Wetgevende commissies vervroegen voertuiginspectie, TikTok-rekeningen

0
38


Verhaal door David Beard, The Dominion Post

CHARLESTON, W.Va. Een commissie van het Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag haar goedkeuring gegeven aan een wetsvoorstel van de Senaat om de voertuiginspecties te wijzigen in om de twee jaar, en keurde de Huisversie van het TikTok-verbod goed.

De inspectienota is SB 254, opgenomen in Huis Techniek en Infrastructuur.

SB 254 verandert de jaarlijkse inspectie in tweejaarlijks en verhoogt de stickerprijs van $ 3 naar $ 6 om dat weer te geven. De totale prijs, inclusief de sticker, zou gaan van $ 14 naar $ 19.

De sticker is momenteel $ 11, wat de totale nieuwe kosten op $ 17 zou brengen, maar de Senaat voegde $ 2 toe om rekening te houden met inflatie.

Het nieuwe beleid en de nieuwe prijs zouden in 2024 ingaan.

Eerdere besprekingen in de Senaat over het wetsvoorstel onthulden dat West Virginia een van de slechts 19 staten is die een jaarlijkse inspectie van welke aard dan ook vereisen; vijf anderen doen het om de twee jaar. West Virginia is een van de slechts vier staten die een puur veiligheidscontrole vereisen. Sommige andere staten vereisen andere soorten inspecties, zoals emissies. Tien staten vereisen helemaal geen inspecties.

Het wetsvoorstel bevat ook een sectie die op de Senaatsvloer is gewijzigd en die handelt over kentekenplaten voor antieke militaire voertuigen.

De commissie keurde het wetsvoorstel zonder debat goed. Het gaat naast Financiën.

TikTok-verboden

Beide TikTok-rekeningen zijn dinsdag vooruitgegaan.

In het wetsvoorstel van de Senaat, SB 426, staat dat de Chief Information Security Officer (CISO) standaarden gaat ontwikkelen met betrekking tot verboden risicovolle technologieplatforms of -producten. Alle overheidsniveaus – lokale overheden, K-12-scholen, hoger onderwijs en overheidsinstanties – moeten deze normen handhaven.

Karel Trump

Bovendien moeten alle overheidsniveaus “die risicovolle technologieplatforms of producten die een cyberbeveiligingsbedreiging vormen, verwijderen, beperken en verbieden van alle overheidssystemen, -diensten, -netwerken, -apparaten of -locaties.”

Een aanpassing van het wetsvoorstel door de rechterlijke commissie voegde een specifieke verwijzing naar TikTok toe.

Het wetsvoorstel was in tweede lezing op de Senaatsvloer en werd gewijzigd om een ​​probleem in het origineel op te lossen. Het vloeramendement voegt uitzonderingen toe voor het gebruik van die platforms voor wetshandhavingsactiviteiten, nationale veiligheidsbelangen en -activiteiten, veiligheidsonderzoek, onderzoeksinspanningen en voor doeleinden die verband houden met rechtszaken waarbij de staat of een van zijn agentschappen of functionarissen betrokken zijn.

Rechterlijke voorzitter Charles Trump, R-Morgan, zei dat die uitzonderingen nodig waren omdat wetshandhavers TikTok en andere platforms gebruiken bij hun onderzoeken en het wetsvoorstel het zou hebben verboden, waardoor hun werk zou worden belemmerd.

Dit wetsvoorstel wordt woensdag in derde lezing behandeld.

House Technology ontwikkelde HB 2898 na langdurige discussie. De raadsman van de commissie legde uit dat het wetsvoorstel was aangepast aan de nieuwste versie van de Senaat, maar met een paar extra aanpassingen.

Ten eerste, uit bezorgdheid over de scheiding der machten, beveelt het wetsvoorstel van het Huis eenvoudigweg aan dat agentschappen in de wetgevende en gerechtelijke macht de normen en praktijken aannemen die door de CISO zijn opgesteld.

Twee, het verwijdert de specifieke verwijzing naar TikTok. De raadsman zei dat dit werd gedaan om het wetsvoorstel tijdlozer te houden – daarbij verwijzend naar verschillende verouderde platforms zoals Myspace die voor niemand meer betekenis hebben.

CISO Danielle Cox stelde enkele vragen over het wetsvoorstel. Ze zei dat met name TikTok een buitensporige hoeveelheid gegevens over gebruikersbewegingen en relaties bevat en controleert die rechtstreeks naar de communistische Chinese regering gaat. Dat opent cyberdreigingen van omkoping, verkiezingsmanipulatie en meer.

TikTok is niet het enige platform of de enige zorgwekkende technologie, zei ze. Haar kantoor en andere CISO’s van de staat werken samen met de federale overheid, die bedreigingsinformatie gebruikt om een ​​steeds veranderende reeks apps te beoordelen om te zien hoe gegevens worden gebruikt.

Afgevaardigde John Williams, D-Monongalia, stelde een amendement voor om instellingen voor hoger onderwijs uit te sluiten van het verbod, en zei dat het verbod zou kunnen dienen als afschrikmiddel voor het werven van studenten.

Cox zei dat sommige instellingen al dergelijke verboden hebben, maar dat het niet consistent is. Ze kende het beleid van WVU niet toen die vraag aan de orde kwam.

Afgevaardigden vernamen dat het verbod alleen van invloed zou zijn op de wifi-netwerken van instellingen, wat studenten niet zou verbieden toegang te krijgen tot TikTok via hun mobiele telefoongegevens. Maar hoe TikTok ook wordt benaderd, de Chinezen kunnen nog steeds gebruikersgegevens verzamelen en zien wie er nog meer op het netwerk zit

Het amendement mislukte en de leden keurden het wetsvoorstel unaniem goed. Het gaat nu naar het volledige huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in