Wie is #ThatGirl? Wat gebeurt er als een TikTok-trend je leven overneemt?

0
93


Dynasti deGouville is uitgeput en Samantha Blau heeft zich nog nooit zo goed gevoeld. Ze doen allebei hetzelfde.

De twee vrouwen hebben geprobeerd hun beste leven te leiden door de benaderingen te volgen die zijn geleerd van de #ThatGirl- en #CleanGirl-trends op TikTok. De levensstijl schrijft voor om om 5 uur ’s ochtends wakker te worden, elke dag te sporten, een dagboek bij te houden, te mediteren, bepaalde voedingsmiddelen te eten (groene smoothies, avocadotoost) en merkkleding te dragen.

De hashtag #ThatGirl, die ongeveer zes miljard views op TikTok heeft opgeleverd, is een voorbeeld van online content die mensen zou moeten inspireren om hun offline leven te veranderen. We hebben allemaal trends op het gebied van sociale media gespot op Facebook,

Twitter en andere sites waarvan we denken dat ze ons ertoe zullen aanzetten onszelf te verbeteren. De prachtige beelden en afbeeldingen van geluk kunnen ons inspireren om een ​​gezondere levensstijl aan te nemen of een nieuwe vaardigheid te leren.

Maar ze kunnen ons ook overweldigd en uitgeput laten voelen. Soms kunnen populaire online trends onbereikbare schoonheids- en welvaartsnormen bestendigen. (We delen hieronder tips om je hoofd erbij te houden terwijl je deze trends nastreeft, wat ze ook mogen zijn.)

#ThatGirl is bekritiseerd vanwege het ontbreken van lichaams-, raciale en inkomensdiversiteit, met veel berichten met dunne, blanke, schijnbaar rijke vrouwen. Wat betreft de bredere kwestie van het verbeteren van het leven, heeft #ThatGirl tot beide resultaten geleid. In de successen en valkuilen voor mevrouw deGouville en mevrouw Blau vindt u aanwijzingen over de beste manieren voor ieder van ons om de huidige hashtagtrends en de toekomstige trends te benaderen.

Uitputting

Eerder dit jaar vond mevrouw deGouville, 22 jaar oud, haar TikTok-feed vol met #ThatGirl-video’s van mensen die ze volgt, en praatten over hoe ze hun leven verbeterden.

Na haar afstuderen aan de Emory University in mei, begon mevrouw deGouville haar leven met dat van hen te vergelijken. Zonder de structuur van lessen en buitenschoolse activiteiten moest ze nieuwe manieren vinden om haar tijd buiten haar dagelijkse baan te vullen.

“Toen begon ik mezelf op te bouwen naar deze vrouwen”, zei ze.

Na het proberen van het #ThatGirl-leven, voelde Dynasti deGouville zich uitgeput en onder constante druk.


Foto Illustratie:

The Wall Street Journal, Dynasti DeGouville

Instagram heeft ook een groot deel van ambitieuze lifestyle-inhoud. Maar Instagram, eigendom van Meta Platforms, bevat vaak samengestelde berichten waarvan velen weten dat ze alleen fragmenten uit het echte leven bevatten. TikTok-gebruikers beschouwen de korte video’s van die app vaak als authentieker, zegt Jayne Charneski, oprichter van het consumentenonderzoeksbureau Front Row Insights & Strategy.

“Er is een associatie met authenticiteit en nonchalance, en ik denk dat het die inhoud geloofwaardiger maakt,” zei ze.

Tegelijkertijd betekent de aard van het TikTok-algoritme dat kijkers in konijnenholen met inhoud kunnen vallen. Dat kan ertoe leiden dat kijkers denken dat iedereen moet leven zoals de mensen die ze online zien, en zich afvragen waarom ze dat niet doen, zei Christian Montag, een professor aan de Ulm University in Duitsland die onderzoek doet naar het verband tussen sociale-mediagewoonten en persoonlijkheid.

In december zei TikTok dat het bezig was om aanbevelingen te diversifiëren en te voorkomen dat gebruikers te veel van dezelfde inhoud te zien krijgen. TikTok verwees, toen contact werd opgenomen voor commentaar op dit stuk, naar een blogpost van juli. Daarin zei Cormac Keenan, hoofd van vertrouwen en veiligheid, dat het bedrijf de frequentie van inhoudsaanbevelingen met betrekking tot welzijnsonderwerpen zoals diëten en fitness heeft verminderd en het blijft testen.

Een woordvoerster voegde eraan toe dat het bedrijf de komende weken een functie zal uitrollen om specifieke hashtags uit te filteren.

De stappen aanbevolen door #ThatGirl-makers – en gevolgd door mevrouw deGouville – omvatten anderhalf uur voor het werk wakker worden om een ​​dagboek bij te houden, een smoothie te drinken en een huidverzorgingsroutine in zeven stappen te doorlopen. Nadat ze aan het einde van de werkdag haar laptop had gesloten, ging mevrouw deGouville naar de sportschool en trainde krachtig. Na haar afkoelperiode maakte ze een gezonde maaltijd, las en mediteerde ze voordat ze ging slapen.

“Ik heb zeker dagen gehad dat ik dat allemaal heb bereikt, maar het is vermoeiend”, zei mevrouw deGouville. De druk om de #ThatGirl-levensstijl na te streven, gaf haar uiteindelijk een knagend gevoel, vergelijkbaar met het hebben van een aanstaande – maar niet-bestaande – deadline, zei ze.

“Er is geen manier waarop mensen dat kunnen volhouden,” zei mevrouw deGouville.

Ze nam eerder deze maand een pauze van #ThatGirl en gaf de takenlijst met dagelijkse taken op. Het leven is sindsdien gemakkelijker geworden, zei ze.

Inspiratie

Net als mevrouw deGouville, krijgt mevrouw Blau, 19, voornamelijk lifestyle- en wellness-inhoud op haar TikTok-feed. In plaats van een handleiding, ziet de student van de Western New England University in Massachusetts het als inspiratie voor kleine, dagelijkse veranderingen.

Samantha Blau vond succes door enkele #ThatGirl-gewoonten in haar dagelijkse routine te integreren.


Foto Illustratie:

The Wall Street Journal, Samantha Blau

Haar aanpak hield in dat ze onderzocht hoe haar leven al paste in het #ThatGirl-ethos. Ze had bijvoorbeeld al een tijdschrift; ze moest er gewoon in gaan schrijven.

Sinds ze de gewoontes van #ThatGirl in haar leven heeft toegepast, merkt mevrouw Blau een gevoel van voldoening en verbetering in haar dagelijkse gemoedstoestand. Het heeft haar ertoe aangezet om meer te socializen en meer tijd buiten door te brengen. Het heeft haar ook geholpen prioriteiten te stellen in wat haar gelukkig maakt, zei ze.

Mevrouw Blau probeerde een geïdealiseerde routine van vroeg opstaan, naar de sportschool gaan en een dagboek bijhouden, maar ze is geen ochtendmens. Dus begon ze ’s nachts te sporten. Als een gewoonte, zoals meditatie, niet werkt, zegt ze dat ze ermee stopt.

“Ik kijk naar die video’s om te zien hoe ik die gewoonten kan repliceren, terwijl ik toch trouw blijf aan wat ik dagelijks doe”, zei mevrouw Blau.

Wat je kunt doen

Hier zijn enkele manieren om ervoor te zorgen dat je relatie met TikTok en andere lifestyle-inhoud op sociale media gezond blijft:

Vraag hoe je je voelt. Voor en na het bekijken beveelt Jacqueline Sperling, een klinisch psycholoog en faculteitslid aan de Harvard Medical School, aan om op een schaal te beoordelen hoe u zich voelt. Als u dalingen opmerkt, bezuinig dan of probeer op maat te maken wat u ziet. Gebruik de functie “niet geïnteresseerd” om te voorkomen dat het algoritme dat soort video’s opnieuw aanbiedt. Je kunt ook door je Volgen-feed scrollen om alleen berichten te zien van accounts die je kiest.

DEEL JE GEDACHTEN

Heb je ooit een levensstijltrend op sociale media geprobeerd? Hoe heeft het je leven beïnvloed? Neem deel aan het onderstaande gesprek.

Maak je telefoon saai. Door schermtijdlimieten in te stellen voor TikTok en andere sociale media, kunt u uw verbruik verminderen. Als je merkt dat je “negeren” raakt bij die pauze-prompts, raadt Dr. Montag aan om je telefoon in grijswaardenmodus te zetten, waarbij je de levendige kleuren weggooit die smartphones aantrekkelijk kunnen maken.

Raadpleeg een vakman. Het dagelijkse #ThatGirl-leven bestaat uit specifieke dieet- en fitnessbegeleiding. Het is belangrijk om te onthouden dat gezond leven er voor iedereen anders uitziet. Overweeg om een ​​voedingsdeskundige of andere professional om een ​​persoonlijk plan te vragen, zei Dr. Sperling.

Onthoud dat het een hoogtepuntspoel is. Een foto die je op Instagram ziet, is misschien wel de beste uit tientallen foto’s. TikTok zou vergelijkbaar kunnen zijn. Stel je voor wat er achter de schermen van een TikTok-video gebeurt. Stel je het eigenlijke filmproces voor.

—Voor meer WSJ Technology-analyse, recensies, advies en koppen, schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Alle rechten voorbehouden. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in