Wat is stil stoppen? TikTok-videotrend roept vragen op over de impact van COVID Illinois, mogelijke gevolgen van de recessie in 2022

0
86


CHICAGO (WLS) — Een TikTok-trend genaamd “stil stoppen” heeft veel mensen aan het praten.

Terwijl sommigen het hebben beschreven als het absolute minimum op het werk doen, zeggen anderen dat het echt gaat om het stellen van grenzen.

Dat betekent dat je geen werk mag doen dat verder gaat dan waarvoor je bent aangenomen en waarvoor je wordt betaald. Jim McCoy, senior vice-president van Talent Solutions bij Manpower Group, zei dat de term ‘stil stoppen’ ongeveer tien jaar geleden werd bedacht als reactie op de braindrain uit Venezuela. Hij zei dat het populair is geworden in de VS nu we uit de pandemische omstandigheden komen.

ZIE OOK | Burn-out werknemers nemen stilletjes afscheid van hun baan: wat te weten over de trend

“Veel medewerkers nemen nu even de tijd om een ​​stap terug te doen en te zeggen: ‘Wat kan ik in de loop van een dag bereiken en hoe krijg ik echt weer een balans tussen werk en privé voor mezelf?” zei McCoy.

Cherita Ellens, president en CEO van Women Employed, een belangenorganisatie in Chicago, zei dat werknemers niet zo passief zijn als sommigen misschien denken.

BEKIJK: Ons Chicago deel 2

“Ik denk niet dat er iets zwijgt over wat er aan de hand is. Ik denk dat het extreem expliciet is. En ik denk dat werknemers in de loop van de tijd met werkgevers hierover hebben gesproken. Het hele gevecht om $ 15 is daar een voorbeeld van. Toen we vochten om de verordening van de eerlijke werkweek in Chicago te halen, was ook gekoppeld aan ervoor te zorgen dat je je tijd in je schema kon houden, “zei Ellens.

Maar is er een risico voor mensen die hun bijdragen op het werk terugschroeven als er bijvoorbeeld een recessie is?

GERELATEERD | Aanwervingen in de VS vertraagden in augustus omdat werkgevers 315.000 banen toevoegen

“Veel mensen die hun werk-privébalans willen herstellen, kunnen worden gezien als rustig stoppen, terwijl dat in feite helemaal niet hun bedoeling is”, zegt McCoy. “Ik denk dat het heel belangrijk is voor mensen om gewoon hun verwachtingen bij te stellen en open gesprekken te voeren met hun werkgevers. En dat is een geweldige manier om jezelf op te stellen, zodat je een nieuwe basis legt voor balans die geen invloed heeft op je toekomstige carrièregroei.”

Zowel McCoy als Ellens zijn optimistisch dat rustig stoppen en de discussie die het teweeg heeft gebracht, voor echte verandering zal zorgen.

“Ik geloof niet dat de werkplek en de cultuur op de werkplek weer business as usual zal worden. Blijft het zo flexibel als het nu is, dan krijgen we misschien wat hobbels onderweg, vooral als mensen blijven praten over een recessie. Maar ik geloof wel dat er een verschuiving zal plaatsvinden.” zei Ellens.

Copyright © 2022 WLS-TV. Alle rechten voorbehouden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in