Wat zijn ‘Mutuals’ en ‘Moots’ op TikTok? De jargonvoorwaarden, uitgelegd

0
125


De taal van internet kan soms lastig zijn, en termen als ‘wederzijds’ en ‘moots’ duiken op TikTok maken het soms een uitdaging om bij te blijven. TikTok-video’s waarin kijkers worden gevraagd om meer betwistingen te vinden, worden vaak gepost, en op Twitter vragen mensen gebruikers soms om hun onderlinge relaties te taggen. Hoewel veel mensen bereidwillig zijn, vragen anderen zich misschien terecht af wat het betekent. Houd ervan of haat het, jargon is de manier van internet. Afhankelijk van hoe een persoon sociale media gebruikt, kan het kennen van de voorwaarden de sleutel tot succes zijn.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Slang is overvloedig aanwezig op TikTok. In 2020 doken de termen ‘Straight TikTok’ en ‘Alt TikTok’ op, verwijzend naar de glamoureuze en rare kant van het platform. Dan zijn er ook de meer bekende termen als FYP, For You Page en POV, Point of View. Soms zijn de termen vrij eenvoudig, en soms lijkt het alsof de woorden uit de diepten van Tartarus zijn opgedoken.

GERELATEERD: Wat is de ‘Teenage Dirtbag’-uitdaging op TikTok (en hoe mee te doen)

De term ‘wederzijds’ op TikTok is in wezen een ander woord voor vriend. Vaak is het op TikTok mogelijk om iedereen te volgen, maar niet iedereen volgt jou terug. Als ze dat echter doen, worden ze als wederzijds beschouwd. In een wereld waar bijna iedereen op sociale media zit, is het volgen van een andere gebruiker een uitstekende manier om waardering voor hun werk te tonen. Zelfs als ze elkaar in het echte leven niet kennen, kan de persoon hen terugvolgen om steun te betuigen. Of misschien zijn ze vrienden in het echte leven en willen ze elkaars inspanningen promoten.


Wat is een moot?

Er circuleert ook een ander slangwoord op internet – moots. Vaak worden video’s gezien die anderen vragen om hun mening te geven. Het heeft dezelfde betekenis, maar het is sneller om te typen. Het is ook grappig om te zeggen. Hoewel mensen de term moots in een gesprek gebruiken, is het populairder als hashtag. Momenteel heeft #moots 15,9 miljard views. De meest voorkomende video’s zeggen iets in de trant van: “Gebruik mijn pagina om moots te maken.” Of, “Dit is jouw teken om 99 moots te maken.” Uiteraard hoeft de term niet te worden gebruikt als een goedkoop verkooppraatje, maar er is een reden voor de oproep tot actie.


Wederzijdse zaken zijn een essentieel ingrediënt bij het proberen het algoritme van TikTok te verslaan. TikTok geeft, net als alle sociale-mediaplatforms, prioriteit aan de meest boeiende berichten. Het hebben van veel onderlinge contacten is gunstig, omdat dit de mensen zijn die het meest waarschijnlijk met de gebruiker zullen communiceren, wat hopelijk de video dichter bij de toevoeging aan de FYP zal brengen. TikTok lijkt bonuspunten te geven als een van de onderlinge interacties door TikTok is geverifieerd. Je zelfverzekerd genoeg voelen om te gebruiken TikTok jargon nu? Probeer het eens.

Bron: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in