Wat is TikTok’s Livestream-optie voor alleen volwassenen?

0
14


De nieuwste veiligheidsfunctie van TikTok voor tieners is een optie die alleen voor volwassenen is bedoeld voor makers en die voorkomt dat gebruikers onder de 18 jaar hun livestreams bekijken.


Na TikTok een nieuwe livestream-optie voor volwassenen aankondigde, velen vroegen zich af of het platform de volgende OnlyFans zou worden, maar dat is verre van waar. De app is populair bij tieners en volwassenen, maar heeft aanleiding gegeven tot bezorgdheid over de inhoud die jongere kijkers kunnen zien. Nadat ouders herhaaldelijk hun bezorgdheid hadden geuit over kinderen die worden beïnvloed door gevaarlijke trends en uitdagingen op het platform, heeft het bedrijf van Bytedance gezocht naar manieren om enkele van de problematische aspecten van TikTok te corrigeren.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

De app introduceerde bijvoorbeeld inhoudsfilters die voorkomen dat gebruikers video’s zien op de pagina’s Voor jou en Volgend die specifieke woorden of hashtags bevatten. De tool is een belangrijke stap om te voorkomen dat jongere gebruikers ongepaste video’s zien. Bovendien voorkomt TikTok ook dat gebruikers van 13-17 jaar inhoud zien die het als volwassen of grafisch beschouwt door een leeftijdsbeveiligde fout weer te geven bovenop deze video’s.

GERELATEERD: Deelnemen aan TikTok Live van iemand anders

TikTok heeft nu een beleidsupdate gemaakt waarmee makers van inhoud hun livestreams alleen voor volwassenen kunnen taggen. Het roept begrijpelijkerwijs veel vragen op. Tot nu toe kon elke TikTok-gebruiker livestreambeelden bekijken, ongeacht zijn leeftijd. In november komt daar echter verandering in. Met de nieuwe veiligheidsfuncties van TikTok kunnen makers kiezen of hun livestream-inhoud alleen geschikt is voor 18-plussers. Dat betekent niet dat TikTok expliciet gedrag in de app toestaat, omdat het de communityrichtlijnen niet bijwerkt om naaktheid of seksuele activiteit toe te staan. In plaats daarvan is de update een poging van TikTok om makers het gevoel te geven dat hun materiaal niet wordt gezien door een publiek dat niet volwassen genoeg is voor het onderwerp. Een komiek die grappen voor volwassenen heeft of een maker die triggerende onderwerpen bespreekt, kan er bijvoorbeeld voor kiezen om deze leeftijdsbeperking voor livestreams in te schakelen.


TikTok Live Leeftijdsbeperkingen

Een andere nieuwe veiligheidsfunctie van TikTok is het verhogen van de minimumleeftijd voor gebruikers die een livestream kunnen starten. Vanaf 23 november gaat de minimumleeftijd voor livestreams van 16 naar 18 jaar. Jongere TikTok-sterren zijn misschien van streek, maar het weerhoudt ze niet van de app. Het beperkt alleen hun gebruik van livestream-functies, waar kwaadwillende gebruikers hen kunnen aanvallen met kwetsende opmerkingen. Jongere tieners zijn al gewend aan terughoudendheid in de app, aangezien ze de Direct Messaging-functies pas krijgen als ze 16 worden.

De livestream-functie voor alleen volwassenen is een goede zet van TikTok. De app probeert een platform te creëren waar mensen video’s kunnen posten over volwassen onderwerpen en tegelijkertijd een jonger publiek beschermen, aangezien gebruikers van 13 jaar en ouder zich kunnen aanmelden voor de app. De richtlijnen voor inhoud met betrekking tot naaktheid voor volwassenen zijn nog steeds van kracht, waardoor wordt voorkomen dat seksuele inhoud wordt weergegeven op TikTok zelfs met deze nieuwe optie.

VOLGENDE: Geluidseffecten toevoegen aan je TikTok

Bron: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in