zaterdag, december 2, 2023
Home News Wat u moet weten over het TikTok-verbod in Louisiana

Wat u moet weten over het TikTok-verbod in Louisiana

0
60


BATON ROUGE, La. (WAFB) – De populaire sociale media-app TikTok heeft de aandacht van wetgevers in het hele land, zelfs op Capitol Hill.

Bezorgdheid over de nationale veiligheid zorgt ervoor dat congresleden de app willen verbieden op door de overheid uitgegeven apparaten. Nu maken leiders in Louisiana zelf soortgelijke stappen.

Met de bezorgdheid dat persoonlijke en privégegevens worden vrijgegeven, is de staatssecretaris van Louisiana, Kyle Ardoin, van plan de app TikTok te verbieden voor alle apparaten die door het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn uitgegeven.

Ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken zeggen dat de FBI van mening is dat TikTok een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid. Het toevoegen van de gegevens die zijn verzameld door de software in Chinese handen kan worden gemanipuleerd of gebruikt om de gebruikers ervan te manipuleren.

In Washington heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hetzelfde gedaan voor al zijn medewerkers.

Een wetgever uit Louisiana wil nog een stap verder gaan. Staatsvertegenwoordiger Daryl Deshotel is een Republikein uit Marksville die van plan is om, wanneer de sessie in april begint, wetgeving in te dienen om TikTok op alle apparaten van staatsmedewerkers te verbieden.

Staatssecretaris Ardoin heeft ook gouverneur John Bel Edwards opgeroepen om zijn verbod over de gehele staat op te volgen. Hij moet nog een officiële beslissing nemen, we hebben ook contact opgenomen met het kantoor van de gouverneur voor commentaar, maar we hebben niets gehoord.

Opgemerkt moet worden dat Louisiana niet de enige staat is die dit wil doen. Andere staten, zoals Georgia en New Hampshire, hebben de app al over de gehele staat verboden voor al hun overheidsmedewerkers.

TikTok reageerde op ons verzoek om een ​​verklaring waarin stond:

“We zijn teleurgesteld dat zoveel staten op de politieke kar springen om beleid te voeren dat niets zal doen om de cyberveiligheid in hun staten te bevorderen en gebaseerd is op ongegronde onwaarheden over TikTok.

TikTok is geliefd bij miljoenen Amerikanen en het is jammer dat de vele overheidsinstanties, kantoren, universiteiten, studentengroepen en sportteams in die staten TikTok niet langer kunnen gebruiken om gemeenschappen op te bouwen en informatie te delen. We blijven samenwerken met de federale overheid om een ​​oplossing te vinden die een zinvolle oplossing biedt voor alle veiligheidsproblemen die op federaal en staatsniveau naar voren zijn gebracht.

Deze plannen zijn ontwikkeld onder toezicht van de beste nationale veiligheidsagentschappen van ons land – plannen die we goed op weg zijn om te implementeren – om ons platform in de Verenigde Staten verder te beveiligen, en we zullen de wetgevers hierover blijven informeren.

Klik hier om een ​​typefout te melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in