Wat is TikTok’s virale ‘cash stuffing’-trend?

0
15


Een nieuwe trend genaamd ‘cash stuffing’ is viraal gegaan op TikTok, omdat mensen duizenden sparen met de handige budgetteringshack.

Dankzij een nieuwe virale trend, die miljoenen keren is bekeken op de sociale media-app, is budgetteren een stuk eenvoudiger geworden voor mensen die worstelen met overbesteding.

De ‘cash stuffing’-hack, ook wel bekend als het ‘envelopsysteem’, heeft een vrouw ongeveer $ 11.829 weten te besparen voor een huisborg, meldde The Sun eerder dit jaar.

Nu springen tieners en millennials op de kar op TikTok, terwijl ze de virale trend testen. Hier is een uitleg voor hoe de spaartruc werkt.

Virale ‘cash stuffing’-trend uitgelegd

Cash stuffing is een manier van budgetteren waarbij u uw notities en centen verdeelt en ze in verschillende enveloppen stopt op basis van de categorie├źn waarvoor u een budget wilt hebben. Populaire categorie├źn op zijn onder meer brandstof, voedsel, elektriciteit en water.

Sommige TikTokers stoppen hun geld in felgekleurde enveloppen of ordners. Anderen gaan zelfs zo ver dat ze hun enveloppen verfraaien met stickers en strass-steentjes om ze een esthetische aantrekkingskracht te geven.

Het idee is dat het hebben van een visualisatie van wat u uitgeeft, het gemakkelijker zou moeten maken om uw geld onder controle te houden en ervoor te zorgen dat u minder snel te veel uitgeeft.

In 2020 analyseerden onderzoekers van de Warwick Business School transacties van 260.000 consumenten en ontdekten dat mensen met contactloze kaarten “aanzienlijk meer” uitgeven dan mensen zonder. De onderzoekers concludeerden dat contactloos: “bevordert voor hogere uitgaven en een verminderd gebruik van contant geld en meer gebruik van schulden kan bevorderen.”

Nu de prijzen van voedsel, energie en brandstof stijgen, keren veel jonge mensen contactloos betalen de rug toe en stoppen ze hun geld in enveloppen om hun geld gemakkelijk te beheren.

De zoekterm ‘cash envelop stuffing’ op TikTok heeft 426 miljoen views, terwijl de hashtag voor cashenvelopestuffing meer dan 96 miljoen views heeft, aangezien de budgeting hack trend blijft groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in