Wat is TikTok Creator Next?

0
125


Van de 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers van TikTok heeft ongeveer 20% 20.000 volgers of meer. Dat betekent dat ongeveer 196 miljoen mensen aanzienlijke volgers hebben op de app – een cijfer dat aangeeft dat de scheppende economie volwassen wordt en zich uitbreidt.

Tegenwoordig identificeren 50 miljoen mensen zich al als makers van inhoud. Naarmate het opbouwen van volgers toegankelijker wordt op kanalen als TikTok, zullen meer mensen de kans grijpen om videomakers te worden, inkomsten te genereren met hun video’s en een langdurige, duurzame carrière op te bouwen.

Om makers te helpen hun weg naar succes te vinden, lanceerde TikTok TikTok Creator Next, de toegangspoort tot alle functies en hulpmiddelen voor het genereren van inkomsten.

In dit artikel leggen we uit wat TikTok Creator Next is, hoe het verschilt van het TikTok Creator Fund en hoe het merken kan helpen bij het vinden van creators.

Wat is Creator Next op TikTok?

Volgens TikTok is Creator Next “een programma dat is ontworpen om TikTok-makers te helpen geld te verdienen terwijl ze hun gemeenschappen laten groeien.”

De Creator Next-portal geeft gekwalificeerde makers toegang tot alle TikTok’s functies en tools voor het genereren van inkomsten, waaronder:

 • The Creator Fund: het fonds dat is opgericht door TikTok om makers te compenseren voor hun inhoud. Inkomsten uit het Creator Fund zijn gebaseerd op de statistieken van een creator. Het fonds is bedoeld om makers te helpen genoeg te verdienen om ‘in hun levensonderhoud te voorzien’ en ‘carrières te stimuleren’.
 • The Creator Marketplace: het officiële samenwerkingsplatform dat merken en makers op TikTok met elkaar verbindt. Merken kunnen makers zoeken om samen te werken aan zowel betaalde als op beloning gebaseerde campagnes.
 • Videocadeaus en LIVE-cadeaus: met behulp van video- en LIVE-cadeaus kunnen kijkers prepaid-munten sturen om hun waardering voor de inhoud van een makers op video-voor-videobasis te tonen. Het verzamelen van munten is een manier waarop videomakers Diamonds kunnen ontvangen, financiële beloningen van TikTok op basis van de populariteit van een video.
Een screenshot van GIFTS, kijkers kunnen makers sturen. Alle GIFTs worden weergegeven door geanimeerde afbeeldingen, variërend van "duimen omhoog" tot bloemen tot kronen. Deze CADEAU's zijn te vinden in het opmerkingengedeelte van de video van een maker.
 • Tips: Met deze functie kunnen kijkers directe financiële steun sturen naar hun favoriete makers. Wanneer kijkers een fooi sturen, hebben ze de mogelijkheid om $ 5, $ 10, $ 15 of een aangepast bedrag te kiezen.

De consolidatie van deze tools en functies in het Creator Next-platform maakt het voor makers van sociale media-inhoud gemakkelijker om hun financiële kansen op TikTok te maximaliseren. Voor merken effent Creator Next een directere weg om samen te werken met makers die bij hun community passen.

Creator Next vs. Creator Fund: wat is het verschil?

Toen TikTok Creator Next lanceerde, veroorzaakte dit enige verwarring onder makers die het Creator Fund al gebruikten om inkomsten te genereren met hun TikTok-aanwezigheid. Velen vroegen zich af waarom ze moesten deelnemen aan een nieuw programma en hoe dit hun inkomsten zou beïnvloeden.

Gelukkig voor makers is het Creator Fund niet veranderd. Het is nog steeds de belangrijkste manier waarop TikTok zijn best presterende makers financieel beloont, vooral degenen die ‘originele en creatieve inhoud’ leveren die aansluit bij de missie van TikTok om ‘vreugde en creativiteit te inspireren’.

Het fonds, opgericht in 2020, begon met een initiële investering van $ 200 miljoen. Momenteel is het doel van TikTok om het fonds de komende drie jaar te laten groeien tot $ 1 miljard. Compensatiepercentages variëren afhankelijk van de mening van een maker en de betrokkenheidsstatistieken.

Creator Next fungeert als de hub voor alle TikTok-bronnen voor het genereren van inkomsten, en het Creator Fund is een tool voor het genereren van inkomsten binnen de grotere Creator Next-toolbox. Makers kunnen het gebruiken om rechtstreeks geld te verdienen van TikTok, merkpartnerschappen en kijkers. Creator Next is ontworpen om de gebruikerservaring van een creator te stroomlijnen, maar heeft geen invloed op de werking van het Creator Fund.

Vereisten om lid te worden van TikTok Creator Volgende

Om ervoor te zorgen dat makers lid worden van TikTok Creator Next, moeten ze aan de volgende criteria voldoen:

 • Een bepaald aantal volgers hebben (meestal 1.000+, afhankelijk van hun locatie) en minstens 1.000 videoweergaven hebben
 • Heb de afgelopen 30 dagen ten minste drie TikTok-video’s gepost
 • Zorg voor een goede reputatie volgens de communityrichtlijnen en servicevoorwaarden van TikTok
 • 18 jaar of ouder zijn (19 in Zuid-Korea en 20 in Japan)

Andere geschiktheidscriteria

Zelfs als een maker aan de bovenstaande vereisten voldoet, zijn er andere factoren die van invloed zijn op het vermogen om lid te worden van Creator Next en alle bronnen van het programma te gebruiken.

Je moet bijvoorbeeld een maker zijn (merken met TikTok Business-accounts kunnen niet meedoen) en gevestigd zijn in een gebied waar Creator Next momenteel beschikbaar is.

Belangrijk is dat als je genoeg volgers hebt om mee te doen, je niet genoeg volgers, views of engagementen hebt om alle functies te gebruiken. Om Creator Fund-betalingen te ontvangen, moeten videomakers ten minste 10.000 volgers hebben en in de afgelopen 30 dagen 100.000 organische weergaven hebben verzameld. Om tips te ontvangen, moeten makers minimaal 100.000 volgers hebben.

Hoe maak je een aanvraag voor Creator Next op TikTok

Als je voldoet aan de deelnamevereisten van TikTok, kun je je als volgt aanmelden om lid te worden van Creator Next.

 1. Tik in de TikTok mobiele app op Profiel in de rechter benedenhoek.
 2. Tik op je profiel op de pictogram met drie regels in de rechterbovenhoek.
 3. Tik Hulpprogramma’s voor makers.
 4. Tik onderaan je scherm op Meedoen op de Creator Next-banner.
 5. Volg de instructies op het scherm om te solliciteren.

Waarom TikTok Creator Next belangrijk is voor merken

Naarmate Creator Next en de Creator Marketplace groeien, worden samenwerkingen en partnerschappen toegankelijker voor merken van elke omvang.

De Creator Marketplace helpt merken om veelvoorkomende obstakels te overwinnen die ze ervaren bij het werken met videomakers, zoals het vinden van hooggekwalificeerde, succesvolle videomakers die aansluiten bij hun merkwaarden en in staat zijn om hun doelgroep te bereiken.

Een grafiek uit het Sprout Social Creator Economy-gegevensrapport met de volgende tekst: "De belangrijkste uitdagingen van marketeers bij het werken met makers." Er zijn verschillende datapunten beschikbaar in de grafiek, waaronder 45% van de respondenten zegt budget.

Hoe merken de Creator Marketplace kunnen gebruiken

Volg deze stappen om samen te werken met videomakers in de Creator Marketplace.

1. Meld je aan en ontdek makers

Meld u aan met een Ads Manager-account om toegang te krijgen tot de profielen van makers, demografische gegevens van het publiek, betrokkenheidsstatistieken en meer. Zodra u de juiste maker heeft gevonden, kunt u deze uitnodigen om met u samen te werken door uw campagnegegevens en een contract te sturen.

Je kunt ook een open campagne maken voor geïnteresseerde makers om met je samen te werken.

2. Stem af op campagnedetails

Nadat je contact hebt gemaakt met een maker, bevestig je je campagnegegevens voordat de videoproductie begint. Stem bijvoorbeeld af op compensatie, opnamelocatie, garderobebudget, aantal nieuwe shoots, videolengte, producten die in de video worden gebruikt en meer.

Vooruitgang boeken zonder deze details te verifiëren, kan een negatieve invloed hebben op het eindproduct.

3. Analyseer campagnestatistieken

Wacht ten slotte tot de resultaten binnenkomen. Op TikTok moeten makers merkpartnerschappen in hun video’s bekendmaken. Door de schakelaar voor merkinhoud te gebruiken, wordt hun video gelinkt naar uw Creator Marketplace-campagne. Uw merk heeft toegang tot realtime gegevens over de campagne, inclusief bereik en impact.

Een screenshot van een TikTok-onderschrift door thepasinis. In het bijschrift ziet u de schakelaar voor betaald partnerschap.

Hoewel TikTok Business-accounts niet in aanmerking komen om Creator Next aan te vragen, kunnen merken de portal gebruiken om relaties met makers op te bouwen.

Breng je partnerschappen met makers naar het ‘Volgende’ niveau

De scheppende economie breidt zich naar nieuwe hoogten uit. Naarmate meer mensen indrukwekkende sociale volgers krijgen, zullen kansen zoals TikTok Creator Next helpen om langdurige carrières voor makers van inhoud te verstevigen.

Merken kunnen dit groeiende talentnetwerk gebruiken om het bereik, het management en de contentstrategie van de makers te verbeteren.

Op zoek naar meer bronnen die op de maker zijn gericht? Lees hoe u makers van inhoud kunt doorlichten en duurzame partnerschappen met hen kunt opbouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in