in aanwezigheid van William en Kate, hoewel dit nog niet is bevestigd door Kensington Palace.

Bekijk voor meer koninklijk nieuws en commentaar de podcast The Royal Report van Newsweek:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in