Wat is TikTok’s virale ‘Raw Carrot Salad’-recept?

0
75


TikTok-gebruikers zijn dol op een recept voor ‘Raw Carrot Salad’ dat viraal gaat in de app, maar wat maakt deze salade precies zo populair? Hier is alles wat u moet weten.

TikTok is de thuisbasis van vele bloeiende gemeenschappen, waaronder de voedsel- en gezondheidsgemeenschap, die voortdurend nieuwe recepten deelt voor een verscheidenheid aan verschillende gerechten die vaak het platform overnemen.

Een voedseltrend die enorm populair blijft in de app, is het recept voor rauwe wortelsalade dat viraal is gegaan in meerdere verschillende video’s, waarbij makers laten zien hoe ze het populaire recept maken.

Het gerecht werd naar verluidt gepopulariseerd door Dr. Ray Peat en omvat het versnipperen van rauwe wortelen, alvorens biologische kokosolie of olijfolie, appelciderazijn en een snufje zeezout en zwarte peper toe te voegen (sommigen kiezen er echter voor om ook andere ingrediënten toe te voegen. ) Veel gebruikers zeggen dat ze dit recept elke dag eten.

Maar waarom is deze simpele salade precies zo populair? Veel TikTokers beweren dat dit gerecht ‘overtollig oestrogeen in evenwicht houdt’ en hebben verschillende gezondheidsvoordelen gemeld als gevolg van het eten ervan.

In een gesprek met Newsweek zei de in Londen gevestigde voedingsdeskundige Clarissa Lenherr: “We weten allemaal dat groenten eindeloze voordelen voor onze gezondheid hebben, maar rauwe wortelen bevatten specifieke vormen van onverteerbare vezels die helpen om het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam te optimaliseren.

“Een deel van dit ontgiftingsproces vindt plaats in het spijsverteringsstelsel. Wanneer onze darmen traag zijn en de stoelgang traag, kan oestrogeen opnieuw worden opgenomen in de darmen, wat mogelijk kan leiden tot oestrogeendominantie.”

Ze voegde eraan toe dat vezels in de schil van rauwe wortelen de reabsorptie van oestrogeen kunnen helpen voorkomen door onze spijsvertering te ondersteunen en overtollig oestrogeen uit ons systeem te transporteren.

Video’s met het recept voor rauwe wortelsalade hebben duizenden views en likes op het platform verzameld, en het lijkt erop dat het een populaire trend zal blijven naarmate meer mensen het recept zelf uitproberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in