Wat is het “Shaka Boom” virale TikTok-nummer?

0
152


TikTok is het nieuwe officiële sociale netwerk dat een nummer viraal kan maken. Het is al vaak gebeurd, zoals je misschien hebt gemerkt op onze pagina’s: Wellerman, De boeman, het nummer achter de kattenvideo en recentelijk het maïslied, het zijn allemaal voorbeelden van hoe TikTok de tool werd waarmee een nummer viraal kan worden. Daarom wordt verwacht dat mensen zoeken naar meer informatie over wat ze in die video’s horen. Een van de recente voorbeelden is de ‘shaka-boom’ of ‘shakaboom’, die je misschien hebt gehoord als de muzikale achtergrond van veel virale TikTok-berichten. Vandaag zullen we ontdekken wat het originele nummer erachter is.

Je kunt hier een verzameling TikTok-video’s vinden met het nummer “shaka boom”.

Wat is het virale nummer “Shaka Boom” op TikTok?

Het Shaka Boom / Shakaboom-nummer dat viraal ging op TikTok is Het is voorbij (Remix) door The Beatnuts en Method Man. Je kunt het hieronder in volledige streaming vinden.

The Beatnuts – Se Acabo Remix feat. Method Man – Classic Nuts Vol. 1

Het is de remixversie van hun Se Acabo (Het is voorbij), oorspronkelijk uitgebracht in 1999 als onderdeel van het album A Musical Massacre van The Beatnuts. De originele versie vind je hier op Youtube. De remix werd uitgebracht in 2001 en bevatte de beroemde Amerikaanse rapper Method Man. Het virale TikTok-nummer zegt daarom niet “shaka boom” maar “Se acabó”, wat inderdaad Spaans is voor “het is voorbij”. Het nummer samplet een oud deuntje dat in 1969 door Marco Antonio Muñiz werd uitgebracht.

Het nummer van The Beatnuts kwam niet in de officiële hitlijsten toen het werd uitgebracht, noch in de originele, noch in de remixversie. In 2022 werd het nummer echter zo viraal op TikTok dat mensen het massaal begonnen te streamen, en het kwam zelfs in de top 50 in Hongarije, zoals gerapporteerd door Wikipedia.

Ontdek andere virale TikTok-trends op AuralcraveLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in