Wetgevers drukken op TikTok over China en gebruikersgegevens tijdens hoorzitting in de Senaat

0
94


Topmanagers van Meta, Twitter, YouTube en TikTok hebben zojuist een hoorzitting van drie uur voor de Senaatscommissie voor Binnenlandse Veiligheid afgerond. De hoorzitting, met Meta CPO Chris Cox, YouTube CPO Neal Mohan, TikTok COO Vanessa Pappas en Twitter’s GM van consumentenproducten (bekend als “Bluebird”), was bedoeld om te focussen op hoe hun diensten de nationale veiligheidskwesties beïnvloeden.

Met name is de hoorzitting pas de tweede keer dat vertegenwoordigers van TikTok en YouTube ooit op zo’n hoorzitting zijn verschenen – meta- en Twitter-executives zijn veel vaker voor het Congres gesleept – en de eerste die zich toelegt op beveiliging. De hoorzitting kwam ook een dag nadat de voormalige beveiligingschef van Twitter, die klokkenluider werd, een andere Senaatscommissie vertelde dat het bedrijf eerder was gewaarschuwd door de FBI dat het een bedrijf op de loonlijst had staan. Toch heeft geen enkele senator van het Homeland Security Committee Sullivan naar de beschuldiging gevraagd.

Voor alle duidelijkheid, het was onwaarschijnlijk dat Sullivan een inhoudelijk antwoord zou hebben gegeven. Toen hem werd gevraagd naar de bewering van klokkenluider Peiter Zatko dat Twitter loog tegen de FTC, zei hij alleen dat “Twitter de beschuldigingen bestrijdt”. veiligheid.

Wetgevers hebben echter veel tijd besteed aan het ondervragen van Pappas over de connecties van TikTok met China, wat lange tijd een bron van argwaan is geweest bij wetgevers aan beide kanten van het gangpad. “TikTok is niet actief in China”, zei Pappas meer dan eens.

Op een gegeven moment kreeg senator Josh Hawley een verhitte discussie met Pappas over de vraag of het bedrijf in China gevestigde werknemers heeft die lid zijn van de Chinese Communistische Partij. ‘We hebben vaak gezegd, senator, dat we Chinese ingenieurs in China hebben’, zei Pappas. “Ik denk niet dat er hier een platform is dat zou kunnen praten over waar je het over hebt als het gaat om de politieke voorkeur van een persoon.” Later voegde ze eraan toe dat het leiderschapsteam van het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en Singapore.

Pappas werd ook gevraagd naar een dat TikTok-gebruikersgegevens herhaaldelijk waren geopend door werknemers in China. Ze zei dat “die beschuldigingen niet werden gevonden”, en benadrukte de “strikte toegangscontroles” van het bedrijf en zijn werk.

De TikTok COO werd ook ondervraagd over het gebruik van . “We gebruiken geen enkele vorm van gezichts-, stem-, audio- of lichaamsherkenning waarmee een persoon kan worden geïdentificeerd”, vertelde Pappas aan senator Kristen Sinema. Ze voegde eraan toe dat gezichtsherkenning wordt gebruikt voor augmented reality-effecten in video’s van makers.

Er was veel minder discussie over andere veiligheidsgerelateerde kwesties, waaronder de manier waarop socialemediabedrijven omgaan met binnenlands extremisme. Commissievoorzitter senator Gary Peters drukte Cox en Mohan onder druk en waarom Meta en YouTube QAnon niet sneller aanpakken. Beiden omzeilden de kwestie door zich te concentreren op hun huidige beleid. Andere wetgevers kozen ervoor om hun tijd te besteden aan het ondervragen van de bedrijven over hun omgang met verkeerde informatie over vaccins tijdens de pandemie en andere problemen met de inhoudsmoderatie.

En, net als bij eerdere hoorzittingen, waren de leidinggevenden vaak terughoudend om specifieke antwoorden te geven, zelfs op schijnbaar eenvoudige vragen. Peters vroeg herhaaldelijk aan elke leidinggevende hoeveel ingenieurs elk bedrijf in dienst had – een vraag waarvan hij zei dat ze van tevoren op de hoogte zouden worden gebracht – maar geen van hen gaf een direct antwoord. “Ik zal eerlijk zijn, ik ben gefrustreerd dat chief product officers – jullie hebben allemaal een prominente plaats aan de tafel waar deze zakelijke beslissingen worden genomen – niet beter voorbereid waren”, zei Peters. “Uw bedrijven vermijden nog steeds dat u zeer belangrijke informatie met ons deelt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in