Wat is TikTok Nu? Is het vergelijkbaar met BeReal?

0
119


TikTok lanceerde een nieuwe functie die geïnspireerd is door de trendy app voor het delen van foto’s BeReal.

Gen Z maakte BeReal populair in 2022, een paar jaar na de eerste release in 2019. Het is wereldwijd meer dan 7 miljoen keer gedownload, maar is het populairst in de VS en Frankrijk. Wat BeReal onderscheidt van andere sociale-mediaplatforms, is dat het authenticiteit bevordert in plaats van samengestelde persoonlijke branding. TikTok’s nieuwste functie, “TikTok Now”, lijkt hetzelfde concept te hebben als de anti-sociale media-app.

Wat is BeReal?

De BeReal app is anders dan andere social media platforms. Het is niet afhankelijk van de influencer-cultuur en heeft ook niet de bedoeling om iemand beroemd te maken. De app stuurt elke gebruiker gelijktijdig een melding op een willekeurig tijdstip van de dag. Dit zet hen ertoe aan vast te leggen wat ze op dit moment doen, hoe interessant of gewoon ook, met behulp van hun camera’s aan de voor- en achterkant.

Wat is TikTok Nu?

TikTok verklaarde in een persbericht dat TikTok Now “jij en je vrienden uitnodigt om vast te leggen wat je op dat moment doet met de camera aan de voor- en achterkant van je apparaat. Je krijgt dagelijks een prompt om een ​​video van 10 seconden of een statische foto te maken, zodat je gemakkelijk kunt delen wat je van plan bent.”

Wie kan TikTok nu gebruiken?

De TikTok Now-ervaring is anders, afhankelijk van je leeftijd en locatie. Gebruikers in de VS hebben toegang tot de functie in-app, terwijl gebruikers in het buitenland mogelijk een aparte TikTok Now-app moeten downloaden.

Voor die 18 jaar en jonger zal TikTok Now meer gereguleerd worden als veiligheidsmaatregel. TikTok Now-berichten voor minderjarigen worden niet op de Explore-feed geplaatst.

Tieners tussen “13 en 15 jaar hebben de mogelijkheid om opmerkingen te plaatsen beperkt tot alleen vrienden om te beschermen tegen ongewenste interacties.” Accounts op TikTok Now en TikTok voor personen onder de 16 worden automatisch ingesteld op privé.

Voor 18-plussers kunnen TikTok Now-berichten worden gedeeld met wederzijdse vrienden of openbaar met de TikTok Now-community.

Het bericht Wat is TikTok nu? Is het vergelijkbaar met BeReal? verscheen eerst op In The Know.

Meer van In The Know:

Het ‘hygiënebudget’ van ouders voor hun kinderen zorgt voor controverse op TikTok

De grootste uitverkoop van Vitamix van het jaar is hier, en u kunt tot 50% korting krijgen

Peuter helpt graag met de was – totdat hij zijn favoriete deken krijgt

Ring legt bliksemsnelle reflexen van vader vast als hij plotseling op de grond zakt: ‘Wat een redding’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in