Wat is het virale maïsliedje op TikTok?

0
130


Je weet dat TikTok vaak virale trends produceert met onbekende liedjes en rare combinaties met video’s. Een van de laatste trending video’s op het sociale netwerk is wat mensen identificeerden als het ‘maïslied’: in de originele video kun je een jonge jongen zien die in een interview blij zegt hoeveel hij van maïs houdt. Het nummer kwam uit nadat een muzikant de interviewfragmenten als inspiratie gebruikte om een ​​volkslied te creëren dat ‘de wereld verenigt’. In dit artikel ontdekken we er meer over.

Het originele korenlied vind je hier op Tiktok, duizenden keren hergebruikt door videomakers.

Wat is het korenlied op TikTok en wie heeft het gemaakt?

Het maisliedje op TikTok heet “Het is maïs,” en de muzikanten die het hebben gemaakt zijn The Gregory Brothers. Je kunt de track streamen op Spotify of Apple Music, en hieronder heb je ook de officiële YouTube-video.

De Gregory Brothers zijn een groep muzikanten die graag de trends op internet gebruiken en er liedjes van maken. Hun TikTok-pagina is schmoyoho, en dit is hun officiële YouTube-kanaal. Ze zijn ook de eigenaar van Songify This, een platform waar mensen hen vragen om liedjes te maken van alles wat we op internet kunnen vinden. Onder hun meest populaire video’s kun je deze remix ook vinden van Vreemde dingendie beroemd werd als “Chrissy, wakker worden.”

Het is maïs is gebaseerd op dit interview gepubliceerd in augustus 2022 op het Youtube kanaal Recess Therapy. De jongen spreekt al zijn enthousiasme voor maïs uit, en de woorden waren zo melodieus dat het relatief gemakkelijk werd voor The Gregory Brothers om ze te ‘songify’. De eerste korte versie verscheen op 19 augustus op TikTok en werd zo populair dat de muzikanten daarna een heel nummer maakten, die je op alle streamingplatforms en op Youtube kunt vinden (de video hierboven).

De Gregory Brothers wilden publiekelijk bevestigen dat ze, net als voor al hun andere nummers, alle royalty’s zullen delen met de auteur van de originele video, Recess Therapy. En in dit geval ook met Tariq, de kleine jongen die de woorden in zijn interview voorzag.

Hieronder vind je een aantal songteksten:

voor mij hou ik echt van maïs
wat vind je leuk aan maïs?
het is maïs!
een grote bult met knoppen
het heeft het sap
ik kan me niets mooiers voorstellen
het is maïs
ik kan je er alles over vertellen
ik bedoel
kijk naar dit ding
maar toen ik het met boter probeerde
alles veranderde

Ontdek andere virale TikTok-trends op AuralcraveLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in