Wie droeg de kist van de koningin? Bewakers gaan viraal op TikTok

0
99


Met wat leek alsof de hele wereld naar de begrafenis van koningin Elizabeth II op maandag keek, hebben de pallbearers speciale lof ontvangen van TikTok-gebruikers, maar niet om de redenen die je zou denken.

Miljarden mensen over de hele wereld luisterden naar de historische gebeurtenis toen het Verenigd Koninkrijk afscheid nam van zijn langst regerende monarch na haar 70 jaar op de troon. Haar kist werd vervoerd van Westminster Hall naar Westminster Abbey voordat ze naar haar laatste rustplaats in Windsor Castle werd gebracht. Gedurende die tijd kreeg een kleine groep jonge mannen de taak om de kist te verplaatsen.

Ze kregen enorm veel lof van het publiek voor hun service, maar op TikTok kregen ze ook enkele bewonderaars die zeiden dat de bewakers ‘heet’ zijn.

Pallbearers bij de begrafenis van koningin Elizabeth II
De kist van koningin Elizabeth II vertrekt maandag tijdens haar staatsbegrafenis uit Westminster Abbey. Sommige TikTok-gebruikers gaven commentaar op het uiterlijk van de pallbearers.
Samir Hussein/WireImage

Acht jonge mannen werden gezien met de koninklijke kist. Het waren allemaal soldaten van de Queen’s Company, 1st Battalion Grenadier Guards. Tijdens haar leven was koningin Elizabeth de compagniescommandant. De mannen werden op 8 september ingezet in Irak, toen de koningin stierf, maar vlogen kort daarna terug.

Voorafgaand aan het evenement vertelde majoor Adrian Weale, een voormalige soldaat van het Britse leger, aan het PA-persbureau: “Het is hun rol om haar lichaam te beschermen, zowel in leven als in dood, en de Queen’s Company te blijven totdat koning Charles anders beslist.”

De mannen kregen veel complimenten van degenen die naar de begrafenis keken. Piers Morgan zei dat de dragers “trots” moeten zijn, eraan toevoegend dat ze “ongelooflijk werk hebben geleverd onder enorm stressvolle omstandigheden”. Zijn collega-Britse omroep Lorraine Kelly zei: “Deze jongens waren foutloos – zo’n moeilijke taak werd onberispelijk uitgevoerd.”

Ondertussen waren het voor sommige TikTok-gebruikers de mannenlooks die commentaar trokken, waarbij sommige gebruikers zeiden hoe graag ze met hen wilden daten.

TikTok-gebruiker @catymoon0 speelde een spelletje “(Respectful) hot or not”, dat na de begrafenis viraal ging. Aan het einde van de beoordeling van iedereen, concentreerde de gebruiker zich op een van de soldaten en schreef: “Ik wil HEM.”

“En in de aflevering van vandaag van op wie we verliefd kunnen worden”, schreef @alicialittlepage, die honderdduizenden views kreeg. In een video van een minuut, na het zien van de Grenadier Guards, toonde de TikTok-gebruiker wat onderzoek om erachter te komen wie de soldaten waren, voordat hij inlogde op een dating-app in de buurt van hun kazerne.

Andere TikTok-gebruikers, zoals @mimithemortician en @_haz_x, spraken hun bewondering uit voor de mannen, waarbij de laatste boven haar video schreef: “Ok, maar kunnen we praten over de Queens Pallbearers.”

De sociale-mediasite stond vol met tientallen video’s die ter ere van hen waren gemaakt. “Respect voor deze jongens”, “Geef deze jongens een medaille” en “Je hebt het land haar majesteitstrots gemaakt” waren enkele van de opmerkingen.

De nieuwszender Derbyshire Live identificeerde twee van de mannen als Dean Jones van Long Eaton en Luke Simpson van Selston.

Pallbearers van koningin Elizabeth II doodskist
Pallbearers van de Queen’s Company, 1st Battalion Grenadier Guards dragen op 14 september de kist van koningin Elizabeth naar Westminster Hall.
Christopher Furlong/AFP via Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in