Wat zijn beige vlaggen op TikTok? De datingprofieltekens, uitgelegd

0
131


TikTok beige vlaggen - Getty

dcdp/Getty Images

Er is een nieuwe indicator voor wie je moet vermijden in de datingscene, en TikTok kan er geen genoeg van krijgen.

In aanmerking komende jonge mensen met hun oog op romantiek zijn goed bekend met de vele vlaggen van dating, van de duidelijke rode vlaggen – of marinara-vlaggen, zoals Reddit ze liever noemt – tot de veel subtielere tinten van vlag. Een potentiële partner die een paar roze vlaggen draagt, is geen totale no-go, maar je moet op je hoede blijven, opdat die roze niet dieper wordt in regelrechte rode vlaggen.

Er is een nieuw type vlag in de plooi gekomen en het stijgt snel naar de top van TikTok. Het vertegenwoordigt, net als de vele tinten datingvlaggen, een gedragspatroon, in plaats van een specifieke actie of gebeurtenis, en dient als een uitstekende waarschuwing voor iedereen die een veelvoud aan beige vlaggen zou kunnen opmerken in hun volgende potentiële match.

Wat zijn de ‘vlaggen’ van daten?

Stock art van een stel op een slechte date - Getty
jhorrocks/Getty Images

Als u niet bekend bent met de vele tinten datingvlaggen, laten we dit beginnen met een opfriscursus. De duidelijkste en meest geciteerde kleur van de vlag is onmiskenbaar rood en duidt op een groot probleem bij een partner, potentiële partner of kennis. Berichten op het internet staan ​​vol met claims van “rode vlag”, wanneer een persoon een aantal negatieve eigenschappen aangeeft, waaronder beledigende neigingen, bedrog en controle.

Roze vlaggen zijn een stap terug van rood en duiden op een ontluikend probleem dat nog een volledige dealbreaker moet worden. Deze zijn geplant op mensen die minder belangrijke eigenschappen vertonen die in de toekomst veel problematischer kunnen worden, maar nog steeds een kans hebben om te worden verzoend. Gele en oranje vlaggen worden soms ook gebruikt om dit algemene idee aan te geven, en vertegenwoordigen vaak mensen die aan hun problemen werken, maar potentieel vernietigende eigenschappen nog volledig achter zich moeten laten.

Er zijn ook goede vlaggen, en reacties regenen ze vaak op berichten of video’s waarin een persoon bijzonder goede eigenschappen laat zien. Een beschermende – maar niet controlerende – partner krijgt waarschijnlijk een paar groene vlaggen, net als een ondersteunende ouder, een gevende vriend of een reeks goede, gezonde mensen die een shoutout verdienen.

Wat zijn ‘beige vlaggen’ op TikTok?

Nu je dating flags 101 bent gepasseerd, kunnen we verder gaan met het onderwerp beige vlaggen. De nieuwste vlag die zich bij de regenboog van relatie-indicatoren voegt, is enkele maanden geleden in de TikTok-sfeer gekomen en is sindsdien sterk in populariteit gestegen. Beige vlaggen worden misschien het best beschreven door TikToker Caitlin MacPhail, die hielp bij het bedenken van de uitdrukking.

In een grimmig viraal TikTok dat in mei werd gepost, legt MacPhail uit wat een beige vlag is en hoe je beige vlaggen kunt oppikken in de datingscene. Beige vlaggen zijn “tekens dat je waarschijnlijk erg saai bent”, aldus MacPhail, en kunnen een enorm aantal indicatoren bevatten.

Dingen zoals het hebben van een uitgesproken mening over koriander en ananas op pizza zijn volgens MacPhail duidelijke beige vlaggen, net als “elke verwijzing naar extreem reguliere sitcoms.”

“Als je op zoek bent naar de ‘Pam voor je Jim’, ga ik er gewoon van uit dat je geen diepere betekenis hebt,” grapt MacPhail, voordat hij “puppy’s gebruiken om je gebrek aan persoonlijkheid te verbergen” toevoegt als een grote beige vlag. Ook op de lijst staan ​​het noemen van Excel of spreadsheets in het algemeen, en het zoeken naar iemand die ‘je geklets kan afhandelen’.

Nadat haar eerste video de ronde had gedaan op TikTok, keerde MacPhail terug om haar kijkers te vereren met een deel twee. Daarin somde ze een reeks extra beige vlaggen op die singles zouden kunnen ervaren in de datingscene. Deze keer ging ze achter letterlijk iedereen aan die op zoek is naar ‘iemand om mee op avontuur te gaan’, absoluut iedereen die van crypto houdt, want het is ‘de meest beige hobby’, en iedereen wiens profiel bezaaid is met selfies.

In de weken sinds haar eerste twee video’s beige vlaggen officieel maakten, heeft TikTok van MacPhail gezorgd voor een trend. Ze is nu de officiële beige keeper van TikTok en houdt singles uit kreupele, saaie relaties door beige kwaliteiten vanaf het begin te markeren. Ze heeft een hele reeks video’s over het onderwerp gemaakt, waarbij gebruikers datingprofielen insturen om te worden beoordeeld. Als een inzending drie beige strikes krijgt, zijn ze saai en geen date waard. Dit geldt zelfs voor die sportieve “hot girl beige” of “travel beige” persoonlijkheden.

MacPhail heeft helemaal in haar eentje een trend gecreëerd en TikTokers eten het helemaal op. De pagina van de site voor “beige vlaggen” wordt bijna uitsluitend bezet door MacPhail, en geen van de video’s op de eerste pagina heeft minder dan 15.000 views. De meeste zijn in de lage miljoenen, en opmerkingen over elk van MacPhail’s video’s regenen lof voor de TikToker en haar unieke talent voor het identificeren van tekenen van een saaie persoonlijkheid. Als je de datingscene betreedt en hoopt dat droge praatje op de eerste date te vermijden, is haar pagina een must-see.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in