Wat is TikTok’s Tortilla Slap Challenge en waarom is het zo populair?

0
93


De Tortilla Slap Challenge is TikTok’s nieuwste uitdaging en het is een hele hoop gezond plezier.

Voor velen kan de vermelding van weer een TikTok-uitdaging angst voor ziekenhuisopnameverhalen en bezorgde ouders met zich meebrengen, maar deze laatste brengt alleen maar gelach.

De uitdaging biedt luchtig entertainment en heeft meer dan 943 miljoen views op het platform en zelfs beroemdheden zoals The Rock en Kevin Hart zijn erbij betrokken.

Tortilla Slap Challenge
Links: Stockbeeld van tortillawraps. Rechts: Stockbeeld van een vrouw die water in haar mond houdt.
Getty Images

Wat is de Tortilla Slap Challenge?

In de kern is de uitdaging in wezen een iets ingewikkelder probeer-niet-te-lachen-uitdaging, die eerder populair werd gemaakt op YouTube.

Deelnemers, vaak stellen of gezinsleden, vullen hun mond met water en moeten het op zijn plaats houden. De uitdaging? Ze slaan elkaar in het gezicht met een tortilla wrap.

Het paar speelt een rondje steen, papier, schaar en wie wint mag de ander een klap geven met een tortilla.

Om het spel te winnen, moeten ze allebei proberen het water zo lang mogelijk en door elke tortilla-klap binnen te houden.

Sommigen komen niet eens zo ver, struikelend bij de allereerste hindernis terwijl ze proberen hun lach in te houden.

De beste Tortilla Slap Challenge-video’s

Een van de meest populaire video’s van de challenge is afkomstig van The Rock en Kevin Hart, die meer dan 21 miljoen likes kregen tijdens hun try-out. Het paar ging de uitdaging aan tijdens de promotie voor hun film DC League of Super-Pets.

Ondanks het oneerlijke hoogteverschil was Hart in staat om The Rock met een tortilla wrap zo hard te slaan dat hij achteruit ging… een klein beetje. Op een gegeven moment vroeg Hart hem zelfs: “Klop me niet knock-out.” We nemen het hem niet kwalijk.

The Rock kon zijn water schijnbaar gemakkelijk binnenhouden, maar Hart worstelde met het zijne.

TikToker @mattmikhaila kreeg meer dan 9 miljoen views met zijn kijk op de uitdaging met zijn vrouw. Het schijnbare ongenoegen van zijn vrouw vermaakte de kijkers, die zeiden dat ze jaren en jaren van woede op hem afreageerde.

Voor @cirkelrosell was de uitdaging niet zo gemakkelijk en het eindigde allemaal in tranen voor het paar, toen hij haar schijnbaar harder sloeg dan ze had verwacht.

Haar verbijsterde vriend spuugde zijn water uit terwijl ze huilde, voordat hij naar voren leunde om haar te troosten.

In de virale video van @Hannahdholstein met meer dan 4 miljoen views zagen haar oma en opa het op zich nemen. De twee namen niet eens de moeite met steen, papier, schaar en spuugden elkaar gewoon tientallen jaren van frustratie uit.

Gebruiker Ross Smith deed het ook met zijn grootmoeder, maar voegde een effect toe, toen haar hoofd hilarisch uit de opname verdween. Over respect voor de ouderen gesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in