Wat is skin cycling? Een stapsgewijze handleiding voor de populairste huidverzorgingstrend van TikTok

0
176


Hoewel tonnen TikTok-schoonheidstrends grotendeels gimmicky zijn of simpelweg bestaande culturele praktijken hernoemen, is skin cycling het geesteskind van een echte dermatoloog en helpt het mensen te begrijpen hoe bepaalde producten voor hun huid kunnen werken.

De trend komt van Dr. Whitney Bowe, een dermatoloog met een boardlicentie en zelf maker van inhoud – wat verklaart waarom de meer wetenschappelijke huidbenadering een grote vlucht heeft genomen op sociale media. Het houdt in dat bepaalde soorten producten en actieve ingrediënten in een voorgeschreven volgorde worden gebruikt om de huid een ingebouwde tijd te geven om zowel een behandeling te ondergaan als ervan te herstellen. Het duidelijke tijdschema voor de huidverzorgingsmethode heeft schoonheidsenthousiastelingen geholpen te begrijpen hoe vaak krachtigere producten dagelijks moeten worden gebruikt, wat extreme irritatie helpt voorkomen.

De tag #skincycling is 48,6 miljoen keer bekeken op TikTok en het account van Dr. Bowe heeft meer dan 800.000 volgers die haar unieke methode willen leren kennen. De meest virale versie van skin cycling is momenteel de routine van vier nachten van Dr. Bowe die ze aanbeveelt voor de gevoelige huid: exfoliëren, retinoïden, herstellen en herstellen. De routine kan worden verkort door één nacht herstel te nemen voor een minder gevoelige huid, wat kan leiden tot snellere resultaten van de actieve ingrediënten op exfoliatie en retinoïde nachten. Aan het einde van de cyclus van drie of vier nachten moet u dit vanaf het begin herhalen. Gedurende de dag moet u een consistente routine hebben die niet verandert met elke huidcyclusnacht.

Dr. Bowe kwam met het concept van skin cycling nadat hij zich realiseerde dat veel van haar patiënten te vaak exfoliëren of agressieve producten gebruikten. “Je kunt twee keer per dag een voedende vochtinbrengende crème gebruiken, maar als je de werkpaarden (de zuren, de retinoïden) probeert te duwen, kun je eigenlijk meer kwaad dan goed doen – inclusief het beschadigen van de huidbarrière, het ervaren van lichte chronische ontstekingen, het toenemen van radicale schade, het verouderingsproces versnellen en hyperpigmentatie verergeren,” zei Dr. Bowe tegen De bron. “Ik begon me te realiseren, toen we ons verdiepten in de dagelijkse routines van patiënten, dat we hersteldagen moesten inbouwen om de huid te laten herstellen.”

Op elk van de voorgeschreven dagen kunnen gebruikers elk product gebruiken dat het door de naam genoemde doel bereikt. Dr. Bowe beveelt bepaalde producten aan die ze persoonlijk gebruikt of goedkeurt (ze heeft haar eigen merk producten gemaakt met de skin cycling-routine in gedachten), maar TikTokkers heeft genoeg alternatieven gevonden die voor hen werken.

Hoe een huidcyclus te doorlopen: een stapsgewijze handleiding

Stap 1: exfoliëren

Elke stap van de huidcyclus begint met typisch huidonderhoud, wat reiniging betekent. Gebruik elke typische reiniger die je al hebt voordat je het doel van de eerste nacht bereikt: exfoliëren.

Exfoliëren verwijdert dode huidcellen op het huidoppervlak en maakt plaats voor hydraterende en retinoïde producten om hun magie te bewerken. Om dit te bereiken raadt Dr. Bowe aan om een ​​chemische exfoliant te gebruiken in plaats van een fysieke exfoliant, omdat de laatste vaak schurend is.

Chemische exfolianten kunnen een verscheidenheid aan actieve ingrediënten gebruiken: salicylzuur, melkzuur, glycolzuur en meer. Elk type exfoliant helpt een ander huiddoel te bereiken, van het bestrijden van acne tot het verhelderen van de huid, dus het is aan ieder voor zich om het specifieke exfoliërende product te kiezen.

Breng na gebruik van je exfoliërende product een vochtinbrengende crème aan zoals je normaal zou doen. Dit kan elk type vochtinbrengende crème zijn die je huid gehydrateerd houdt en waar je persoonlijk van geniet.

Stap 2: Retinoïde

Nogmaals, voordat u uw actieve huidverzorgingsproduct smeert, moet u het onderhoud doen: reinig eerst uw huid zoals gewoonlijk! Dr. Bowe zegt ook om ervoor te zorgen dat de huid volledig droog wordt geklopt, omdat een vochtige huid plus retinoïden irritatie kunnen veroorzaken.

Dan staat nacht twee van de huidcyclus in het teken van het blijven behandelen van de huid. Retinoïden zijn een klasse huidverzorgingsproducten die retinoïnezuur gebruiken en die vrij verkrijgbaar zijn, zoals retinol en tretinoïne, of op recept verkrijgbaar zijn. Ze stimuleren doorgaans de productie van collageen en verhogen de celvernieuwing, wat op zijn beurt kan helpen de verschijning van rimpels te verminderen en huidaandoeningen zoals acne en psoriasis te behandelen.

Zorg ervoor dat u na uw retinoïde-product zoals gewoonlijk de moisturizer blijft aanbrengen.

Stap 3 (en mogelijk 4): Herstellen

Je kent de oefening nu wel: begin deze nacht zoals elke andere en reinig die huid.

Dan, na twee nachten de huid te hebben behandeld met actieve ingrediënten, is het tijd om het tijd te geven om te herstellen. Je kunt dit bereiken met een willekeurig aantal kalmerende huidverzorgingsproducten die je bij de hand hebt, maar dit betekent op zijn minst dat je je vertrouwde vochtinbrengende crème moet gebruiken. Als je wilt, zijn de herstelnachten ook wanneer je in extra stappen kunt werken, zoals bladmaskers of hydraterende serums die zachte, vochtverhogende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine of vaseline gebruiken.

Herhaal uw herstelregime voor een tweede nacht als u een gevoelige huid heeft, ga dan terug naar het begin van de cyclus en begin de volgende nacht met exfoliëren. Dr. Bowe zegt dat elke irritatie die wordt veroorzaakt door het gebruik van een nieuw exfoliant of retinoïde product aan het einde van je tweede huidcyclus zou moeten verdwijnen en dat je resultaten zou moeten gaan zien. Voor dramatische resultaten moet je het nog langer volhouden – het is een geduldig proces!LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in