We spraken met Maya en Hunter van TikTok’s favoriete virale koppel over de trend van huismannen

0
60


TikTok is een platform van trends. Elke trend geniet van zijn vijf minuten voordat gebruikers doorgaan naar iets grappigers, pakkender of interessanter.

Sommige, zoals een virale dans of grappige voice-over, zijn puur genot dat dopamine afgeeft. Anderen dragen een diepere les. Sommigen hebben geluk en blijven lang genoeg in de buurt zodat individuen een platform kunnen verdienen, en dat is precies wat er gebeurde met een van TikTok’s favoriete thuisblijvende echtgenoten, Hunter Leppard.

Topdeals van vandaag

Hij en zijn vrouw, Maya, begonnen hun leven begin 2021 online te delen, en hun serie “Day in the Life of a Stay-at-Home Husband” zette hen op de kaart.

De inhoud op hun pagina varieert van gestructureerde video’s zoals schattige, grappige geïmproviseerde momenten en zelfs huwelijks- en relatieadvies. Het heeft allemaal een duidelijke boodschap: dat het patriarchaat genderrollen heeft voorgeschreven die moeilijk te doorbreken zijn, maar rechtvaardige relaties zijn zoveel beter als je dat eenmaal doet. Hunter omarmt zijn rol als huisvrouw terwijl Maya de rol van kostwinner op zich neemt.

SPY praatte met hen om de grotere TikTok-trend “huisman” te bespreken en hoe iedereen flexibele genderrollen in relaties zou moeten omarmen.

TikTok’s huismantrend

De huismantrend heeft zich verspreid sinds ze hun eerste video plaatsten, met mannen die hun wens delen om thuis te blijven, te koken en schoon te maken terwijl hun partners elke dag naar hun werk gaan.

Het sentiment van video’s over huismannen kan variëren van progressief enthousiasme voor een anti-patriarchale levensstijl tot inhoud die gevaarlijk dicht in de buurt komt van het applaudisseren van mannen omdat ze thuisblijven en zo min mogelijk bijdragen terwijl de vrouwen zowel de financiële en huishoudelijke lasten. Zowel Maya als Hunter waren het erover eens dat dit niet het punt van hun inhoud is en ook niet het doel in het algemeen.

Voor Hunter en Maya gaat hun relatie over meer dan het wisselen van beperkende rollen. Het gaat in de eerste plaats veel meer om het loskomen van genderrollen.

“We willen laten zien dat je bepaalde eigenschappen als man of vrouw in de relatie niet hoeft te hebben, en dat je die allemaal om de beurt kunt gebruiken”, zei Maya over Zoom. ‘En het gaat er niet echt om wat je geslacht is, weet je? Hunter is soms de sterke, maar soms heeft Hunter hele zware dagen en moet ik de sterke zijn. Het draait gewoon een beetje om.”

Hoe Maya + Hunter hun start kregen

Wederzijds feministische jeugd

Maya en Hunter ontmoetten elkaar op de middelbare school en begonnen te daten toen ze 15 waren. Ze legden allebei uit hoe hun opvoeding hen voorbereidde op hun huidige relatie en op een meer progressieve kijk op genderrollen in relaties in het algemeen.

“Ik ben opgegroeid in een huis met drie kleine broertjes; klusjes waren altijd aanwezig, ‘zei Hunter. “Mijn moeder was altijd gestrest over het hebben van een vies huis omdat we gewoon rommelige jongens waren en dus in het weekend altijd onze klusjes hadden. Mensen reageren op ons account: ‘Wie heeft je opgevoed?’ en het is alsof mijn moeder me echt heeft opgevoed om schoon te maken en klusjes te doen en om het op de juiste manier te doen.

Hunter en Maya wezen er allebei op dat de klusjes in het huishouden van Hunter niet genderspecifiek waren, omdat dat niet kon; Hunters moeder werd ‘per ongeluk feminist’ terwijl ze haar zonen leerde verantwoordelijkheid te dragen.

Maya legde uit: “Mijn moeder is eigenlijk de CEO van ons familiebedrijf, en het is in de productie, wat een enorm door mannen gedomineerde industrie is, en ik werk daar nu ook. De enige mensen die echt meisjes zijn, zijn ik, mijn moeder en drie andere vrouwen. Dus het is een beetje gek, het zijn meer dan 60 mannen en vijf meisjes, dus het is best grappig, maar eigenlijk was het voor mij nooit iets raars om mijn moeder als kostwinner te zien.”

Een eerlijk huwelijk, vanaf het begin

Nadat ze begin twintig waren getrouwd, zaten ze thuis naar TikTok te kijken toen de app begin 2021 echt op gang kwam. Het was Maya’s idee om een ​​parenpagina te starten over hun leven samen. Hunter studeert rechten en Maya werkt voor haar familiebedrijf en ondersteunt hen. Hunter blijft thuis en, terwijl hij met alle eisen van school jongleert, draagt ​​hij ook bij aan veel van de huishoudelijke taken, zoals de was doen, boodschappen doen, het bed opmaken en dingen netjes houden.

“Begin 2021 begint TikTok net in zijn volle gang te komen, en Maya komt naar me toe en zegt: ‘Ik denk dat we TikTok moeten proberen’ en ik had zoiets van ‘Absoluut niet, dat is zo gênant'” Hunter gezegd. “Maar ik gaf toe omdat ze ervan overtuigd was dat we het samen konden doen en een parenpagina konden maken, wat op dat moment een ding was, maar nog steeds een nieuw idee.”

Hunter voegde eraan toe: “We lachten gewoon zo hard om de voice-over een beetje ironisch te maken en je kunt er ook het sarcasme in zien. We hadden gewoon plezier, mensen vonden het leuk, en het ontplofte vanaf daar.”

The Househusband Series, en hoe hun inhoud is geëvolueerd

Hun eerste virale content was de Day in the Life of a Stay at Home Husband vlog. In het begin was het hun bedoeling om gewoon hun leven te delen en, zoals veel influencers en contentmakers, wat aandacht en volgers te krijgen.

“Ik heb het gevoel dat je een nep idee hebt van wat je wilt, en we hadden zoiets van: ‘We willen een positief voorbeeld zijn van een relatie.’ Dus dat was een beetje waar we begonnen, maar we wisten helemaal niet waar dat toe zou leiden,” zei Maya.

Toen hun vlogs eenmaal viraal gingen, kregen ze de kans om met een echt publiek te spreken, maar daarmee worstelden ze met enkele van de grootste vragen die komen kijken bij het bouwen van een succesvolle online contentstrategie. Blijf je zoveel mogelijk content uitknijpen? Of blijf je authentiek en hoop je dat mensen reageren?

“Toen de thuisblijvende echtgenoot voor het eerst ontplofte, gingen we door de fase dat iedereen doet waar iets werkt en je denkt: ‘Oké, ik moet dit doen totdat ik blauw in het gezicht ben, en Ik moet het gewoon blijven doen’, zei Maya. “En dat is niet helemaal hoe TikTok werkt. Mensen gaan vrij snel verder. Er was dus een verschuiving die we moesten maken. We zijn niet zomaar een sketchpagina, niet zomaar een vlogpagina of iets dergelijks. Onze pagina zijn wij. En ik denk dat we toen het meeste succes hadden – toen we ons realiseerden dat we gewoon moesten laten zien wie we zijn.

Hunter verduidelijkte dat Maya het brein is achter veel van hun meest succesvolle video’s, en dat hij de acteur is die ze op het scherm tot leven wil brengen.

“Ik vergeleek ons ​​met Bill Hader en John Mulaney. Op SNL, John Mulaney is de hilarische schrijver en Bill Hader is de hilarische acteur. En niet dat John Mulaney niet kan acteren, maar Bill Hader gaat erop uit en doet deze sketches. Maya is aan het schrijven en ze komt met deze ideeën, en ze zijn hilarisch, en ik ben niet zo goed in het bedenken ervan, maar ik ben meer bereid mezelf voor de gek te houden op internet,” zei Hunter.

Maya’s advies voor mannen en ambitieuze huismannen

Wat betreft het advies dat ze mannen zouden geven die geïnteresseerd zijn in het omarmen van de levensstijl van de huisman, maar op hun hoede zijn voor de stigmatisering, zegt Maya dat mannen moeten herformuleren wat zij denken dat vrouwen aantrekkelijk vinden.

‘Ik denk dat het zo terecht is om dat aanvankelijk te voelen, een beetje bezorgd te zijn over wat mensen zullen denken, want dat is ons allemaal ingeprent dat het niet goed is voor de man om thuis te blijven. Het is niet acceptabel en niet mannelijk’, zei Maya.

“Je moet opnieuw bedraad wat je denkt dat vrouwen in een man willen. En ik denk dat veel jongens hiervoor kiezen: ‘Ik moet echt heel sterk en heel stoer zijn, en het kan me niet schelen wat mensen denken en soms een beetje een eikel zijn.’ En als je met de meeste vrouwen praat, is dat gewoon niet wat ze willen,’ zei Maya. “We houden allemaal van het type Harry Styles en Timothée Chalamet. Jongens die gevoelig zijn en bereid zijn om dingen in huis te doen. Onze commentaarsectie staat vol met meisjes die zeggen: ‘Dit is zo heet’ wanneer hij aan het schoonmaken is, en ik ben het er helemaal mee eens.’

Het verkeerd verkochte verlangen van ‘huishouden’

Hunter legde uit dat hoewel de bedoelingen om ‘huisman te willen zijn’ doorgaans goed zijn, het er in feite om gaat om met je partner te communiceren wat de behoeften zijn van de relatie in het algemeen, en hoe jullie elk aan die behoeften kunnen voldoen.

Het gaat er niet per se om een ​​politiek statement te maken, maar om samen met je partner gedaan te krijgen wat er op dat moment moet gebeuren.

“Dus het is niet de boodschap om een ​​thuisblijvende echtgenoot te willen zijn om een ​​thuisblijvende echtgenoot te zijn, het is om in een periode van je relatie of de dynamiek van je relatie te zijn die je hebt gecommuniceerd met uw partner dat dit is wat het beste voor u is, het beste voor hen, wat goed met hen is. Zoals ik al zei, ik studeer nu rechten voor deze periode van drie jaar, Maya werkt eraan om ons financieel te ondersteunen. Dat was een beslissing die we gezamenlijk buiten TikTok hebben genomen”, aldus Hunter.

“Totaal, omdat er een paar opmerkingen zijn die we hebben gekregen die zeggen: ‘Mijn man is een echtgenoot die thuis blijft, maar hij maakt niet schoon of kookt of doet iets, ik doe het nog steeds allemaal .’ En jij denkt: nee, dat is niet oké,’ zei Maya.

Hunter wees ook op thuisblijvende vaders als een perfect voorbeeld van dit soort doordachte besluitvorming.

‘Als je daar kinderen toevoegt en de vrouw werkt en de kinderen komen en de vader blijft thuis, als dat een beslissing is die je als ouderpaar neemt? Fantastisch. Dat is een geweldige, wederzijdse keuze die dapper en eervol is en mannelijk is, al die dingen’, zei Hunter.

‘Omdat je het samen hebt besloten. En ik denk dat wat het meest mannelijke is, een gelijkwaardig partnerschap hebben met de vrouw met wie je hebt besloten een partnerschap aan te gaan. Dus ja, om niet te zeggen dat je ambities om een ​​thuisblijvende echtgenoot te zijn niet goed zijn, maar ik denk dat de boodschap echt gaat over communicatie en gelijkheid binnen de relatie.”

Meer topdeals van SPY

Het beste van SPY

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in