Werkt de virale feromoonparfumolie van TikTok? Een eerlijke recensie

0
14


Al sinds ik 12 jaar oud was en mezelf dompelde in de Japanse kersenbloesemmist van $ 15 van Bath & Body Works, vond ik het heerlijk om de aandacht te trekken met de manier waarop ik ruik. Ik heb bijna elke geur geprobeerd, van muskusachtige vanille tot karamelakkoorden, maar ik heb nog nooit geëxperimenteerd met de geur van mijn feromonen – wat volgens TikTok misschien wel de meest onweerstaanbare geur is voor een potentiële romantische partner. Maar je hoeft je deodorant niet weg te gooien – het idee is om een ​​authentieke, schone geur te omarmen die net uit de douche komt.

Op TikTok heeft de hashtag #pheromoneperfume meer dan 54 miljoen views, waarbij contentmakers een feromoonparfumolie testen om hun partner of crush aan te trekken. TikTok’s favoriete product is de Pure Instinct Feromone Perfume Oil, die beweert een “seks-lokkende parfumolie” te zijn. Volgens de productbeschrijving vermengt de olie zich met de pH van je huid, waardoor een “unieke geur” ​​ontstaat. Het combineert een mix van populaire hoofdnoten: honing, witte musk, kaneel, Australische mango en mandarijn.

Feromoonparfums zoals Pure Instinct bevatten op feromonen gebaseerde verbindingen zoals androstenon, androstenol, androstadienone en estratetraenol, die het potentieel hebben om in het menselijk lichaam te worden aangetroffen, maar hun impact op mensen is wetenschappelijk onbekend. Na het gebruik van het parfum merken sommige TikTokers dat hun partners zich meer aan hen vastklampen dan normaal, terwijl anderen melden aandacht krijgen van willekeurige mensen tijdens een avondje uit. Er zijn ook mensen die beweren dat het een hoax is.

Voordat ik dit parfum op mijn langeafstandsvriendje uitprobeerde, wilde ik mijn eigen onderzoek doen en met experts praten om de fijne kneepjes van de olie te begrijpen – en of het de aandacht van Chris Evans zou kunnen trekken als ik hem toevallig tegenkwam op mijn dagelijkse #hotgirlwalk. Laten we zeggen dat ik de reis die dit experiment me nam niet had verwacht.

We kunnen een deel van de omzet ontvangen als je een product koopt via een link in dit artikel.

Wat zijn feromonen precies?

Stel je voor dat je met je bestie bij Trader Joe’s winkelt voor al het lekkers van pompoenkruiden, en je passeert iemand die absoluut heerlijk ruikt. Jullie draaien allebei je hoofd om, onmiddellijk aangetrokken tot die persoon zonder andere reden dan het feit dat hun aroma intrigerend is. Feromonen zijn zo, maar de geur is geen specifiek parfum of eau de cologne; het is de natuurlijke geur van een persoon. “Feromonen zijn chemische afscheidingen die via geur door het lichaam worden uitgestoten en die dienen als een vorm van communicatie tussen dieren – wat leidt tot een specifiek aangeboren gedragsproces”, vertelt Sarah Melancon, Ph.D., socioloog en seksuoloog, aan Elite Daily.

“Tijdens het paarseizoen geven veel verschillende soorten, vooral dieren, een specifieke geur af die een partner kan aantrekken”, zegt Melancon. Van bijna elke diersoort – inktvis, muizen, vissen, konijnen, ratten en bijen, om er maar een paar te noemen – is wetenschappelijk bewezen dat ze feromoonmoleculen hebben – maar mensen nog niet. “Feromoononderzoek is over het algemeen van lage kwaliteit geweest en lijdt aan veel methodologische problemen die bevindingen op zijn best twijfelachtig maken”, zegt Melancon. De feromoonparfumolie claimt zich te vermengen met je natuurlijke geur, waardoor een aromatische reactie ontstaat bij de mensen om je heen – maar dat is niet precies wat de wetenschap zegt.

“De feromonen die in parfums worden gebruikt, zijn synthetisch en we hebben geen wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat mensen op dezelfde manier op hen reageren. [as animals]”, zegt Nina Nguyen, seksuele voorlichter en medeoprichter van Fraulila.de, een LGBTQ+-platform dat informatie geeft over seksuele gezondheid.

Het kan zijn dat simpelweg geloven dat het parfum werkt, voldoende is om je zelfvertrouwen te vergroten. “Het is zeer waarschijnlijk dat het dragen van een feromoonparfum ertoe kan leiden dat iemand zich vriendelijker of flirteriger gaat gedragen”, vertelt Melancon aan Elite Daily. Nyugen voegt toe: “Veel mensen kunnen in een placebo-effect vallen, zo hard gelovend dat hun parfum werkt dat ze vertrouwen beginnen te projecteren. … Het kan ook zijn dat specifieke parfums heel goed combineren met hun huid en hun pH, waardoor hun natuurlijke lichaamsgeur wordt versterkt en aantrekkelijker wordt.” Misschien is het het placebo-effect dat TikTokers geobsedeerd heeft, en niet echt een magisch brouwsel van het liefdesleven.

Meguire Hennes

Hoe begon de trend van feromoonparfumolie?

De nieuwsgierigheid naar de Pure Instinct Feromoon Parfumolie begon op TikTok in oktober 2020, maar makers begonnen hun eigen experimenten rond januari 2021 uit te voeren. Ze pasten de parfumolie toe in de sportschool om gevraagd te worden op een date en op hun kantoor om een promotie, en één persoon beweerde zelfs dat het product hen hielp een baanaanbieding te krijgen.

Naarmate de trend aan populariteit won, vulden duizenden kijkers de commentaarsecties. “Ik droeg dit gisteren en de man bij de bakker flirtte hard!” zei een persoon. Een ander gutste: “Bro, ik droeg dit vandaag rond mijn vriend en hij KON NIET bij me wegblijven.” Sommige commentatoren waren gefrustreerd door de trend: “Voor de laatste keer is niet bewezen dat feromonen aanwezig zijn of worden gedetecteerd door mensen, en als ze dat wel waren, zou je ze niet in een willekeurig parfum vinden”, zei iemand. “Werkt niet voor mij, maar wespen vinden me nu onweerstaanbaar”, zei een andere teleurgestelde TikTok-gebruiker.

Sommige commentatoren merkten ook op dat makers die het product zeer prezen, een samenwerking hadden aangegaan met het bedrijf of een aankooplink in hun bio hadden geplaatst, waardoor een deel van de verkoop aan hen werd teruggegeven. Ondanks zijn vele toegewijden, is het veilig om te zeggen dat het feromoonparfum ook een behoorlijk deel van de onzekerheid oproept.

Is de pure instinct feromoonparfumolie de hype waard?

In het begin was ik opgewonden om mijn geur op te fleuren, aangezien ik mijn vertrouwde Ariana Grande Cloud Eau de Parfum al jaren draag. Mijn vriend en ik hebben de neiging om geuren voor elkaar uit te geven. Ik wist dat hij de geur meteen zou oppikken, maar ik had het gevoel dat het zijn aantrekkingskracht tot mij niet zou beïnvloeden. Een van zijn liefdestalen is fysieke aanraking, dus hij is al een heel gevoelig persoon – ik dacht niet dat een magisch parfum dat zou kunnen veranderen. Ik dacht dat, zoals Nguyen uitlegt, mijn natuurlijke geur zich zou vermengen met de parfumolie, waardoor een unieke geur zou ontstaan, maar geen wonderbaarlijke liefdesdrank zou creëren om mijn liefdes- of seksleven te ontwortelen.

Ik was meteen al geen grote fan van de geur. Ik draag meestal geuren die meer een warme, zwoele geur hebben, dus de intense mango notities wierpen me af. De overweldigend fruitige geur deed me denken aan een tiener die net ontdekte dat eau de cologne bestaat. (Ok, dat is misschien een beetje dramatisch, maar je begrijpt wat ik bedoel.) TikTok-gebruikers stelden voor om het parfum in mijn nek, pols, achter mijn oren en op mijn sleutelbeen te doen, dus dat is precies wat ik deed.

Hoezeer ik het aroma ook verachtte, ik geloof dat het parfum mijn zelfvertrouwen een beetje heeft vergroot. Ik voel meestal een klein beetje zenuwen bij de hereniging met mijn vriend, ofwel omdat we ons in een zeer openbare plaats bevinden en ik niet te veel PDA wil uiten, of omdat een familielid of vriend bij ons is, dus onze reacties zijn verminderd qua energie. Maar deze keer voelde ik me kalm, opgewekt en vooral zelfverzekerd. Ik stond wat rechter op, mijn glimlach was een beetje helderder, mijn pony deed precies wat ik wilde dat ze die dag deden – over het algemeen voelde ik me die dag erg zelfverzekerd in zowel mijn fysieke als mentale zelf. Naarmate de dag vorderde en het placebo-effect wegebde, kon ik er niet over uit hoe sterk de mango was. In plaats van een frisse, “net door een weide van lavendel gelopen” geur, vergeleek mijn zus de geur met hondenshampoo.

Ik realiseer me nu hoe impactvol het placebo-effect was. Ik kon de geur nauwelijks verdragen, maar op de een of andere manier gaf het parfum me het gevoel dat ik mezelf gewoon in het elixer van verlangen had ingezeept. En vanwege zijn populariteit verwachtte ik een overdreven, extravagante reactie van mijn vriend. Zelfs met al dit wetenschappelijke bewijs dat het parfum een ​​hoax is, was ik nog steeds op zoek naar het product – ik wilde echt dat mijn vriend een uittredingservaring zou hebben, net zoals veel TikTokers beweerden dat hij zou doen.

En ja hoor, hij merkte automatisch de geur op en vroeg me of ik een nieuw wasmiddel had gebruikt – niet bepaald de sensuele reactie van “Oh mijn god, ik ben geobsedeerd door jou” waarnaar ik op zoek was. “Je ruikt lekker! Ik weet alleen niet zeker of je naar jou ruikt,’ zei mijn partner. Ik vertelde hem dat ik de trend aan het uitproberen was, wat hem ertoe bracht te zeggen: “Ik heb geen speciaal parfum nodig om je aangetrokken te voelen.” Cue de waterwerken. Onnodig te zeggen dat ik het product nooit meer heb gebruikt.

Uiteindelijk lijkt het erop dat Pure Instinct gewoon is een ander parfum. Feromoonparfumoliën zijn niet schadelijk, dus als je ze wilt proberen, ga ervoor – verwacht misschien niet de liefde van je leven in een Target te vinden en gepassioneerde, levensveranderende seks te hebben bij de kassa .

Experts:

Sarah Melancon, Ph.D., socioloog en seksuoloog

Nina Nguyen, seksuele voorlichter en mede-oprichter van Fraulila.de, een LGBTQ+-platform dat informatie geeft over seksuele gezondheid

Onderzoeken waarnaar wordt verwezen:

Haas, RM, Schlatter, S., Rhodos, G., & Simmons, LW (2017). Vermeende geslachtsspecifieke menselijke feromonen hebben geen invloed op geslachtsperceptie, aantrekkelijkheidsclassificaties of ontrouwoordelen van tegenovergestelde geslachtsgezichten. Royal Society Open Science, 4(3), 160831. https://doi.org/10.1098/rsos.160831

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in