Wie is Niceboy Ed? Nummer in Taylor Swift ‘Midnights’ TikTok

0
182


Foto: niceboy ed/Spotify

Stop de persen – Taylor Swift plaatste een TikTok. De popster (en filmauteur) plaagde haar aanstaande tiende album, middernacht, met een 15 seconden durende clip van haar die aan de plaat werkt. En het was een plagen, waarin Swift samenwerkt met rechtse producer Jack Antonoff, wat zang afsnijdt, en … niet veel anders. Het grootste mysterie was echter Swift’s songkeuze: “life you lead” van niceboy ed. De track lijkt de eerste release van de artiest te zijn en kwam, volgens de YouTube-beschrijving, gisteren uit. Verdacht, toch? Nou, laten we een beetje dieper gaan. Nadat het nummer was uitgebracht, een stan Twitter-account voor Swift’s vriend Joe Alwyn, @joealwyndrunk, getweet het lied. “Deze kerel Ed is een van Joe’s goede vrienden en hij bracht zijn eerste nummer uit”, schreven ze en voegden eraan toe: een latere tweet dat “er veel bewijs is van hun vriendschap.” En daar is! Alwyn is een van de weinige volgers van @niceboy_ed op Instagram, en veel van de lof voor het nummer dat niceboy ed op Instagram heeft gepost, komt van accounts die Alwyn volgt ook. (Volgens een van die ondersteunende berichten sinds verwijderd van niceboy ed’s Instagram, ed “rolt hele pizza’s op in restaurants en eet ze als een burrito.”) @joealwyndrunk beweerde later te posten een foto van Alwyn en Ed, die zei dat Ed deel uitmaakte van zijn oude vriendengroep, de “Frosty Crew”, met wie Swift ook zogenaamd cool is.

Op dit punt vraag je je misschien af, Kan dit niet gewoon zijn Joe Alwyn? Er is zeker een kans. Afgezien van de overlap op Instagram lijkt het nummer zelf wel gezongen te zijn door iemand met een Engels accent. Het gebruikt ook het Britse copyrightsymbool in de YouTube-beschrijving, wat impliceert dat het in het VK is uitgebracht, en een vergrendeld Twitter-account voor @niceboy_ed zegt dat het in Londen is gevestigd. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het nummer zelf veel lijkt op Bon Iver, een grote invloed op Alwyn – met wie hij feitelijk werkte aan Swift’s 2020-nummer ‘ballingschap’. (En artiestennamen zijn niets nieuws voor Mr. Swift, zoals William Bowery.) Plus, lijkt die baby op de cover niet een beetje op een baby Joe? (Als je vastzit aan die foto: als niceboy ed Alwyn is, zou ik dat niet doen? elk foto van Alwyn een foto zijn van Alwyn met Ed? Denk er over na.)

Dit soort promotie is niet nieuw voor Swift. Weet je nog een paar jaar geleden toen ze een cover promootte van “Look What You Made Me Do” die uiteindelijk door haar broer Austin werd uitgebracht? Deze keer lijkt het net zo gepland, te oordelen naar de nonchalant lachende emoji die niceboy ed op Instagram plaatste nadat Swift hun nummer had gebruikt.

Dus zeker, misschien doet ze gewoon een (grote, belangrijk) solide voor een van de vrienden van haar vriend. Misschien is dit een daad van liefde voor haar vriend. Of misschien is het lied eigenlijk een aanwijzing voor middernacht en niceboy ed was een co-schrijver. Verdorie, dit zou zelfs een nummer kunnen zijn van middernacht opnieuw opgenomen door een andere artiest en uitgebracht vóór Taylor’s versie! Elke theorie ligt op dit moment op tafel – Swifties, het is gewoon het leven dat je leidt.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in