Wat is skin cycling? Een dermatoloog legt de TikTok-trend uit

0
126


In de afgelopen jaren zijn sociale media ontploft met huidverzorgingsadviezen – sommige goed en veel slecht. Hoewel het geruststellend is om te weten dat de meesten van ons slechts een paar swipes en TikTok-video’s verwijderd zijn van het ontvangen van de broodnodige begeleiding over alles, van de beste reinigingsmiddelen voor gebruik op een acne-gevoelige huid tot het opnemen van zuren in onze routines, niet alle huidverzorgingsadviezen is goed, en soms kan de verkeerde informatie ertoe leiden dat we bepaalde producten verkeerd gebruiken, wat kan leiden tot irritatie en mogelijke schade.

Ontmoet onze experts: Dr. Whitney Bowe, in NYC gevestigde dermatoloog en oprichter van Dr. Whitney Bowe Beauty

Dat gezegd hebbende, is er een nieuwere trend genaamd “skin cycling” die TikTok de laatste tijd overneemt, en het bevordert de gezondheid van de huid en voorkomt irritatie door het gebruik van actieve ingrediënten en exfolianten te beperken tot slechts twee avonden per week voordat je je huid een paar dagen geeft om terugverdienen.

Lees verder voor meer informatie.

Wat is skin cycling?

“Skin cycling is een bewuste en strategische manier om je nachtelijke huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen”, zegt Dr. Whitney Bowe, dermatoloog in New York en oprichter van Dr. Whitney Bowe Beauty.

Dr. Bowe bedacht de praktijk van “skin cycling” in een poging om de verwarring rond de laagjes van ingrediënten op te helderen en hoe vaak we actieve stoffen, zoals salicylzuur, retinol en vitamine C, zouden moeten gebruiken in onze huidverzorgingsroutines. In wezen is het een cyclus van vier nachten die bestaat uit één nacht exfoliëren, één nacht gebruik van retinoïden en twee opeenvolgende nachten van herstel om uw huid een pauze te geven voordat u het proces opnieuw herhaalt. Op deze manier kan uw huid daadwerkelijk profiteren van de voordelen van chemische exfoliatie en het gebruik van actieve stoffen zonder overboord te gaan en mogelijke schade of irritatie te veroorzaken.

“De meeste mensen gaan ervan uit dat meer beter is als het gaat om actieve huidverzorgingsingrediënten”, legt ze uit. “Vooral op sociale media zijn de antwoorden overal en zien we een boze, geïrriteerde huid als gevolg.”

Hoe werkt skin cycling?

Volg deze stappen om het meeste uit uw routine te halen:

Nacht 1: Afschilfering

Dr. Bowe raadt aan om uw gebruikelijke reinigingsmiddel met een chemische stof te volgen:NIET fysiek – exfoliator. “Dit type exfoliatie geeft je huid een onmiddellijke glans, maar bereidt je ook voor om het meeste uit nacht twee te halen”, zegt ze. Na het exfoliëren moet u een geurvrije vochtinbrengende crème aanbrengen die zich richt op het herstel van de barrière. Pas op dat u niets te zwaar of vettig gebruikt, omdat dit uw exfoliant verder in de huid kan duwen en irritatie kan veroorzaken.

“Nooit slak op exfoliatieavond, omdat producten zoals minerale olie, vaseline en vaseline te occlusief kunnen zijn en de penetratie van de zuren kunnen verbeteren, waardoor ze irritanter worden dan ze zouden moeten zijn”, legt Dr. Bowe uit. “Probeer om dezelfde reden zeer occlusieve oliën zoals kokosolie te vermijden tijdens de exfoliatie-avond.”

Melkzuur AHA exfoliërend serum
Shani Darden Huidverzorging Melkzuur AHA Exfoliërend Serum
Exfoliërende behandeling met vloeibaar goud met glycolzuur
Alpha-H Liquid Gold exfoliërende behandeling met glycolzuur
Amandelzuur + Superfood Unity Exfoliant
Youth To The People Amandelzuur + Superfood Unity Exfoliant

Nacht 2: Retinol

Op de tweede nacht van uw cyclus moet u na het reinigen een kleine hoeveelheid retinol aanbrengen. Retinol, voor de rookies, activeert de productie van collageen en elastine en versnelt de celvernieuwing om problemen zoals textuur, hyperpigmentatie en acne te verbeteren. Als je een gevoelige huid hebt, zegt Dr. Bowe dat je misschien eerst een vochtinbrengende crème wilt aanbrengen, in gevoelige gebieden zoals rond de ogen, de hoeken van de neus en de hoeken van de mond en nek, voordat je met retinol naar binnen gaat.

“Dat werkt als een buffer, waardoor je huid zich kan aanpassen aan een lagere concentratie van je retinoïde”, zegt ze. “Als je eenmaal gewend bent aan de retinoïde, kun je de volgorde omkeren: eerst retinoïde, dan vochtinbrengende crème.”

Als je nog nooit retinol hebt gebruikt, houd er dan rekening mee dat het irriterend kan zijn en even wennen kan zijn, dus het is een goede manier om het eens in de paar dagen te gebruiken.

Retinol Anti-Aging Serum
De INKEY-lijst Retinol Anti-Aging Serum
Micro-dosis anti-aging retinol serum met ceramiden en peptide
Kiehl’s Since 1851 Micro-Dose Anti-Aging Retinol Serum met Ceramiden en Peptide
KLINISCHE 1% Retinol-behandeling
Paula’s Choice KLINISCHE 1% Retinol-behandeling

Nachten 3 & 4: Herstel

Je herstelnacht is precies zoals het klinkt: je stelt het gebruik van exfolianten en actieve stoffen uit om je huid de kans te geven om te herstellen en te herstellen van de voorgaande twee nachten. “Tijdens herstelnachten wil je je concentreren op het voeden van je huidmicrobioom en het herstellen van je huidbarrière”, zegt Dr. Bowe. Dit betekent het gebruik van hydraterende en hydraterende producten na het reinigen, zoals hyaluronzuur en squalaan.

Volgens Dr. Bowe zou je, als je deze stappen volgt, al resultaten moeten zien in slechts acht dagen of twee cycli.

“De huid moet er gehydrateerd uitzien en aanvoelen en zachter aanvoelen”, zegt ze. “Als je worstelde met stekende of brandende of vlekkerige rode vlekken voordat je op de huid ging fietsen, zouden deze zorgen na slechts twee cycli veel beter moeten worden.” U kunt ook een vermindering van fijne lijntjes en donkere vlekken gaan zien.

Drunk Elephant B-Hydra Intensive Hydration Serum voor alle huidtypes.  50 Milliliter / 1,69 Ounce
Drunk Elephant Drunk Elephant B-Hydra Intensive Hydration Serum voor alle huidtypes. 50 Milliliter / 1,69 Ounce
Moisture Maker Hydraterend hyaluronisch gezichtsserum
Versed Moisture Maker Hydraterend hyaluronisch gezichtsserum
Hyaluronzuur 2% + B5
Het gewone hyaluronzuur 2% + B5

Is skin cycling voor iedereen?

Over het algemeen kunnen mensen met alle huidtypen baat hebben bij skin cycling, maar afhankelijk van wat uw algemene zorgen zijn, kunt u uw cycli mogelijk aanpassen aan uw behoeften. “Als je een acne-gevoelige huid of een vette huid hebt, kun je een van de herstelnachten weglaten, zodat het een cyclus van drie nachten wordt: exfoliatienacht, retinoïde nacht, herstel, herhaal,” zegt Dr. Bowe. “Je kunt ook de kracht van je retinoïde verhogen en gaan voor een retinoïde op recept, zoals tretinoïne of tazorac.”

Als je eczeem of rosacea hebt, kun je het proces aanpassen door een extra herstelnacht toe te voegen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in