Wie is Andrew Tate? En waarom neemt de controversiële figuur TikTok over?

0
58


Als je een man bent tussen de 16 en 25 jaar, heb je deze man waarschijnlijk overal in je Tiktok FYP gezien, of je het nu leuk vindt of niet.

Zijn naam is Andrew Tate. Hij is een ondernemer en voormalig kickbokskampioen die momenteel een online cursus geeft in ‘moderne rijkdomcreatie’ aan zijn eigen ‘Hustler’s University’, en hij lijkt uit het niets te zijn gekomen om op het moment van dit schrijven een van de meest virale mensen te worden op het internet voor zijn cartooneske vrouwenhatende opmerkingen als “vrouwen kunnen niet rijden”, “mannen kunnen vals spelen, maar vrouwen niet” of “18-19-jarige vrouwen zijn aantrekkelijker dan 25-jarigen omdat ze door minder lul.” Bij zijn fans bekend als de ‘koning van giftige mannelijkheid’, heeft Tate een enorme aanhang (en een vast inkomen) verworven als zelfhulpgoeroe die jonge mannen advies geeft over hoe ze geld kunnen verdienen en met vrouwen kunnen praten.

Populaire Twitch-streamer en politiek commentator Hasan Piker, een prominente criticus van Tate’s, heeft gewogen op Hustler’s University, en legt uit dat het zowel voedt met als profiteert van Tate’s fandom. “Hij brengt ze in contact met reactionaire standpunten waar veel mensen hoe dan ook aan vasthouden, en gebruikt dat dan als een kans om vertrouwen in hen te wekken en om te draaien en het product dat hijzelf is te verkopen,” zei Piker op een van zijn gesprekken. stromen. “Hij verdient geld door je het idee te verkopen dat je rijk kunt worden, maar de manier waarop hij rijk wordt is door je het idee te verkopen je te leren hoe je rijk kunt worden.”

ZIE OOK:

Logan Paul, nu een intellectueel, zegt dat hij klaar is met Hollywood

Onder zijn Instagram-profiel @cobratate heeft de multimiljonair 3,5 miljoen volgers gekregen, en TikTok-fanaccounts die video’s van Tate plaatsen, hebben talloze views verzameld. Clips van zijn optredens in verschillende programma’s en podcasts die ook miljoenen views hebben opgeleverd.

Maar wie is Andrew Tate, waarom is hij plotseling viraal gegaan en waarom wordt hij momenteel onderzocht voor mensenhandel in Roemenië?

Hier is alles wat u moet weten.

Wie is Andrew Tate?

Volgens zijn website is hij geboren in de VS en heeft hij het Britse en Amerikaanse staatsburgerschap, heeft hij meerdere wereldtitels verdiend als professionele vechter en is hij commentator voor een MMA-promotie in Roemenië genaamd Real Xtreme Fighting.

Tate verdiende blijkbaar zijn fortuin door samen met zijn broer Tristan een webcambedrijf voor volwassenen te runnen genaamd “myfreecams”. Ze namen vrouwen in dienst om chatsessies met mannen te hebben waarin de vrouwen zouden klagen over persoonlijke tragedies en beweerden dat ze geld nodig hadden, dat de mannen dan zouden verstrekken via een “fooien” -functie op de site. De Daily Mirror interviewde de twee broers in maart. Tristan zei in het interview dat het een “grote oplichterij was om snikkende verhalen te verkopen aan wanhopige mannen”.

ZIE OOK:

Oplichters die zich voordoen als echte bedrijven stelen duizenden van sollicitanten

Tate beweerde in maart in een videopodcast dat op het hoogtepunt van myfreecams meer dan 75 vrouwen voor hem werkten op vier locaties, en dat hij $ 600.000 per maand binnenhaalde.

In diezelfde video legt Tate ook uit dat zijn huis, waar de meisjes woonden die voor zijn webcamstudio werkten, door Britse autoriteiten werd overvallen nadat een van de vrouwen beweerde dat Tate haar had geslagen. Hij legt ook uit dat hij zich tijdens het daaropvolgende onderzoek vervolgd voelde door de Britse regering en naar Roemenië vertrok. In een inmiddels verwijderde YouTube-video beweerde Tate dat de lakse Roemeense wetten op aanranding “40% van de reden” zijn waarom hij verhuisde. Hij voegde eraan toe: “Ik ben geen verkrachter, maar ik hou van het idee om gewoon te kunnen doen wat ik wil. Ik vind het leuk om vrij te zijn.”

Tate en zijn vele controverses

Voor zijn opkomst op Tiktok, werd Tate’s grootste claim op roem het 17e seizoen van Grote broer in 2016 na de release van een video waarin Tate een vrouw met een riem leek te slaan. Tate heeft volgehouden dat zijn acties met wederzijdse toestemming waren en deelde een video op Facebook van een vrouw die beweerde de vrouw in de video te zijn en zei dat de video “een enorm misverstand” was.

Vervolgens kregen veel van Tate’s tweets in die periode grote reacties, waaronder een tweet-thread waarin werd ontkend dat depressie een geestesziekte is. “Natuurlijk. Natuurlijk om soms depressief te VOELEN. Het maakt het geen ZIEKTE. Ik heb soms honger, dan verander ik het”, zei Tate in de nu verwijderde thread. Destijds werd Tate’s kijk op geestelijke gezondheid bekritiseerd en bespot. Komiek Patton Oswalt noemde het een “energiedrank slogan.”

Tate beweerde ook dat vrouwen de persoonlijke verantwoordelijkheid dragen voor seksueel misbruik, een opmerking die werd gemaakt tijdens de beschuldigingen van Harvey Weinstein. Hij schreef: “Seksuele intimidatie is walgelijk en onvergeeflijk. Een man die naar je kijkt of naar je fluit of je naam vraagt, is geen intimidatie.”

“Dit geloof brengt als geheel in diskrediet. Houd je aan de serieuze definities en stop met doen alsof normaal mannelijk gedrag verkrachting is”, vervolgde de draad. “Ten tweede – harvey. Creep? Duidelijk. Maar vrouwen wisselen al heel lang seks voor kansen. Sommigen deden dit. Werd niet misbruikt.”

Deze tweetthread wordt ook verwijderd samen met zijn hele Twitter-account, @cobratate, dat permanent van Twitter is verbannen.

Op het moment van schrijven wordt Tate momenteel onderzocht door de Roemeense politie voor mensenhandel, volgens: Het dagelijkse beest. In een verklaring bij die publicatie zei het Roemeense directoraat voor onderzoek naar georganiseerde misdaad en terrorisme dat de inval in het huis van de internetster deel uitmaakte van een onderzoek dat begon nadat een vrouw naar verluidt tegen haar wil in het huis was vastgehouden. Verder zinspeelde een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op een gemelde ontvoering van een Amerikaans staatsburger, maar weigerde verder commentaar te geven, Het dagelijkse beest gemeld.

In een aflevering van de podcast van de gebroeders Tate legt Tristan Tate uit dat de reden voor de inval was dat een meisje haar vriend had verteld dat ze niet op het feest wilde zijn, maar dat ze haar niet wilden laten vertrekken.

Tristan Tate: “Hij belt dan de verdomde politie en zegt ‘mijn vriendin wordt tegen haar wil vastgehouden door de Tate-broers.’ De politie belt de Amerikaanse ambassade en de volgende dag komt de politie naar ons huis.”

Op 27 april 2022 was niemand aangeklaagd of gearresteerd, maar het onderzoek loopt nog, vertelde een woordvoerder van de Roemeense politie. Het dagelijkse beest.

Is Hustler’s University oplichterij?

Om te begrijpen hoe Tate zo snel viraal werd, hoef je niet verder te zoeken dan zijn online cursus ‘Hustler’s University 2.0′. Volgens zijn website belooft Hustler’s University 2.0 voor de coole prijs van $ 50 “een gemeenschap waar” [Tate] en tientallen War Room-soldaten zullen JOU precies leren hoe je geld kunt verdienen.” Volgens de website heeft Hustler’s University meer dan 127.000 betalende leden voor een totaal van $ 6,3 miljoen winst per maand.

Het programma claimt toegang te bieden tot “aandelenanalyse, optiespelen, crypto-analyse, DeFi (gedecentraliseerde financiën), e-commerce, copywriting, freelancen, flippen, financiële planning, bedrijfsbeheer en meer.” Velen hebben echter snel gewezen op het twijfelachtige bedrijfsmodel van het programma van Tate.

Op 22 juli beweerde Tiktok-gebruiker @Benleavitt dat Tate’s Hustler’s University-bedrijf in feite een MLM is voor ‘sigma-mannetjes’. In de video besprak hij de trainingen van Tate en de dynamiek van zijn bedrijf, inclusief het verwijzingssysteem en de workflow voor aangesloten bedrijven die de “kans” aangrijpen om bij Hustler’s University te komen werken.

ZIE OOK:

Het tijdperk van TikTok-feminisme

Benleavitt legt uit dat vanwege het affiliate-marketeerprogramma van Hustler’s University de deelnemers aan de cursus wordt geleerd om zoveel mogelijk clips van Tate op sociale media te verspreiden om verkeer naar de cursus te leiden.

Accounts die Tate’s clips op sociale media verspreiden, hebben meestal een affiliate-marketeerlink waarmee ze 50 procent van de winst ontvangen van de mensen die ze naar het programma verwijzen, zegt Benleavitt. Dus als je Hustler’s University op YouTube onderzoekt, zul je een muur van video’s vinden die het programma beoordelen – maar het lijkt erop dat de meeste van deze YouTube-gebruikers een financiële motivatie hebben om deze te plaatsen.

YouTuber iilluminaughtii dook nog dieper in het vermeende piramidespel van Tate op haar kanaal, samen met de andere diensten die hij op zijn website adverteert, zoals de ‘War Room’.

Tate heeft ook grip gekregen op verschijningen op Manosphere-gerelateerde inhoud zoals de Fresh and Fit-podcast. Hij is ook gezien en is zeer vocaal geweest over zijn steun aan andere alt-right persoonlijkheden en figuren zoals Matt Walsh en Donald Trump, Jr. Volgens Het dagelijkse beesthij is gezien aan het dineren met extreemrechtse commentator Jack Posobiec en Infowars-presentator Paul Joseph Watson, en Tate is persoonlijk verschenen op InfoWars.

Een groot deel van Tate’s virale bekendheid van de afgelopen weken komt voort uit een reeks argumentatieve optredens op opmerkelijke Twitch-streams, die tot nog meer schande werden gedreven door clips die op TikTok circuleerden. Hij verscheen met de populaire streamer Adin Ross en kreeg ruzie met Twitch-streamer xQc waarin hij opruiende opmerkingen maakte over in wezen het bezit van vrouwen.

Op het moment van schrijven lijkt het erop dat Tate een bokswedstrijd heeft met een van de broers Paul, Logan of Jake. Beide mannen hebben Tate geroepen en in het verleden bood Tate zelf een prijs van $ 3 miljoen aan om tegen Jake te vechten, maar houdt vol dat de onderhandelingen over het gevecht zijn vastgelopen.

Of de gevechten nu plaatsvinden of niet, het lijkt erop dat Tate een gezicht in opkomst is, en een potentieel gevaarlijk gezicht gezien zijn invloed onder mannen over het hele internet.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in