Wetgevers drukken op Facebook, TikTok en Truth Social vanwege bedreigingen tegen de FBI

0
98


Leiders van de House Oversight Committee eisen dat grote sociale-mediaplatforms snel reageren op de golf van online bedreigingen tegen wetshandhavers na de huiszoeking door de FBI vorige week in het Mar-a-Lago-huis van voormalig president Donald Trump in Florida.

Vrijdag stuurden de wetgevers brieven naar acht grote socialemediabedrijven waarin ze informatie eisten over het aantal bedreigingen tegen wetshandhavers dat de afgelopen weken op hun platforms is geuit. De commissie richtte haar vragen op prominente reguliere platforms, zoals Facebook, Twitter en TikTok, maar schreef ook om rechtse concurrenten zoals Gab, GETTR, Rumble en Trumps eigen Truth Social te omzeilen.

In de brieven vroegen de wetgevers om details over hoe elk platform deze online bedreigingen identificeert en erop reageert. Ze vroegen ook om kopieën van advertenties die “naast berichten werden weergegeven” die ofwel waren gemeld aan of gericht waren op wetshandhavingsfunctionarissen. De wetgevers citeerden verschillende berichten van gebruikers op Twitter en Truth Social “die oproepen tot burgeroorlog en geweld tegen wetshandhaving”. Ze merkten ook berichten op van zittende Republikeinse vertegenwoordigers zoals Paul Gosar (R-AZ) en Marjorie Taylor Greene (R-GA) die het Congres eisten dat ze de “corrupte FBI” zouden “ontfinancieren” of “vernietigen”.

“We zijn bezorgd dat roekeloze verklaringen van de voormalige president en de Republikeinse leden van het Congres een stroom van gewelddadige bedreigingen op sociale media hebben losgelaten die al hebben geleid tot ten minste één dood en een gevaar vormen voor wetshandhavers in de Verenigde Staten”, aldus de woordvoerder. wetgevers schreven. “We dringen er bij u op aan om onmiddellijk actie te ondernemen om elke bedreiging van geweld tegen wetshandhavers die op de platforms van uw bedrijf verschijnen, aan te pakken.”

De brieven van de commissie komen slechts een week nadat de federale autoriteiten alarm hebben geslagen over het groeiende aantal online bedreigingen tegen wetshandhavers. De FBI en het Department of Homeland Security deelden afgelopen vrijdag een gezamenlijk inlichtingenbulletin met staats-, lokale en tribale wetshandhavingsfunctionarissen in het hele land, waarin de sterke stijging werd benadrukt. Het bulletin zei dat de bedreigingen werden geuit “voornamelijk online en op meerdere platforms, waaronder sociale-mediasites, webforums, platforms voor het delen van video’s en beeldborden.”

De FBI en het DHS waarschuwden dat een escalatie van online bedreigingen zou kunnen bijdragen aan echt geweld tegen wetshandhavers. In het bulletin benadrukten de autoriteiten alarmerende berichten van een gebruiker van de Truth Social kort na de zoekopdracht die vorige week probeerde een FBI-veldkantoor in Cincinnati, Ohio te doorbreken.

“De commissie steunt ten zeerste de rechten van het Eerste Amendement van alle Amerikanen om zich uit te spreken over de acties van hun regering en wetshandhavingszaken, ook op sociale-mediaplatforms”, schreven de wetgevers. “Dreigingen en aanzetten tot dodelijk geweld zijn echter onaanvaardbaar en tegen de wet.”

Trump zelf is doorgegaan met het aan de kaak stellen van de FBI op Truth Social en beschuldigt functionarissen van het planten van bewijsmateriaal en ander onwettig gedrag. Nadat hij van de meeste grote sociale-mediaplatforms was afgetrapt na de aanval op het Capitool van 6 januari vorig jaar, lanceerde Trump het platform, waarvan de downloads sinds de zoekopdracht met bijna 550 procent zijn gestegen, volgens een nieuw rapport van Zonde op vrijdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in