Wat is vabben? Experts geven hun oordeel over vaginale vloeistof ‘parfum’ TikTok-trend

0
140


TikTok is een schatkamer: je kunt je volgende gezonde recept of je nieuwe favoriet vinden

training. Je kunt de levensstijl van de sterren nabootsen en nieuwe vaardigheden leren om je gezondheid en welzijn te verbeteren. Maar soms blijken de trends die viraal gaan op deze sociale netwerken een beetje meer… onconventioneel dan andere. Nog nooit van vapen gehoord? Doe je gordel om en maak je klaar om met ons mee te gaan op een wilde rit terwijl medische professionals en seksexperts hun mening geven over de nieuwste rage.

Wat is Vabbing?

Hoewel het enorm populair is geworden dankzij sociale mediakanalen zoals TikTok, is vabbing niets nieuws. Vabben – of vaginaal deppen – is de kunst van het strategisch plaatsen van vaginaal vocht in belangrijke gebieden zoals achter het oor of op de polsen als een manier om een ​​partner aan te trekken. Zie het als uw eigen persoonlijke voorraad feromoonparfum.

Er was al over Vabbing geschreven voordat het online viraal ging, maar TikTok heeft het idee onder de aandacht van de massa gebracht – vooral de jongere generatie. TikToker Mandy Lee was de eerste die vabbing naar sociale media bracht, en nu onthullen steeds meer vrouwen verhalen over mannen die aan hun voeten vallen dankzij de onconventionele verleidingsmethode. In één video leggen TikToker en YouTuber Palesa Moon uit hoe de strategie haar blind date gek maakte, terwijl een prominente voorstander van vabbing Jewliah beweert dat mannen haar cadeaus kopen en haar met complimenten overladen. Maar is er iets van waar?

Deze inhoud wordt geïmporteerd vanuit TikTok. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

Hoe werkt Vabbing?

Vabbing werkt op de theorie van feromonen. Onderzoek naar feromonen is niets nieuws en de studie van menselijke chemische communicatie is uitgebreid onderzocht. Ooit geloofde men dat alle zoogdieren – inclusief de mens – een partner van dezelfde soort konden aantrekken door signalen via geur af te scheiden. De rol ervan bij de mens blijft echter onzeker en onbewezen. Wetenschappers betwijfelen het vermogen van een mens om feromoonsignalen te verwerken zonder functionerend vomeronasaal orgaan – een sensorisch orgaan dat in het gehemelte van veel dieren wordt aangetroffen.

Hoewel uit onderzoek is gebleken dat feromonen bij mensen niet op dezelfde manier werken als bij dieren, gelooft de bekende seks- en relatie-expert Tracey Cox dat vabbing op psychologisch niveau zou kunnen werken. Auteur van verschillende bestsellers, waaronder “Great Sex Starts At 50: How To Age-Proof Your Libido”, schreef Tracey voor het eerst over een vergelijkbare techniek als vabbing in haar allereerste boek dat 22 jaar geleden werd gepubliceerd.

Tracey is het ermee eens dat het feromooneffect van vabbing ongeldig is, maar ze ziet het wel als een placebo. Ze vertelde Women’s Health UK: ‘Ik geloof dat het om psychologische redenen helpt om een ​​partner aan te trekken. Het zet je geest op de juiste plek. Het is een bewuste erkenning die je met jezelf maakt dat “ja, ik wil echt seks.” Daardoor ga je anders met mensen om. Je bent meer flirterig.’ Tracey legt uit dat als je eenmaal vabbing hebt gedaan, je met een verhoogd zelfvertrouwen naar buiten gaat, wat je kan aanmoedigen om meer oogcontact te maken en seksualiteit uit te stralen, wat het gewenste effect zal hebben om een ​​partner aan te trekken.

Deze inhoud wordt geïmporteerd vanuit TikTok. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

Seks- en relatietherapeut Jodie Slee is het er ook mee eens dat, hoewel de wetenschap misschien ontbreekt, er een bredere positieve boodschap achter vabbing zit, door ons te vertellen: ‘Ik ben helemaal voor alles dat vrouwen helpt zich positiever, zelfverzekerder en sterker te voelen ten opzichte van hun lichaam en met name hun geslachtsdelen. Als vabbing vrouwen helpt te beseffen dat hun natuurlijke lichaamsgeur niet alleen normaal is, maar ook aantrekkelijk, dan kan ik hier mee aan de slag.’

Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van Vabbing?

Ongeacht je standpunt over het onderwerp, als je wilt proberen te vabben, moet je goede hygiëne toepassen. De ‘regels van vabbing’ zijn wijd en zijd gedeeld, en omvatten:

● Voor en na je handen wassen

● Niet toestaan ​​dat gebieden die je hebt ‘vabbed’ iets of iemand raken

● Fitnessapparatuur voor en na gebruik afvegen

● Niet vabben als je ongesteld bent of een soa hebt

● Zorg ervoor dat je wordt gecontroleerd door een professional als je denkt dat je een ongewone of slechte geur waarneemt

Sprekend met klinisch huisarts en vrouwelijke gezondheidsspecialist dr. Hana Patel over de trend, zei ze: ‘Normale vaginale afscheidingen ruiken niet en zijn niet aanstootgevend of gekleurd.’ Dus als je besluit om van dichtbij en persoonlijk te gaan vabben en je realiseert je dat de geur niet is wat je verwachtte, kan dit een teken zijn om door een professional te worden nagekeken. Volgens dr. Patel: ‘Aandoeningen zoals een vaginale infectie, een soa, zwangerschap en de menstruatiecyclus kunnen allemaal een effect hebben op de geur van vaginale afscheiding. Als je bang bent dat je vaginale afscheiding ongebruikelijk is, raad ik je aan om medisch advies in te winnen.’

Dr. Patel waarschuwt ook dat vabbing negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. ‘Er is kans op een infectie. We hebben bacteriën en schimmels op onze huid en als we de natuurlijke balans van de vagina verstoren, kan dit een plaatselijke infectie veroorzaken. Als je toch probeert te vagen, vermijd dan elke beschadigde huid, de gebieden rond je ogen en overal in de buurt van je mond.’

Het enige dat ons rest is nog een laatste vraag: te vab of niet te vab?

Deze inhoud is geïmporteerd uit {embed-name}. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in