Wie is de stem achter “Q is for quiet” TikTok-geluid?

0
19


Mensen op TikTok houden ervan om fancams en bewerkingen te maken – dit zijn slechts compilaties van foto’s van het onderwerp met een nummer eroverheen – van hun favoriete beroemdheden, en fans van Mitski zijn niet anders.

Mitski is een Japans-Amerikaanse, voor een Oscar genomineerde indieartiest met meer dan 10 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Haar fanbase is cult-achtig in hun toewijding aan haar en haar muziek. Een Mitski-fan deed wat fans van alle beroemdheden doen en maakte een bewerking van Mitski, gebruikmakend van een interview dat ze deed voor de Britse popcultuurpublicatie Versuft (@dazed) en een populair indienummer.

Versuft heeft een specifieke stijl van interviewen. Ze beginnen elk segment van het interview met een letter die op het scherm verschijnt, waarbij de artiest de brief herhaalt met de zin ‘- is voor’. Tijdens Mitski’s interview zei ze: “Q is voor stilte”, en ze beschreef vervolgens waarom ze van de stilte geniet.

Alana (@qkvichi) nam het fragment van het interview, plaatste mede-indie-artiest Mac DeMarco’s
“On The Level” op de achtergrond en creëerde daarbij een viraal TikTok-geluid.

Alana’s video heeft momenteel 1,9 miljoen views en meer dan 369.000 likes. Het geluid heeft meer dan 655.000 video’s op zijn naam staan.

Gebruikers hebben dit geluid gebruikt om hun waardering te tonen voor de dingen in hun leven waar ze dankbaar voor zijn.

“B is voor beste vriend”, schreef @caintrent. “Ik hou van mijn beste vriend. Ik wou dat ik altijd bij mijn beste vriend was.”

Hoewel de oorspronkelijke post esthetisch en serieus is, zijn sommige dingen die mensen prijzen met dit geluid niet zo serieus.

“B is voor armbanden,” zei @zamudioauthentic. “Ik hou van armbanden. Ik wou dat iedereen wist hoe geweldig mijn armbanden zijn.”

Onlangs gebruikte zelfs de NFL het geluid om Joe Burrow, de star quarterback van de Cincinnati Bengals (en ook een van TikTok’s nieuwste crushes), op de markt te brengen.

‘Bro, weet Joe Burrow dat de NFL nu dorstvallen over hem maakt?’ reageerde @iknowyouknowme47 onder het bericht van de NFL.

Iedereen, van alledaagse TikTok-gebruikers tot de grootste sportcompetitie ter wereld, gebruikt dit geluid, wat het geluid zeker in de virale categorie moet plaatsen.

Mitski’s interview met Versuft was in februari 2022. De virale bewerking werd bijna negen maanden na het debuut van haar interview gepost. Hoewel het even duurde voordat TikTok het interview vond, laat het de kalmerende woorden van Mitski nu niet meer los.

In The Know van Yahoo is nu beschikbaar op Apple News — volg ons hier!

De post Wie is de stem achter “Q is for quiet” TikTok-geluid? verscheen eerst op In The Know.

Meer van In The Know:

10 zwarte uitgaanskleding waar je je niet op zult vervelen – allemaal onder de $ 50

8 betaalbare Valentijnsdaggeschenken onder de $ 50 die er super duur uitzien

CAVA-klant wordt iets te enthousiast van de lunchbowl

Thorgy Thor geeft deze Draged-deelnemer een buitengewone drag-make-over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in